• 28 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα φορέων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα φορέων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου που μας απέστειλαν οι ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ (Μέλος ΟΓΕ) και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ (η φωτο είναι αρχείου):

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αλμυρού

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

Τα εργατικά δυστυχήματα- εργοδοτικά εγκλήματα πληθαίνουν. Πάνω από 160 εργαζόμενοι δε γύρισαν στο σπίτι τους το 2023 ενώ κάθε 2 ημέρες μετράμε και έναν νεκρό εργάτη. Η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια του λαού, που μας θέλει ανυπεράσπιστους μπροστά στις φυσικές καταστροφές και στην προστασία της υγείας μας, προτείνοντας ξανά μπόλικη «ατομική ευθύνη», πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση.

Η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα!

Η ακρίβεια δυναμώνει και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν.

Παρακολουθούμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα να ακριβαίνουν καθημερινά. Στο ελαιόλαδο η τιμή εκτοξεύτηκε κατά 58,5% ενώ σε διψήφια επίπεδα κινούνται οι αυξήσεις στα φρούτα (15%) και στα λαχανικά (14%), στα τρόφιμα, στο νερό, τα αναψυκτικά και τους χυμούς φρούτων. Αντίστοιχα χωρίς σταματημό κινείται το πετρέλαιο θέρμανσης (13,7%) ενώ σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται στα φαρμακευτικά προϊόντα (11,8%), στα αεροπορικά εισιτήρια (10,2%) και συνολικά στις μεταφορές. Η τιμή της κιλοβατώρας έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2020, τα ενοίκια και οι δόσεις των δανείων έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Διεκδικούμε:

Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.

Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ (Μέλος ΟΓΕ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΜΥΡΟΥ


Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το Αισθητικό Δάσος Κουρί είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ως …μέτρο…
Ρεμπέτικες πενιές στην πλατεία του Αλμυρού

Ρεμπέτικες πενιές στην πλατεία του Αλμυρού

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Αλμυρού, η ορχήστρα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Ρεμπέτικο»…