• 22 Μαρτίου, 2024

Δυνατό τεστ για Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή πριν τον αγώνα της ολυμπιακής πρόκρισης

Δυνατό τεστ για Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή πριν τον αγώνα της ολυμπιακής πρόκρισης

Στην Ιταλία βρίσκεται από την Τετάρτη η αποστολή της εθνικής μας ομάδας προκειμένου να λάβει μέρος στη φημισμένη ρεγκάτα του Πιεντιλούκο που παραδοσιακά ανοίγει κάθε χρόνο την αυλαία των διεθνών διοργανώσεων της χρονιάς.

Για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου και τον Πέτρο Γκαϊδατζή, το ελαφρύ πλήρωμα στο διπλό σκιφ, θα είναι ένα δυνατό τεστ πριν τον αγώνα της ολυμπιακής πρόκρισης, το τελευταίο τεστ όπως μας είπε ο Φτελιανός στην καταγωγή κωπηλάτης. Μιλήσαμε μαζί του την Τρίτη, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση για την Ιταλία και ο Αντώνης επισήμανε τα εξής: Ο αγώνας στο Πιεντιλούκο είναι διπλός, το απόγευμα της Παρασκευής υπάρχει προκριματικός και το Σάββατο το πρωί ο τελικός. Το απόγευμα του Σαββάτου ξανά προκριματικός και την Κυριακή τελικός. Πέρυσι μαζί με τον Πέτρο είχαμε κατακτήσει μία δεύτερη και μία τρίτη θέση σε αυτή τη ρεγκάτα. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, πριν λίγο καιρό κατέκτησα πρώτη θέση σε αγώνες για προκρίσεις στην εθνική ομάδα που έγιναν στον Σχοινιά και στο Πιεντιλούκο μάς περιμένει ένα δυνατό τεστ στο οποίο θα δούμε τους αντιπάλους μας και σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η δική μας βάρκα».

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι η προετοιμασία έχει κυλήσει χωρίς προβλήματα κι αυτό δίνει στον ίδιο αισιοδοξία για το μεγάλο ραντεβού που είναι στα μέσα Μαΐου στη Λουκέρνη. Εκεί, στην ελβετική πόλη θα κριθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια στο διπλό ελαφρύ σκιφ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Η ταχύτητα της βάρκας μας είναι αρκετά καλή, έχουμε δει βελτίωση, ενώ χαρακτηρίζεται από ωριμότητα, η άψογη συνεργασία που έχουμε με τον Πέτρο βγαίνει στους αγώνες» επισήμανε μιλώντας με αθλητική ορολογία ο 25χρονος κωπηλάτης, ενώ σε ερώτησή μας για την ολυμπιακή πρόκριση δεν θέλησε να μας μιλήσει ακόμη. «Μένουν δύο μήνες μέχρι τον αγώνα στη Λουκέρνη, οπότε θα ήταν καλύτερα να μιλήσουμε ξανά τον Μάιο» μάς είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνουμε πως μετά το Πιεντιλούκο δεν υπάρχει άλλη διοργάνωση για το πλήρωμα του διπλού σκιφ παρά μόνο επίπονες προπονήσεις που περιλαμβάνουν 6-7 ώρες προσπάθειας εντός κι εκτός νερού σε καθημερινή βάση.

***Με 21 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 14 πληρώματα αναχώρησε για το Πιεντιλούκο της Ιταλίας η Εθνική ομάδα κωπηλασίας προκειμένου να πάρει μέρος στη διεθνής ρεγκάτα που διοργανώνει για 38η χρονιά η Ιταλική Ομοσπονδία στην ομώνυμη λίμνη. Παραδοσιακά πρόκειται για το πρώτο τεστ της χρονιάς για την Εθνική ομάδα σε διεθνή ύδατα που δίνει και τα πρώτα συμπεράσματα στους ομοσπονδιακούς προπονητές αφού και η  φετινή ρεγκάτα στη γειτονική χώρα αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συναγωνισμό αφού θα πάρουν μέρος πληρώματα από 24 χώρες με σπουδαίους αθλητές κι αθλήτριες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών την Παρασκευή 22/3 το απόγευμα θα ξεκινήσουν  τα προκριματικά σε όλα τα αγωνίσματα ,το Σάββατο 23/3 το πρωί τελικά και το μεσημέρι προκριματικά και την Κυριακή  24/3 το πρωί όλοι οι τελικοί. Οι τελικοί  θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το RAI Sports.

 


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…