• 4 Μαρτίου, 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας πραγματοποίησε ενημερώσεις/βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές.

 

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου, κ.κ. Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός-Στέλεχος Πρόληψης, πραγματοποίησαν βιωματικό εργαστήριο στα παιδιά του 15ου Ν/Γ Βόλου, στις 20 Δεκεμβρίου 2023, με θέμα: «Εγώ και οι άλλοι-Συνυπάρχουμε αρμονικά». Στις 24 Νοεμβρίου 2023 και στις 15 Δεκεμβρίου 2023, υλοποίησαν  δύο βιωματικά εργαστήρια  στους/στις μαθητές/τριες   των τεσσάρων τμημάτων  της Γ΄ τάξης του 8ου Γυμνασίου Βόλου με θέμα: «Αλλαγές στην εφηβεία». Στις 15 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποίησαν βιωματικό εργαστήριο στου/στις μαθητές/τριες του Γ3 τμήματος, του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου με θέμα: «Οφέλη και κίνδυνοι του διαδικτύου» και στις 17 Ιανουαρίου 2024, μία διαδραστική παρουσίαση στους/στις μαθητές/τριες ολόκληρης της Γ΄ τάξης,  με θέμα: «Νόμιμες ουσίες-Αίτια εξάρτησης» . Στις 31 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποίησαν βιωματικό εργαστήριο, στους/στις  μαθητές/τριες της Β΄τάξης, του 5ου Δ.Σ. Αλμυρού, με θέμα: «Αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων».

Το επιστημονικό στέλεχος, Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός-Στέλεχος Πρόληψης, επισκέφθηκε το 9ο Ν/Γ Βόλου, στις 19 Ιανουαρίου 2024 και το 1ο Ν/Γ Ιωλκού, στις 26 Ιανουαρίου 2024 και πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια στους/στις μαθητές/τριες με θέμα: «Εγώ και οι άλλοι-Συνυπάρχουμε αρμονικά».

Ευχαριστούμε θερμά τους/τις εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία και τους/τις μαθητές/τριες  για την ενεργή συμμετοχή τους.


Σχετικά Άρθρα

Πράσινο Σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Πράσινο Σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Ως οικολογικό σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου συνεχίζει να υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις. Μετά τις διαδρομές σε…
Διασχολικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Γυμνασίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου

Διασχολικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Γυμνασίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου

Το διήμερο 28 – 29 Μαρτίου 2024, οι μαθητές μέλη των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου…
Μαθήματα τοπικής ιστορίας στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου από την κα Καρνομπατλόγλου

Μαθήματα τοπικής ιστορίας στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου από την κα Καρνομπατλόγλου

Οι μαθητές του τμήματος Β1 του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου είχαν την τιμή να γνωρίσουν την ιστορία…