• 4 Μαρτίου, 2024

Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού η Θεά Δήμητρα – Ποιες εκδηλώσεις προγραμματίζονται

Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού η Θεά Δήμητρα – Ποιες εκδηλώσεις προγραμματίζονται

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι ετοιμασίες για το καρναβάλι της Ευξεινούπολης μιας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία, δύο εβδομάδες απέμειναν για την καρναβαλική παρέλαση. Η Ευξεινούπολη είναι μια αγροτική περιοχή και η Θεά της καλλιέργειας, της γεωργίας,  της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας αυτού, η Θεά Δήμητρα, κατέχει ξεχωριστή θέση στη φετινή διοργάνωση! Ένα όνομα συνδεδεμένο με το χωριό. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Θεά Δήμητρα θα είναι η Βασίλισσα του καρναβαλιού, ενώ ένα ξωτικό, ένα τέρας της μυθολογίας με αναφορά στην ακρίβεια θα είναι ο καρνάβαλος. Άλλωστε, το φετινό σύνθημα των διοργανωτών είναι «στης ακρίβειας τον καιρό μας έχει πιάσει ζάλη κι ήρθαμε Ευξεινούπολη στο τρελοκαρναβάλι».

Ο κος Αλέκος Γαλατσίδας μάς ανέφερε πως πάνω από δέκα άτομα εργάζονται εθελοντικά τον τελευταίο καιρό ώστε να κατασκευαστούν τα άρματα κι όσο περνούν οι ημέρες, οι ετοιμασίες γίνονται με γοργούς ρυθμούς ώστε όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Μας ενημέρωσε επίσης για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 19:30 το απόγευμα θα αρχίσει η λαμπαδηφορία από το Ωδείο Αλμυρού, θα περάσει από την αγορά και η πομπή θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου θα γίνει ο λεγόμενος σοκολατοπόλεμος. Την επόμενη ημέρα στις 16/3, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του, στο «Αρχοντικό» με ελεύθερη είσοδο, για μεταμφιεσμένους και μη. Ο Φώτης Τάμπας, η Κωνσταντίνα Δημητρίου και ο Γιάννης Καμπουρίδης θα επιμεληθούν το μουσικό πρόγραμμα.

Και φυσικά, η κορύφωση των εκδηλώσεων την Καθαρά Δευτέρα, όταν στις 3μ.μ. προγραμματίζεται η έναρξη της μεγάλης παρέλασης στο πάρκο Ευξεινούπολης.

«Καλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν να ζήσουν το καρναβάλι, να διασκεδάσουν, να χαρούν, να ξεφαντώσουν» πρόσθεσε ο κος Γαλατσίδας, εδώ και πολλά χρόνια ένας από τους πρωτεργάτες που διοργανώνουν και αναβιώνουν αυτή την παράδοση που έφεραν οι πρόγονοί μας από την Ανατολική Ρωμυλία.


Σχετικά Άρθρα

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

H 16η Ειδική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 19:00…
Φθορές στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας – Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού

Φθορές στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας – Ανακοίνωση Δήμου Αλμυρού

Φθορές στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας έγιναν το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αλμυρού.…