• 21 Φεβρουαρίου, 2024

Βασιλική Σιουμουρέκη – Συνέντευξη στον «Λαό»: «Τα όνειρά μου δεν έχουν ταβάνι, θα ήθελα να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο»!

Βασιλική Σιουμουρέκη – Συνέντευξη στον «Λαό»: «Τα όνειρά μου δεν έχουν ταβάνι, θα ήθελα να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο»!

Η 17χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού Βόλου, με καταγωγή από το Βελεστίνο, αναδείχθηκε MVP στη διοργάνωση Rising Stars

Η Βασιλική Σιουμουρέκη, γεννηθείσα τον Απρίλιο του 2006 με ύψος 1,82, σάρωσε τα βραβεία στην πρώτη διοργάνωση του Rising Stars γυναικών καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της κανονικής διάρκειας, πρώτευσε σε άλλες τρεις κατηγορίες στατιστικής και ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην πορεία του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι τη 2η θέση!

Στην κανονική περίοδο του τουρνουά W Rising Stars, η 17χρονη ταλαντούχα αθλήτρια του Ολυμπιακού, με καταγωγή από το Βελεστίνο, πρωταγωνίστησε στις βασικές κατηγορίες της στατιστικής. Πρώτη στους πόντους με 37 παραπάνω από τη δεύτερη αθλήτρια, πρώτη στα ριμπάουντ, πρώτη στις ασίστ, πρώτη στην «οικονομία», δεύτερη στα κοψίματα! Μία all around παίκτρια που δικαίως αναδείχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας και οδήγησε την ερυθρόλευκη ομάδα στη δεύτερη θέση αφού κέρδισε τις Εσπερίδες Καλλιθέας στον ημιτελικό και ηττήθηκε από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στον τελικό. Το Φάιναλ Φορ του τουρνουά πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο και το παρακολούθησαν οι διεθνείς παίκτριες Ιωάννα Δίελα, Ρένια Καρλάφτη, Ελεάννα Χριστινάκη, Μαριέλλα Φασούλα, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Διονυσία Αλεξανδρή, Αντιγόνη Χαιριστανίδου και Κατερίνα Σωτηρίου.

Από την Μαριέλλα Φασούλα η Βασιλική δέχθηκε δώρο μία φανέλα, ενώ τα βραβεία της έδωσαν οι Παυλοπούλου, Χριστινάκη, Σωτηρίου, Δίελα και η μεγάλη μορφή του γυναικείου μπάσκετ, Εβίνα Μάλτση. Όλες οι ατομικές διακρίσεις της Βασιλικής θα λέγαμε ότι αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία εάν αναλογιστούμε πως τον Δεκέμβριο του 2022 υπέστη ρήξη χιαστού, έναν σοβαρό τραυματισμό που την άφησε πίσω για αρκετούς μήνες.

Για τη συγκινητική στιγμή των βραβεύσεων, τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας, τη διαδρομή της στον χώρο του μπάσκετ, την εθνική και τις δυσκολίες που πέρασε, η Βασιλική Σιουμουρέλη μίλησε στον «Λαό».

Αρχικά την ρωτήσαμε για το πώς ξεκίνησε στο μπάσκετ: «Άρχισα να παίζω σε ηλικία 10 ετών ύστερα από παρότρυνση της μαμάς η οποία είναι μέλος του συνδέσμου κριτών σε αγώνες μπάσκετ. Στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου, θυμάμαι ότι στην πρώτη προπόνηση πήγα κλαίγοντας αλλά μετά αγάπησα το άθλημα και δεν ήθελα να ξεκολλήσω. Από την αρχή μέχρι και τώρα ανήκω στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Κάνω τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα με την ομάδα μου, δύο προπονήσεις με την ομάδα του σχολείου και δύο φορές πηγαίνω στο γυμναστήριο. Όλα αυτά προσπαθώ να τα συνδυάσω με το σχολείο. Φέτος είμαι μαθήτρια της Γ’ τάξης Λυκείου, οπότε δίνω μεγάλη βάση στη σωστή προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Για το πόσο εύκολο είναι ο συνδυασμός του διαβάσματος με το μπάσκετ και τα μελλοντικά της σχέδια, η 17χρονη μάς είπε: «Δεν είναι καθόλου εύκολο, ωστόσο προσπαθώ μέσα από την πίεση να αντλώ δύναμη, κουράγιο και να βγάλω το επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο στο γήπεδο όσο και στα γραπτά, στα μαθήματα. Για τις πανελλήνιες εξετάσεις, βασική μου επιδίωξη είναι να περάσω σε κάποια στρατιωτική σχολή ή στην Αστυνομία που είναι πρώτη μου επιλογή. Σίγουρα σε όποια σχολή κι αν περάσω και σε όποια πόλη κι αν βρεθώ, θέλω να συνεχίσω στον χώρο του μπάσκετ και να αγωνιστώ σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου, στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα μου άρεσε να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό, ωστόσο εφόσον προκύψει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, είμαι διατεθειμένη να το ακολουθήσω».

