• 22 Μαρτίου, 2024

Χρ. Μπουκώρος: Τα επτά νέα Canadair θωρακίζουν την Ελλάδα

Χρ. Μπουκώρος: Τα επτά νέα Canadair θωρακίζουν την Ελλάδα

Ο Χρήστος Μπουκώρος, πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η οποία επεξεργάστηκε το Σχέδιο Σύμβασης για την προμήθεια των πυροσβεστικών  Αεροσκαφών Τύπου Canadair, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η  επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων του προσχεδίου σύμβασης για την προμήθεια επτά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών για την ανανέωση του γερασμένου στόλου μας, 50 χρόνια μετά την πρώτη παραγγελία, είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη.

Είναι ένας φόρος τιμής της Ελληνικής Πολιτείας, στη μνήμη των πιλότων μας που έχουν θυσιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, δίνοντας άνιση μάχη με τις φλόγες, πολλές φορές αναγκασμένοι να πιλοτάρουν αεροσκάφη με συγκεκριμένες τεχνικές και επιχειρησιακές δυνατότητες, παλεύοντας από αέρος με τις πυρκαγιές που κατέστρεφαν τα δάση της χώρας μας.

Έρχεται η Κυβέρνηση, να αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και να προμηθευτεί επτά νέα αεροσκάφη, μάλιστα το έργο που σήμερα ψηφίζουμε θα είναι στην ατζέντα του Πρωθυπουργού στο ταξίδι του στον Καναδά.

Δεν βλέπω κανέναν λόγο, για καμιά πολιτική δύναμη, να μην ψηφίσει το σημερινό νομοσχέδιο για την προμήθεια επτά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών που θα ενισχύσουν την ασφάλεια, την προστασία του πολίτη, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, σε όλο και δυσχερέστερες κλιματολογικές συνθήκες. Αυτό δείχνει, ότι υπάρχει ένας προγραμματισμός.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου, η μόνη κριτική που άκουσα ήταν «Μα, θα παραδοθεί το πρώτο αεροσκάφος το 2027 και θα ολοκληρωθεί η παραγγελία το 2030». Ναι, όμως αν τώρα δεν αρχίσουμε την υλοποίηση, ποτέ δεν θα κατορθώσουμε να προμηθευτούμε νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, διότι αυτά δεν είναι ετοιμοπαράδοτα, όπως όλοι γνωρίζουμε. Αυτές οι εταιρίες στις γραμμές παραγωγής που κατασκευάζουν τα καλύτερα πυροσβεστικά αεροσκάφη στον κόσμο λειτουργούν έτσι, κατά παραγγελία. Και η Ελλάδα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα προμηθευτεί τέτοια πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ας σημειωθεί πως ο στόλος μας χρησιμοποιεί αεροσκάφη από τριανταπέντε έως πενήντα ετών.

Αλλά η θωράκιση της χώρας επί των ημερών της σημερινής Κυβέρνησης δεν είναι μόνο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η προμήθεια των αεροσκαφών Rafale, η προμήθεια των φρεγατών Belhara, με διακρατικές συμφωνίες, χωρίς μεσάζοντες, η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 και η υπόσχεση για παραγγελία αεροσκαφών F-35, των πιο σύγχρονων στον κόσμο, δείχνει την πρόθεση της σημερινής Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του συνόλου των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, να κάνουν έναν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό διότι δεν ζούμε και στην καλύτερη γειτονιά του κόσμου,  ώστε η χώρα να είναι θωρακισμένη σε δύο κρίσιμους τομείς στην Εθνική Άμυνα και στην πολιτική προστασία, στην προστασία των πολιτών.

Θα εξαφανιστούν, θα πάψουν οι τραγωδίες με αυτές τις προμήθειες; Όχι, αλλά αποκτούμε τα μέσα, ούτως ώστε να περιορίσουμε τις οδυνηρές συνέπειες από τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές.

Γι’ αυτό, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ψηφίζω το σημερινό νομοσχέδιο και νομίζω ότι δεν έχει σοβαρό λόγο κανένα κόμμα, να μην ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο».


Σχετικά Άρθρα

Οι σωφρονιστικές υπηρεσίες στο επίκεντρο της συνάντησης Μπουκώρου-Νικολακόπουλου

Οι σωφρονιστικές υπηρεσίες στο επίκεντρο της συνάντησης Μπουκώρου-Νικολακόπουλου

Εποικοδομητική συνάντηση είχε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας  Χ. Μπουκώρος,  με τον…
Πρόταση Χρ. Μπουκώρου για μειωμένο κατά 50% τίμημα ενοικίασης αιγιαλού στη Μαγνησία

Πρόταση Χρ. Μπουκώρου για μειωμένο κατά 50% τίμημα ενοικίασης αιγιαλού στη Μαγνησία

Στοχευμένα μέτρα για τη βιωσιμότητα των παραλιακών επιχειρήσεων και βελτιώσεις ώστε να αποτραπεί η οριζόντια εφαρμογή…
Πότε θα πληρωθούν οι Αλιείς; – Τι απάντησε ο Λ. Αυγενάκης στον Χρ. Μπουκώρο

Πότε θα πληρωθούν οι Αλιείς; – Τι απάντησε ο Λ. Αυγενάκης στον Χρ. Μπουκώρο

Αξιοποιώντας  τη  θέση του Πρόεδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο Χρήστος Μπουκώρος ρώτησε τον ΥΠΑΑΤ…