• 28 Φεβρουαρίου, 2024

«Ομιλείτε ελληνικά» στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης

«Ομιλείτε ελληνικά» στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης ο διαγωνισμός για την ελληνική γλώσσα με τίτλο «Ομιλείτε Ελληνικά».

Η συντονίστρια του ενδοσχολικού αυτού διαγωνισμού Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Λυκείου Σούρπης φιλόλογος Γιάννα Καλοδήμου δήλωσε: “Ο συγκεκριμένος μαθητικός διαγωνισμός γίνεται στο σχολείο μας στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας Ελληνικής γλώσσας που συνδέεται με την ημερομηνία θανάτου του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού στις 9 Φεβρουαρίου 1857.

Στόχος μας να εκτιμήσουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και να εμβαθύνουμε σε αυτήν ώστε όλοι οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν ανά ομάδες να βγουν ωφελημένοι Μάλιστα έχει οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μάθουμε διασκεδάζοντας με το ηλεκτρονικό κουίζ ελληνικής γλώσσας που προετοιμάσαμε όλοι οι καθηγητές του σχολείου.

Πέρυσι πρώτη χρονιά του διαγωνισμού ελληνικής γλώσσας υπήρξε συμμετοχή μόνο από το Γυμνάσιο Λύκειο Σούρπης, φέτος που ήταν η δεύτερη χρονιά είχαμε συμμετοχή και από άλλα σχολεία σε πιλοτικό στάδιο. Συγκεκριμένα από το γειτονικό Γυμνάσιο Πτελεού. Έχουν ορισθεί τρία βραβεία ξεχωριστά για το Γυμνάσιο και τρία βραβεία για το Λύκειο”.

Συνολικά έλαβαν μέρος 30 ομάδες μαθητών του σχολείου και 10 ομάδες μαθητών από το Γυμνάσιο Πτελεού. Νικητές για το Λύκειο Σούρπης «Τα Φαινόμενα  με επιτυχία 98/100 ερωτήσεις -Μακρής Μιχάλης, Καλαντζή Ασπασία, Καραντενίζη Φαίδρα, Παγιολάρι Χριστίνα.  Στη δεύτερη θέση οι Αόρατες με μαθήτριες της Γ’ Λυκείου και στην τρίτη θέση οι Φτελιανοί Σούρπης με μαθητές της Β’ Λυκείου.

Για το Γυμνάσιο Σούρπης «Οι Ατρόμητοι» με επιτυχία 77/100 ερωτήσεις – Γκρίνιας Νίκος, Κοντούρης Δημήτρης, Μπάκος Γιώργος, Ορντόλι Σωτήρης. Στη δεύτερη θέση οι «Πρωταθλητές» με μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και στην τρίτη θέση οι «Πριγκίπισσες» με μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου. Η απονομή των βραβείων στις νικήτριες ομάδες του «Ομιλείτε Ελληνικά» έγινε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 .

Καταγραφή-επιμέλεια της συνέντευξης για την Ομάδα Δημοσιογραφίας του σχολείου Κωνσταντίνα Σταμούλη. Συνεργασία Ευαγγελία Ντούκα, Λεονώρα Κοκορέτσι, Μαρία Ντούκα, Ευαγγελία Τριάντου.


Σχετικά Άρθρα

Μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης φωτογράφησαν τον τόπο …και το μέλλον τους

Μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης φωτογράφησαν τον τόπο …και το μέλλον τους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συνολικά 24 συμμετοχές ο ενδοσχολικός μαθητικός φωτογραφικός διαγωνισμός στο Γυμνάσιο Λύκειο Σούρπης.…
Με παραδοσιακές στολές κι εμβληματικές σημαίες οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης στην παρέλαση

Με παραδοσιακές στολές κι εμβληματικές σημαίες οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης στην παρέλαση

Δύο εμβληματικές σημαίες του 1821 κρατούσαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.…
Εδραίωση συνεργασίας εφημερίδας και των σχολείων Γυμνασίου και Λυκείου Σούρπης

Εδραίωση συνεργασίας εφημερίδας και των σχολείων Γυμνασίου και Λυκείου Σούρπης

Με μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές και εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για το πρόγραμμα της εφημερίδας μας…