• 20 Φεβρουαρίου, 2024

Τα ‘σπασε και πάλι η Θρυαλλίδα… με όπλο μια Μύγα, Μύγα Τσε-Τσε – Αλμυριώτικες παρουσίες με σεξαπίλ

Τα ‘σπασε και πάλι η Θρυαλλίδα… με όπλο μια Μύγα, Μύγα Τσε-Τσε – Αλμυριώτικες παρουσίες με σεξαπίλ
Θρυαλλίδα σημαίνει “φιτίλι που πυροδοτεί έναν εκρηκτικό μηχανισμό”… και μεταφορικά “αφορμή, γεγονός που πυροδοτεί καταστροφικές εξελίξεις”… κάπως έτσι με την ορμή του ονόματός της, το μεράκι και το ταλέντο των ηθοποιών και μελών της, η θεατρική ομάδα τα έσπασε… όλα όμως… Ρεκόρ θεατών, παραστάσεων, γέλιου, ερμηνείας.
Ο λόγος για την παράσταση του θεατρικού έργου “Μύγα Τσε Τσε” που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την Κυριακή στο κλειστό θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε για έναν από τους ηθοποιούς, αφού όλοι τους απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο τους. Ας μας επιτρέψουν όμως τα υπόλοιπα μέλη να μιλήσουμε για τον …άτακτο χασάπη (Μπαζής), τη ζωηρή αμερικάνα (Ζωγράφου) και τον ασυγκράτητο ανιψιό (Κούργιας), τους Σκηνοπαίκτες που με το σεξαπίλ τους και το αστείρευτο ταλέντο τους, χάρισαν πολλά γέλια στο κοινό.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι Σκηνοπαίκτες Αλμυρού, θεατρική ομάδα Νέας Αγχιάλου και Θρυαλλίδα, έχουν κάνει μια σύμπραξη για τον πολιτισμό που έχει φέρει ήδη καρπούς. Η Μαγνησία μπορεί με συνέργειες, να δημιουργήσει αξέχαστες πολιτιστικές εμπειρίες για ερασιτέχνες, αλλά και θεατές.
Αναμένουμε με αγωνία τον τρίτο κύκλο παραστάσεων, τον οποίο και θα σας ανακοινώσουμε με νέα δημοσίευση. Ακολουθεί το κείμενο του Δελτίου Τύπου όπως το κυκλοφόρησε η “Θρυαλλίδα”.
Η Θεατρική ομάδα Βόλου «ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ «παρουσιάζει την «Μύγα Τσε Τσε» μια κλασική φάρσα του Ρεϊ Κούνεϊ γραμμένη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, που διασκεύασαν με το μοναδικό, προσωπικό τους τρόπο ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, Tρία παράνομα ζευγάρια δίνουν ραντεβού στο ίδιο διαμέρισμα την ίδια ώρα, την ίδια ημέρα. Οι πόρτες ανοιγοκλείνουν, αποκρύπτουν και αποκαλύπτουν διαδοχικώς μυστικά και ψέματα και δημιουργούν ένα κρεσέντο παρεξηγήσεων που οδηγεί τους εννιά χαρακτήρες- πιόνια του έργου στον παροξυσμό.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Γεωργία Κωστούλα
Ελευθερία Σαββάκη
Θωμάς Καραλόπουλος
Χριστίνα Γεωργίου
Στέφανος Λάππας
Ευάγγελος Κούργιας
Αντώνης Μπαζής
Αφροδίτη Ζωγράφου
Εβελίνα Μελαχροινάκη
Σκηνοθετική επιμέλεια:Σπύρος Μαβίδης
Σκηνικά-κουστούμια :ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ
Μουσική επιμέλεια:Στέφανος Λάππας Ευάγγελος Κούργιας
Ήχος-Φώτα:Χριστίνα Εσερίδη-Νικολέτα Βαΐτση
Επιμέλεια -Φροντιστήριο:Έφη Παπαϊωάννου
Φωτογραφίες:Νίκος Μαυρογιάννης – Πέρσα Λεφά
Η”ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ “δημιουργήθηκε έπειτα από την ανάγκη των μελών της να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου!!!Από το 2007 έως σήμερα έχει παρουσιάσει στο κοινό με επιτυχία συνολικά 13 παραγωγές:”Ο φίλος μου ο Λευτεράκης “,”Ράφτης Κυριών “,”Μπαμπάδες με ρούμι “,”Υπάρχει και φιλότιμο “,”Το παιχνίδι της μοναξιάς “,”Ευτυχώς τρελάθηκα “,”Ράους”,”Σάρα η σαρανταποδαρούσα με τα 39 πόδια “,”Με δύναμη από την Κηφισιά “,”20 Αστικά Μονόπρακτα “,”Ο Αλφάφα”,”Ο Έβρος απέναντι’’ ‘’Ο κ.Αμιλκάρ’’
Για το θεατρικό έργο “Ο Έβρος απέναντι “η ομάδα απέσπασε το 2017 στο 18ο τότε Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Ν.Ορεστιαδας το “Γκατζολάκι “όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά 4 βραβεία:
-3ης καλύτερης παράστασης
-Έπαινο ερμηνείας Α’ ανδρικού ρόλου
-Βραβείο ερμηνείας β’ ανδρικού ρόλου
-Βραβείο μουσικής επιμέλειας

 

 


Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Κατηχητικών Σχολείων Αλμυρού στα Ζερέλια

Συνάντηση Κατηχητικών Σχολείων Αλμυρού στα Ζερέλια

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Αλμυρού…
Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Με την άφιξη της Eurowings από το Ντύσσελντορφ ξεκίνησε το πρόγραμμα αεροπορικών συνδέσεων του Κεντρικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.…
Αύριο Τρίτη ο τελικός του Παπακωνσταντίνου …για το Παρίσι

Αύριο Τρίτη ο τελικός του Παπακωνσταντίνου …για το Παρίσι

Ιδανικό ξεκίνημα για  τα πέντε ελληνικά πληρώματα στην  τελική προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης που διεκδικούν προκρίσεις στους Ολυμπιακούς…