Γλέντι μέχρι το πρωί στον χορό του Συλλόγου Βρύναινας! Βίντεο και φωτογραφίες

Γλέντι μέχρι το πρωί στον χορό του Συλλόγου Βρύναινας! Βίντεο και φωτογραφίες

Πολύ θετική ήταν για ακόμη μία φορά η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας “Η Όθρυς”. Το βράδυ του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια χειμερινή χοροεσπερίδα στο κτήμα «Παπαθανασίου-Τιμπλαλέξη».

Μεταξύ των άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, ο Βουλευτής κος Χρήστος Μπουκώρος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Δημήτριος Εσερίδης, ο Αντιδήμαρχος κος Κώστας Μπουκοβάλας και η περιφερειακή σύμβουλος Βίκυ Αγγελίδη.

Η πρόεδρος του συλλόγου Βασιλική Χουλιαρά ευχαρίστησε όλους τους φίλους, από το χωριό, τον Αλμυρό και διάφορα άλλη μέλη για τη μεγάλη τους προσέλευση σε αυτή την εκδήλωση και μεταξύ των άλλων, στον σύντομο χαιρετισμό της, ανέφερε: «Η νέα χρονιά ξεκίνησε και είναι γεμάτη από προκλήσεις σε αυτόν τον δρόμο που ανοίγεται. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά! Η ομαδικότητα, η ανιδιοτέλεια, η συνέπεια, η προσφορά, η αλληλοβοήθεια είναι στοιχεία που εμπνέουν τον σύλλογό μας και συνεχίζουμε με εσάς στο πλευρό μας την προσπάθεια να αναδείξουμε το χωριό μας και να αναπτύξουμε ποικίλες δραστηριότητες κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Βασική μας επιδίωξη είναι να προσεγγίσουμε τη νέα γενιά ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν, να μάθουν και να αγαπήσουν τον τόπο και τις παραδόσεις του, να διαφυλάξουν τα ήθη και έθιμά μας».

Χόρεψαν τα χορευτικά του συλλόγου, το παιδικό τμήμα, το εφηβικό και αυτό των ενηλίκων χορούς από όλη την Ελλάδα και οι μεγαλύτεροι έκαναν ένα μικρό αφιέρωμα σε χορούς της Μακεδονίας. Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με δώρα που προσέφεραν χορηγοί αλλά και τα μέλη του δ.σ. του συλλόγου, ενώ το λαϊκό πρόγραμμα της ορχήστρας κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Θυμίζουμε ότι ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας “Η Όθρυς ιδρύθηκε το 1980, ωστόσο επαναδραστηριοποιήθηκε το 2017 και σε αυτά τα επτά έτη έχει καταφέρει να δώσει ζωντάνια στο χωριό με τις διάφορες δράσεις του, να διασώσει και να αναπτύξει τον πολιτισμό, τα ήθη και τις παραδόσεις με τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου, ενώ διαφημίζει τον τόπο μας με τη συμμετοχή σε διάφορα χορευτικά φεστιβάλ -τελευταία ανάλογη δραστηριότητα στη Χαλκίδα πριν περίπου ένα μήνα-.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στην επιστολή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας περί “παράτυπων ενεργειών”

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στην επιστολή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας περί “παράτυπων ενεργειών”

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, υπογράφει την επιστολή-απάντηση -που παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω- στο Δελτίο Τύπου της…
Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Μάθημα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο

Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης: Μάθημα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο

Πρωτότυπη δράση στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα The Love Van   Ένα…