• 6 Απριλίου, 2024

Mατσάρα στο Φτελιό με 7 γκολ! Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το ντέρμπι Πρωτεσίλαος-Αχιλλέας

Mατσάρα στο Φτελιό με 7 γκολ! Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το ντέρμπι Πρωτεσίλαος-Αχιλλέας

Παραδοσιακό ντέρμπι της νοτιοδυτικής Μαγνησίας σήμερα στο γήπεδο Πτελεού που είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία στη μάχη της παραμονής. Mατσάρα με επτά γκολ που κέρδισε ο Πρωτεσίλαος με σκορ 4-3 απέναντι στον Αχιλλέα και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του στη μάχη της παραμονής.

Δύο φορές προηγήθηκε ο Αχιλλέας με τέρματα του Θανάση Κατσιαβριά, αλλά οι Φτελιανοί ήταν καλύτεροι, έχασαν πολλές ευκαιρίες και έφθασαν σε τέσσερα γκολ, δύο από τον Βαγγέλη Κωστόπουλο και δύο από τον Κώστα Φλίγκο.

Σημειώνουμε ότι οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες και είχαν τερματοφύλακα τον αμυντικό Δημήτρη Τσουκάρα, ο οποίος έκανε πολλές επεμβάσεις!

Πρώτη απειλή ένα σουτ του Φλίγκου από πλάγια θέση που έφυγε άουτ στο 4ο λεπτό και στο επόμενο λεπτό, στα απέναντι καρέ, είχαμε το 0-1: από μακρινή μεταβίβαση του Κωστόπουλου, ο Κατσιαβριάς έβαλε ωραίο γκολ με γυριστό σουτ.

Στο 9′ καλοεκτελεσμένο φάουλ του Ν. Κόρκου πέρασε εξωτερικά του τείχους και ο Τσουκάρας απέκρουσε με τα χέρια σε κόρνερ.

Στο επόμενο φάουλ, από την ίδια σχεδόν θέση, ο Φλίγκος “ζωγράφισε” το 1-1, εξαιρετική εκτέλεση με φάλτσο. Τα στιγμιότυπα:

Στο 13:04 το γκολ και στο 14:16 κερδισμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, ανατροπή του Κλίντον από τον Άρη. Παπακωνσταντίνου. Ο Κατσαβριάς εύστοχος από την άσπρη βούλα, 1-2 για τον Αχιλλέα.

Διπλή ευκαιρία στο 27′ για τους Φτελιανούς, το πρώτο σουτ του Κ. Κόρκου πήγε πάνω στον τερματοφύλακα που απέκρουσε, το δεύτερο κόντραρε και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο, κόρνερ.

Λίγο αργότερα έγινε το 2-2 με κεφαλιά του Κωστόπουλου που έμεινε χωρίς μαρκάρισμα σε εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου (30′).

Πέντε λεπτά πριν βγει το ημίχρονο μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους όταν ο Φλίγκος κατέβασε μακρινή πάσα και σούταρε μόνος, αμαρκάριστος από ευνοϊκό σημείο, από το ύψος του πέναλτι και λίγο αριστερά. Το δυνατό σουτ πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο. Κεφαλιά του Σιαμανίκου έσκασε στο χορτάρι κι έδιωξε ο Αλντίν προ του Φλίγκου μπροστά στην εστία στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Στο 55′, μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ν. Κόρκος ξεμαρκαρίστηκε ωραία και σούταρε πέφτοντας στην μπάλα, λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο στην πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 62′ ο Παπαδόπουλος έκανε κεφαλιά πάσα αλλά ούτε ο Φλίγκος ούτε ο Ν. Κόρκος έβαλαν το πόδι στην πορεία της μπάλας ενώ ήταν δίπλα στο δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά ο Κατσιαβριάς είχε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι. Κι αφού δεν έγινε το 2-3, είχαμε το 3-2.

Στο 65′ ο Πρωτεσίλαος έφθασε σε τρίτο γκολ. Ο Κωστόπουλος πήρε πάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και σούταρε με τη μία, δεξί κάθετο και δίχτυα. Ωραίο γκολ από τον 46χρονο μπαλαδόρο μεσοεπιθετικό της ομάδας του Πτελεού.

Πέντε λεπτά αργότερα το 4-2, δημιουργία του Θοδωρή Κόρκου που ξεπέρασε από αριστερά τον αντίπαλό του κι έκανε γύρισμα, εκεί όπου βρέθηκε ο Φλίγκος και με προβολή σκόραρε.

Σουτ του Κατσιαβριά από δύσκολη θέση απέκρουσε ο Μάνος στην κλειστή γωνία, αργότερα ο επιθετικός του Αχιλλέα βρέθηκε σε καλή θέση σε σέντρα του Κλίντον αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα.

Δυνατό σουτ του Νίκου Κόρκου έβγαλε με εκτίναξη και το ένα χέρι ο Τσουκάρας και φθάσαμε στο 83′ για το 4-3: ο Κατσιαβριάς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και ο Κλίντον σκόραρε με κεφαλιά, ανάποδη χωρίς να πηδήξει σχεδόν από το ύψος του πέναλτι!

Ο Τσουκάρας έπιασε φάουλ του Φλίγκου, ο Παπαδόπουλος είχε σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο σε άλλη μια καλή στιγμή που είχαν οι γηπεδούχοι και χωρίς να αλλάξει κάτι στα 3 λεπτά καθυστερήσεων, οι Φτελιανοί πανηγύρισαν μεγάλη νίκη που τους δίνει …αέρα για τη συνέχεια, για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την επικίνδυνη ζώνη.

Πρωτεσίλαος: Μάνος, Ν. Κόρκος (80′ Τσουβαλιάς), Θ. Κόρκος, Σιαμανίκος, Αργ. Παπακωνσταντίνου (88′ Τσιούμας), Κ. Κόρκος, Κωστόπουλος, Λεϊμονής, Παπαδόπουλος, Φλίγκος, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αχιλλέας: Δ. Τσουκάρας, Τιλιγαδάς, Τσεκούρας, Μόσχος, Κωστόπουλος, Αλντίν, Παναγιώτου, Αλ. Μουζουράκης (60′ Κ. Μουζουράκης), Κατσιαβριάς, Ι. Τσουκάρας, Κλίντον.


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…