• 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ποδοσφαιρική συζήτηση στην εκπομπή LaosOnline με τον Μιχάλη Ανδρωνά

Ποδοσφαιρική συζήτηση στην εκπομπή LaosOnline με τον Μιχάλη Ανδρωνά

Ο Μιχάλης Ανδρωνάς είναι ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας, διακρίθηκε ως ποδοσφαιριστής, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την προπονητική κι από τα χέρια του… έχουν περάσει χιλιάδες παιδιά στον Άθλο, διπλωματούχος UEFA A’ με επιτυχίες στα τοπικά μας σωματεία και επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη δώρων. Στην εκπομπή LaosOnline που ήταν καλεσμένος της Βιβής Τσιντσίνη την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, μίλησε ως επί το πλείστον για το νέο του επιχειρηματικό άνοιγμα, τον αθλητικό χώρο, ακαδημία και καφετέρια Almyros Football Arena.

 

Μιχάλη καλωσήλθες στην εκπομπή μας. Είναι αλήθεια ότι έλειψε από την πόλη η ακαδημία του Άθλου…

-Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά μαζί σας στο στούντιο του «Λαού». Η απουσία της ακαδημίας του Άθλου ήταν αισθητή τον έναν χρόνο που δεν λειτούργησε. Προσπαθήσαμε να φέρουμε όλα τα παιδιά στην ακαδημία του ΓΣΑ, έγινε ένα μεγάλο βήμα εκεί αλλά δεν υπήρχε η ανταπόκριση που περιμέναμε, η βοήθεια που θα θέλαμε και έτσι, μετά από μεγάλη παρότρυνση των γονέων, μαζί με τον συνέταιρό μου Θοδωρή Σκούρα, πήραμε την απόφαση να ξαναδημιουργήσουμε την ακαδημία. Με πολύ μεγάλο κόπο, χρόνο, χρήματα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα, δημιουργήσαμε έναν νέο χώρο, ένα αθλητικό στέκι με την καφετέρια, κάναμε ανακαίνιση στα δύο γήπεδα 5×5 και φτιάξαμε καινούργιο γήπεδο 11×11 με σπορά φυσικού χλοοτάπητα. Φέραμε τα παιδιά πίσω στον χώρο που έχουν αγαπήσει.

Ποιοι είναι οι συνεργάτες σου επιχειρηματικά και ποιοι στελεχώνουν τις ομάδες;

Ιδιοκτήτες είμαστε εγώ και ο Θοδωρής Σκούρας με τον οποίον ταιριάζουμε απόλυτα διότι έχουμε την ίδια τρέλα για το ποδόσφαιρο και αγάπη για τα παιδιά. Προπονητές, εκτός από εμάς, είναι ο Βαγγέλης Επίσκοπος, ο Γιάννης Μπίκος και ο Αλέκος Αραπίτσας.

Επειδή θέλουμε να έχουμε επαγγελματική προσέγγιση σε αυτό που κάνουμε, επιλέξαμε κάποιους εξωτερικούς συνεργάτες. Αυτοί είναι η παιδοψυχολόγος Ιφιγένεια Αρίδη με την οποία έχουμε κάνει συνεδρίες με τους γονείς και τα παιδιά σε διάφορα θέματα, η διατροφολόγος Κωνσταντίνα Γκουντάρα και ο φυσιοθεραπευτής Αλέξανδρος Κοντοστάθης

για θέματα τραυματισμών. Στην καφετέρια η Ελένη και η Γεωργία φροντίζουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Ακόμη είναι πολλοί οι φίλοι εθελοντές που μας βοηθάνε αφιλοκερδώς, ενώ η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς είναι η συμμετοχή των γονιών στην ακαδημία.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας και η θέση σας στο τοπικό ποδόσφαιρο;

