• 28 Φεβρουαρίου, 2024

Αλλάζει όψη το αμαξοστάσιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Στ. Χατζή για τα εν εξελίξει έργα

Αλλάζει όψη το αμαξοστάσιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Στ. Χατζή για τα εν εξελίξει έργα

Ξεκινά άμεσα η διαμόρφωση της εισόδου-εξόδου του αμαξοστασίου Δήμου Ρήγα Φεραίου μετά την πρόταση-μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για εργασίες που θα ολοκληρώσουν αυτό το σημαντικό έργο και θα αλλάξουν την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Το νέο αμαξοστάσιο κατασκευάστηκε σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή του Αγίου Μήνα στο Βελεστίνο και καταλαμβάνει μία έκταση συνολικά 8 στρεμμάτων. «Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αποκτά για πρώτη φορά από τη σύστασή του ιδιόκτητο πλήρες αμαξοστάσιο» ανέφερε ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας.

Στις εγκαταστάσεις -που παλιά ήταν τα σφαγεία του Δήμου- έχουν δημιουργηθεί αποθήκες για όλα τα υλικά, για τα οχήματα, αποδυτήρια για τους υπαλλήλους και σε ένα ξεχωριστό κτήριο στεγάζεται το γραφείο κίνησης που επίσης συστάθηκε για πρώτη φορά.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλεκτροφωτισμού και Συγκοινωνιών, κος Σταύρος Χατζής, μιλώντας στον «Λαό», σχολίασε πως όταν διαμορφωθεί σε λίγο καιρό η είσοδος του αμαξοστασίου, η εξωτερική όψη θα αλλάξει πλήρως και θα διαμορφωθεί ένας καλαίσθητος χώρος. Εκεί στεγάζονται η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, η υπηρεσία Πρασίνου και οι τεχνικές υπηρεσίες, τομείς στους οποίους απασχολούνται περίπου 70 υπάλληλοι.

Ο κος Χατζης δήλωσε: «Σίγουρα η καθημερινότητα των υπαλλήλων είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Με τις εγκαταστάσεις αυτές, πέρα από τις ανάγκες για τα οχήματα, υλοποιήσαμε τα αιτήματα των υπαλλήλων. Για εμάς το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Ρήγα Φεραίου αποτελεί το «άλφα και το ωμέγα» και βασική μας επιδίωξη είναι να τους δίνουμε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πολλοί είναι αυτοί που μας έχουν πει πως ανάλογες εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν σε άλλον Δήμο του νομού μας και η δουλειά των υπαλλήλων γίνεται πιο εύκολη και πιο ευχάριστη».

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη σε διάφορα εν εξελίξει έργα του Δήμου: «Καθημερινά δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα φαινόμενα Daniel και elias στην περιοχή μας, τόσο στα παρακάρλια χωριά όσο και σε αυτά που είναι πιο απομακρυσμένα από τη λίμνη. Η αγροτική οδοποιία έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος της, οπότε με δικά μας μηχανήματα και με εργολάβους προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και πρόσβαση σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Από εκεί και πέρα, είναι σε εξέλιξη αρκετά έργα.

Το Αθλητικό Κέντρο στο Στεφανοβίκειο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησής του και θα είναι ένας χώρος-κόσμημα για τον Δήμο και τους πολίτες του. Επίσης ολοκληρώνονται οι εργασίες στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και προχωράμε στο δίκτυο όμβριων υδάτων στο Ριζόμυλο το οποίο θα λειτουργήσει για την αντιπλημμυρική θωράκιση του χωριού. Στο Μικρό Περιβολάκι γίνονται συντηρήσεις δρόμων μέσα στο χωριό, στο Κεραμίδι και τα Κανάλια επίσης, ενώ συνεχίζουμε τους καθαρισμούς σε ρέματα του Δήμου».


Σχετικά Άρθρα

Πεζοπορία στο Βελεστίνο: Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών

Πεζοπορία στο Βελεστίνο: Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών

Για άλλη μια φορά  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία που τιμάται τον μήνα…
Το «Εγερτήριο σάλπισμα» αποδόθηκε ως έκθεμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού “Ρήγας Βελεστινλής»

Το «Εγερτήριο σάλπισμα» αποδόθηκε ως έκθεμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού “Ρήγας Βελεστινλής»

Το ψηφιδωτό με πάνω από 2.000 ψηφίδες αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Υπέρεια Κρήνη κι αποτέλεσμα…
Επίσκεψη του διοικητή της Δ.ΥΠ.Α στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επίσκεψη του διοικητή της Δ.ΥΠ.Α στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, επισκέφθηκε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Δήμαρχο, Δημήτρη Νασίκα, ο…