• 4 Μαρτίου, 2024

Πρωινό Δελτίο Τύπου 4-3-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 4-3-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024. Ανοίξτε με ”κλικ στο λινκ”, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

Τέμπη: Το 1.300.000 υπογραφές δίνει τη βάση για πρόταση νόμου

Σύμφωνα με τον κύριο Κοντιάδη το σύνολο των 1.300.000 υπογραφών δίνει, βάση του νόμου το δικαίωμα να γίνει πρόταση νόμου για την κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και την απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Έρχονται αλλαγές στα σχολικά ωράρια – Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές

Η απόφαση της Ζέττας Μακρή για την σχολική χρονιά 2024-2025, δημοσιεύθηκε σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «ο μαθητής δύναται η αποχώρηση να λαμβάνει χώρα και στις 14:55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης.»

Τα ιδιωτικά ΑΕΙ φέρνουν νέου τύπου πανελλήνιες εξετάσεις: Μαθητές θα επιλέγουν τα μαθήματα

Οι αλλαγές θα είναι ριζικές και καθοριστικό ρόλο θα παίξει το εθνικό απολυτήριο για την είσοδο στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Η φιλοσοφία για την είσοδο στο ιδιωτικό ΑΕΙ θα περιλαμβάνει έναν υπολογισμό βαθμών της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη, καθώς και η ενίσχυση της Τράπεζας Θεμάτων.

Δωρεάν σερβιέτες σε χιλιάδες μαθήτριες, θα δοθούν ειδικά kit περιόδου

Δράσεις για την αποστιγματοποίηση της περιόδου στις μαθήτριες ξεκινά το Υπουργείο Υγείας, με τη διανομή προϊόντων περιόδου σε μαθήτριες, σε 200 σχολεία σε όλη τη χώρα, με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόωρη σύνταξη για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους – Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν

Περίπου 40.000 ασφαλισμένοι του Δημοσίου με θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μπορούν να βγουν στη σύνταξη εντός του 2024, χωρίς να έχουν συμπληρώσει το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των 62 ετών.

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Τον μαχαίρωσε στην κοιλιά μετά από καβγά σε ουζερί

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Κυριακής καθώς ένας καβγάς σε ουζερί της Θεσσαλονίκης οδήγησε στο μαχαίρωμα ενός 65χρονου.

Τα τηλεφωνήματα Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου που εξοργίζουν περισσότερο την Εκκλησία

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνουν στην αντιπαράθεση Εκκλησίας και Πολιτείας δυο τηλεφωνήματα με αφορμή το γάμο των ομοφύλων και την τεκνοθεσία!

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να τηλεφωνήσει και να συγχαρεί το ζευγάρι στον πρώτο γάμο ομόφυλων ζευγαριών εξόργισε ακόμα περισσότερο την Ιεραρχία, καθώς θεωρεί πως ο πρωθυπουργός κάνει ότι μπορεί προκειμένου να προκαλέσει την αντιπαράθεση των δυο πλευρών.

Τσουχτερές οι τιμές των σαρακοστιανών ενόψει της Καθαράς Δευτέρας – Πόσο αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι

Ο έμπορος, Κώστας Φασιλής, μίλησε στο Mega για τις τιμές των θαλασσινών και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει επάρκεια και ισχύουν οι περσινές τιμές και ίσως και καλύτερα. Μιλάμε για νωπά όχι κατεψυγμένα. Η τιμή καθορίζεται από το μέγεθος. Μπορεί να φύγει 4 ευρώ το κιλό σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος.

Μπήκαν σε πολυτελή μονοκατοικία στον Διόνυσο και έφυγαν φορτωμένοι με χρυσές λίρες και κοσμήματα

Στόχος διαρρηκτών έγινε η πολυτελής μονοκατοικία ενός 73χρονου στην οδό Καποδιστρίου στον Διόνυσο, με τους δράστες να φεύγουν φορτωμένοι με χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Γυναίκα αστυνομικός έσωσε γυναίκα από αποκεφαλισμό στο Πακιστάν: Την κατηγόρησαν για βλασφημία λόγω του φορέματός της

Σε δημόσια επιβράβευση της γυναίκας αστυνομικού που έσωσε μια γυναίκα από το λιντσάρισμα του όχλου που την κατηγορούσε για βλασφημία λόγω του φορέματός της προχώρησαν οι αρχές του Πακιστάν.

Ευχαριστήριο του Δήμου Αλμυρού προς την εταιρεία ΣΙΟΥΤΗΣ Α.Ε.

Διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στους Μύλους Λούλη

Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού η Θεά Δήμητρα – Ποιες εκδηλώσεις προγραμματίζονται

Το βραβευμένο ποίημα της Κατερίνας Μακρή για την τραγωδία των Τεμπών