Γνωρίζοντας πως είναι πολύ δύσκολο για μία τοπική ομάδα να συντηρήσει μία ακαδημία, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τους συλλόγους. Φέτος έχουμε συνεργασία με την Δήμητρα Ευξεινούπολης και τους Μυρμηδόνες Πλατάνου, θέλουμε να αναπτύξουμε και με τον ΓΣΑ στο μέλλον. Στόχος μας να τροφοδοτούμε τις ομάδες μας ώστε να στελεχώνονται με ντόπια παιδιά. Κάποια παιδιά που θα ξεχωρίσουν, θέλουμε να τα βοηθήσουμε να δοκιμάσουν την τύχη τους σε κάποια ΠΑΕ, αλλά βασική μας επιδίωξη είναι να φεύγουν οι παίκτες έτοιμοι από την ακαδημία όταν γίνουν 15-16 ετών και να παίζουν στο τοπικό πρωτάθλημα. Η Almyros Football Arena αριθμεί 180 εγγεγραμμένα παιδιά. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να γεμίζουν τα γήπεδα με φωνές και χαμόγελα. Συμμετέχουμε στα πρωταθλήματα με τέσσερα αγωνιστικά τμήματα, ενώ τα Σαββατοκύριακα τα αφιερώνουμε σε φιλικούς αγώνες. Τα παιδιά μοιράζονται πράγματα μέσα από το ποδόσφαιρο, γνωρίζουν και κάνουν φιλίες, μαθαίνουν, κανένα παιδί δεν έχει χάσιμο μέσα από το ποδόσφαιρο.

Πέρα από τα γήπεδα, οι εγκαταστάσεις σας αποτελούν ένα νέο στέκι για την πόλη.

Πράγματι, ο χώρος της καφετέριας έχει γίνει όπως είπατε ένα νέο ποδοσφαιρικό στέκι. Διαθέτει δύο μεγάλες τηλεοράσεις που δείχνουν το πρόγραμμα της nova και της cosmote, οι θαμώνες παρακολουθούν όλους τους αγώνες, μαζεύονται πολλοί παίκτες, παράγοντες νυν και παλιοί και γίνονται ποδοσφαιρικές συζητήσεις σε ωραία ατμόσφαιρα!

Σχετικά με την ακαδημία, ο κος Ανδρωνάς πρόσθεσε πως «πέρα από αγωνιστικές δράσεις, προσπαθούμε να βοηθάμε στις κοινωνικές, συγκεντρώσαμε χρήματα για τη μικρή Μαρία, τώρα στην κοπή πίτας διαθέσαμε χρήματα από τη λαχειοφόρο για το κοινωνικό παντοπωλείο και σχεδιάζουμε να λάβουμε μέρος στο καρναβάλι της Ευξεινούπολης».

Ρωτήθηκε επίσης για την παρουσία του για τρίτη σεζόν στην ομάδα της Σούρπης: «Στον Αίαντα είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με αυτή τη διοίκηση του κου Χρήστου Κωστούλα. Κάναμε ανανέωση φέτος στο ρόστερ διότι θέλαμε να προωθήσουμε τους μικρούς σε ηλικία. Αγωνιζόμαστε με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Ήταν ρίσκο αυτό αλλά τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη δουλειά μας, τώρα βρισκόμαστε στην 6η θέση, πάμε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα αφήσω κάτι για τα επόμενα χρόνια καθώς αυτά τα παιδιά ντόπια θα παίξουν για αρκετά χρόνια στην ομάδα.

Στον επίλογο της συζήτησης, ο κος Ανδρωνάς υπενθύμισε την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας -στον οποίο έχει τη θέση του ταμία του διοικητικού συμβουλίου- και μίλησε για το κατάστημα που διατηρεί στην οδό Ερμού: «Ο πατέρας μου όταν ξεκίνησε το 1976 είχε μαγαζί με ηλεκτρολογικά είδη, αλλά το 1993 βάλαμε μέσα οικιακά είδη, είδη δώρων και από το 2009 το μαγαζί έχει περάσει στο όνομά μου. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω την οικογενειακή αυτή επιχείρηση και παρά την οικονομική κρίση, τα χρόνια της πανδημίας, λειτουργούμε κανονικά κι αυξάνουμε το πελατολόγιο. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι εκτός από τα είδη δώρων, τις λίστες γάμου, τα οικιακά, έχουμε προσθέσει σε προσιτές τιμές κι άλλα πράγματα όπως μικροέπιπλα, στέφανα, λαμπάδες για γάμους και ανανεώνουμε το εμπόρευμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την προτίμησή του».


Σχετικά Άρθρα

Μοναδική εμπειρία για τα παιδιά της Almyros Football Arena η εξόρμηση στα Τρίκαλα

Μοναδική εμπειρία για τα παιδιά της Almyros Football Arena η εξόρμηση στα Τρίκαλα

Ένα τριήμερο στα Τρίκαλα που θα τους μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη τους πέρασαν οι αθλητές…
Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…