• 21 Φεβρουαρίου, 2024

Καινοτόμος δράση στο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου!

Καινοτόμος δράση στο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου!

Τη φετινή σχολική χρονιά τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Αϊδινίου συμμετέχουν σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ 112, στόχος του οποίου είναι να εμπλουτίσει με παιγνιώδες τρόπο τις γνώσεις των παιδιών και των οικογενειών τους, σχετικά με την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Κατ’ επέκταση σκοπό έχει να βοηθήσει τους ηλικιωμένους κάθε οικογένειας να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού και τα παιδιά να δράσουν άμεσα καλώντας στο 112. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας Angels μέσα από το οποίο τα παιδιά εκπαιδεύονται στην εκμάθηση των τριών πιο σημαντικών συμπτωμάτων του εγκεφαλικού καθώς και στην άμεση κλήση του αριθμού 112.

Η διάρκεια της «αποστολής» του Νηπιαγωγείου Αϊδινίου ήταν 5 εβδομάδες (1ώρα/εβδομάδα) και περιλάμβανε μια σειρά παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, αρχικά παρακολουθώντας βίντεο κινούμενων σχεδίων και έπειτα συμπληρώνοντας το αντίστοιχο βιβλίο δραστηριοτήτων των ΧΟΠΑ ΗΡΩΩΝ. Καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά με αμείωτο το ενδιαφέρον τους και διάχυτο ενθουσιασμό, νιώθοντας περήφανα που θα μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον αν χρειαστεί τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους που είναι για εκείνα οι ήρωές τους!

Η εκπαιδευτικός Σωτηρίου Μαρίνα εφάρμοσε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην τάξη και ενώ αρχικά υπήρξε δισταγμός για την ευαισθησία του θέματος, έπειτα απέκτησε την πεποίθηση της σπουδαιότητας να προσεγγίζονται τέτοια θέματα από την προσχολική ηλικία. Επίσης, προτρέπει και άλλα σχολεία να εφαρμόσουν το πρόγραμμα αυτό ώστε να μπορέσουν και άλλα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να γίνουν οι ήρωες στη ζωή κάθε ανθρώπου!


Σχετικά Άρθρα

Διάκριση για το νηπιαγωγείο Αϊδινίου σε πανελλήνιο διαγωνισμό!

Διάκριση για το νηπιαγωγείο Αϊδινίου σε πανελλήνιο διαγωνισμό!

Διάκριση για το νηπιαγωγείο Αϊδινίου με την κατάκτηση του 2ου βραβείου στον ετήσιο διαγωνισμό για το…
Επισκέψεις Ζ. Μακρή στο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Επισκέψεις Ζ. Μακρή στο Νηπιαγωγείο Αϊδινίου και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή στο πλαίσιο των…
Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο νηπιαγωγείο Αϊδινίου!

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο νηπιαγωγείο Αϊδινίου!

Τα παιδιά και η εκπαιδευτικός του Νηπιαγωγείου Αϊδινίου στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων που υλοποιούν για…