Ρεπορτάζ και εικόνες από το ντέρμπι Μυρμηδόνες-Δήμητρα

Ρεπορτάζ και εικόνες από το ντέρμπι Μυρμηδόνες-Δήμητρα

Ντέρμπι ανόδου σήμερα στο γήπεδο του Πλατάνου που το παρακολούθησαν δεκάδες φίλαθλοι, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά! Οι Μυρμηδόνες σκόραραν νωρίς με πέναλτι, η Δήμητρα έχασαν το δικό της μετά από δύο λεπτά και στο φινάλε ο Τόπας σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του Σκούρα με ένα καταπληκτικό τέρμα. Τελικό σκορ 2-0.

Στην εικόνα παραπάνω ο Ντάνι Τούντορ αποκρούει το πέναλτι του Δήμα.

Αμφίρροπο παιχνίδι, δεν είχε πολλές φάσεις και διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια χωρίς συγκρούσεις κι αντιπαραθέσεις. Άλλωστε σχεδόν όλοι οι παίκτες είναι φίλοι μεταξύ τους…

Στο 7ο λεπτό, ο Βούλγαρης προώθησε την μπάλα, ο Τσόγκας έκανε ντρίμπλα και σέντρα από τα δεξιά, με τον Γκαρνίδη να σπρώχνει τον Κλουκουτάρα. Κοντά στη φάση ο ρέφερι Γραββάνης υπέδειξε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Γιώργος Μακρής.

Δύο λεπτά αργότερα πέναλτι υπέρ της Δήμητρας όταν Κοντοβάς και Τούντορ δεν συνεννοήθηκαν να καθαρίσουν τη φάση και ο γκολκίπερ των Μυρμηδόνων ανέτρεψε τον Δήμα. Όμως ο Ντάνι Τούντορ απέκρουσε την εκτέλεση του Δήμα.

Στο 13′ οι γηπεδούχοι είχαν φάση για δεύτερο τέρμα: σε κόρνερ του Τίτου, αμαρκάριστος ο Χριστέλος πήρε κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δείτε το στιγμιότυπο, ο Σουρπιώτης αμυντικός από πλάγια χωρίς πίεση παίρνει την κεφαλιά.

Πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι την επόμενη ευκαιρία που ήταν στο 32′ για την Δήμητρα. Σε στημένη φάση, ο Σταντζούρης πήρε κεφαλιά και ο Πλαβός τη δεύτερη από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να πηγαίνει εκεί όπου βρισκόταν ο τερματοφύλακας των Μυρμηδόνων. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου απείλησαν οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Κατσαβριά που απομάκρυνε αμυντικός.

Στο 54′ ο Κλουκουτάρας πήγε να βάλει ένα καταπληκτικό τέρμα από αριστερά από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά πιο μετά, σε φάουλ του Μπιρμπίλη, ο Πλαβός πήρε κεφαλιά και ο Δήμας τη δεύτερη από ευνοϊκό σημείο άουτ, παρόμοια φάση με αυτή που προαναφέραμε στο πρώτο ημίχρονο.

Κεφαλιά άστοχη του Μάντζαρη από καλή θέση στο 80′, σουτ του Μπιρμπίλη από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή έφυγε ψηλά άουτ και φθάσαμε στο 89′. Ο Χρήστος Τόπας, που μπήκε αλλαγή στο ματς και είχε δύο ωραίες προσωπικές ενέργειες με ντρίμπλες, έγινε κάτοχος της μπάλας περίπου 35 μέτρα από την εστία και πλάγια. Ζύγισε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πολύ ωραίο τέρμα από τον 18χρονο!

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία για τρίτο τέρμα καθώς ο Μάντζαρης σε θέση τετ-α-τετ προτίμησε να σουτάρει από μακριά και μπλόκαρε ο Χαλάτσης.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στον Τούντορ που είχε εξαιρετική απόδοση με αποκορύφωμα το πέναλτι που έπιασε. Στον Τόπα που δεν ακολουθεί τις προπονήσεις το τελευταίο διάστημα καθώς είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου και προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες, έπαιξε όμως σήμερα και κλείδωσε τη νίκη με το υπέροχο γκολ. Στον 18χρονο Γιώργο Νικοβιώτη που υπέστη σοβαρό τραυματισμό στην προετοιμασία της Δήμητρας, έκανε χειρουργείο και πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή εμφάνιση όταν στο 62′ τον έριξε ο Νίκος Βούλγαρης στον αγωνιστικό χώρο. Και τέλος στον Στέλιο Τσιάτσιο που επανεμφανίστηκε ύστερα από δυόμιση χρόνια με τη φανέλα της Δήμητρας.

Οι Μυρμηδόνες έπιασαν στους 39 βαθμούς τους Ευξεινουπολίτες (με ματς λιγότερο, αυτό που θα γίνει το επόμενο Σάββατο στη Σκόπελο), ενώ την ίδια βαθμολογική επίδοση έχει η Δάφνη που παίζει αύριο στα Λεχώνια.

Μυρμηδόνες: Τούντορ, Ζαντιώτης, Κατσαβριάς, Χριστέλος, Κοντοβάς, Βούλγαρης (75′ Μάντζαρης), Κομπούρας (90′ Τιμπλαλέξης), Τίτου, Κλουκουτάρας, Μακρής, Τσόγκας (64′ Τόπας).
Δήμητρα: Χαλάτσης, Γκαρνίδης (46′ Νικογιάννης), Μπιρμπίλης, Σταντζούρης, Πλαβός, Κούργιας (73′ Τσιάτσιος), Στουρνάρας (62′ Νικοβιώτης), Μπαζής, Λάμπος (23′ Τετριμίδας), Δήμας, Γκρέμι.


Σχετικά Άρθρα

Διατήρησαν την κορυφή οι Μυρμηδόνες

Διατήρησαν την κορυφή οι Μυρμηδόνες

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Κομπούρα που σημείωσε δύο από τα τρία γκολ, οι Μυρμηδόνες κέρδισαν…
Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα Πύρασος-Ρήγας Φεραίος

Ρεπορτάζ και εικόνες από τον αγώνα Πύρασος-Ρήγας Φεραίος

Ο Πύρασος κέρδισε 3-1 τον Ρήγα Φεραίο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και πάει με…
Δύσκολη νίκη για τους Μυρμηδόνες

Δύσκολη νίκη για τους Μυρμηδόνες

Δύσκολη νίκη για τους Μυρμηδόνες, με σκορ 2-0 απέναντι στην Ένωση Λεχωνίων Νηλέα και παραμονή για…