Για τις βραβεύσεις, τη φετινή της παρουσία στο τουρνουά Rising Stars και τον τραυματισμό, δήλωσε πως ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα πως θα βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο λίγους μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό και τη μεγάλη αποχή που είχα. Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 έπαθα ρήξη χιαστού και σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έκανα τη χειρουργική επέμβαση. Ήταν δύσκολο το διάστημα της αποκατάστασης που δεν αγωνιζόμουν, όμως προσπάθησα πολύ σκληρά. Είχα τη στήριξη της ομάδας μου, της οικογένειάς μου και φθάσαμε με τον Ολυμπιακό στον τελικό που αποτελεί μια σημαντική επιτυχία. Η ατομική μου διάκριση θεωρώ πως ήταν μια μεγάλη επιβράβευση για την προσπάθεια που κατέβαλα μετά τον τραυματισμό. Πέρασα πολλές ώρες στο γήπεδο και το γυμναστήριο και τη στιγμή των βραβεύσεων, όλες οι δυσκολίες πέρασαν αστραπιαία από το μυαλό μου. Ήταν τιμή μου που με βράβευσαν οι διεθνείς μας αθλήτριες που αποτελούν πρότυπα για εμάς τα κορίτσια που τώρα ξεκινάμε, ένιωσα περηφάνεια, ήμουν πολύ συγκινημένη και οι συμβουλές τους μου δίνουν το ερέθισμα να συνεχίσω το ίδιο δυναμικά».
Θυμίζουμε ότι η Βασιλική συμμετείχε με την εθνική Κορασίδων το καλοκαίρι του 2022 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Πορτογαλία και σίγουρα ανήκει σε μία φουρνιά αθλητριών που ξεχωρίζουν στην ηλικία τους και αναμένεται να έχει κλήσεις για να αγωνιστεί με το εθνόσημο. Όπως επισήμανε «η κλήση στην εθνική ομάδα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά και η ίδια κατάλαβε ότι ξεχώριζε στο μπάσκετ».

Τέλος, μάς μίλησε για το πόσο σημαντικές είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις σε μία ομάδα: «Όλες οι αθλήτριες στον Ολυμπιακό Βόλου είμαστε φίλες και κάνουμε παρέα εκτός γηπέδου. Έχουμε δημιουργήσει μία οικογένεια και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Δημήτρη Καραναστάση, τους προπονητές μας, τους γονείς μου που είναι συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Τα όνειρά μου δεν έχουν ταβάνι, θα ήθελα να παίξω σε μια ομάδα αντάξια των δυνατοτήτων μου, στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί όχι και στο εξωτερικό. Στα μικρότερα σε ηλικία κορίτσια το μήνυμά μου είναι πως ο αθλητισμός δημιουργεί μοναδικές σχέσεις εντός κι εκτός γηπέδου, διδάσκει βασικές αρχές όπως για παράδειγμα την πειθαρχεία, τον σεβασμό, τη συνέπεια κι όλα αυτά αποτελούν πολύτιμα εφόδια για τη ζωή κάθε κοριτσιού».


Σχετικά Άρθρα

Ο όμιλος των Τιτάνων στην Α2 – Τζάμπολ στις 19/10

Ο όμιλος των Τιτάνων στην Α2 – Τζάμπολ στις 19/10

Ύστερα από την ιστορική, πρώτη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού μπάσκετ, οι Τιτάνες Αλμυρού θα…
Οδεύει προς το τοπικό πρωτάθλημα η ομάδα μπάσκετ του ΓΣΑ

Οδεύει προς το τοπικό πρωτάθλημα η ομάδα μπάσκετ του ΓΣΑ

Το τελευταίο διάστημα έγιναν πολλές επαφές μεταξύ των παραγόντων της ομάδας μπάσκετ του ΓΣΑ, ωστόσο όπως…
O τελικός Κυπέλλου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του “Λαού”

O τελικός Κυπέλλου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του “Λαού”

Ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΘ στο Βελεστίνο ήταν γιορτή καθώς διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια εντός κι εκτός…