• 20 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Δημήτρης Νασίκας στη Γενική Συνέλευση του “ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ”

Ο Δημήτρης Νασίκας στη Γενική Συνέλευση του “ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ”

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκας συμμετείχε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με λίμνες. Ο Δήμαρχος, αδιάκοπα παρακολουθεί όλα όσα μπορούν να συντελέσουν στην απορρόφηση κονδυλίων αλλά και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ακολουθεί η σχετική του ανάρτηση στο διαδίκτυο:

Συμμετέχουμε σήμερα ως Δήμος Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, μετά από πρόσκληση του Δικτύου.

Οι Δήμοι που εντάσσονται στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, επωφελούνται πολλαπλά, καθώς η συμμετοχή σε ένα Δίκτυο με κοινές αξίες και στόχους για την υλοποίηση περιβαλλοντικών βελτιώσεων, συνεπάγεται την ανταλλαγή γνώσεων και τον προσδιορισμό των βέλτιστων τρόπων αντιμετώπισης κοινών περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Δυνητικά οι Δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν την ήπια τουριστική ανάπτυξη στις λίμνες, καθώς επίσης να συμμετάσχουν σε συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα ανάπτυξης.

Το Δίκτυο επιχειρεί να Προβάλλει την ομορφιά των λιμνών, συμβάλλει στην αξιοποίηση τους με σύγχρονες και βιώσιμες πρακτικές και φροντίζει για την προστασία λιμνών, παραλίμνιων περιοχών, την διαχείριση υδάτινων πόρων, την αειφόρο ανάπτυξη, την προαγωγή πολιτιστικών, μορφωτικών, κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς και την τουριστική προβολή.!!!

 

Περισσότερα για το Δίκτυο:

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, ιδρύθηκε το έτος 2012 με πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος και έδρα το Λιδωρίκι. Λειτουργεί με τη νομική μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑμΚΕ).

Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Δωρίδος, κ. Γιώργο Καπεντζώνη.

Έχει τακτικά μέλη 38 Δήμους από την Ελλάδα και την Κύπρο, με 80 φυσικές και τεχνητές λίμνες, συνδεδεμένα μέλη Περιφέρειες, Δήμους άλλων χωρών και Πανεπιστημιακά Κέντρα.

Τακτικά μέλη του Δικτύου είναι οι Δήμοι:  Αγράφων, Αγρινίου, Αιγιαλείας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αλεξανδρούπολης, Αμφιλοχίας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Αργιθέας, Βέροιας, Βόλβης, Γορτυνίας, Δεσκάτης, Δομοκού, Δωδώνης, Δωρίδος, Έδεσσας, Ζηρού,  Ήλιδας, Ηράκλειας, Θέρμου, Θηβαίων, Ιωαννιτών, Καλαβρύτων, Καρδίτσας,  Καρπενησίου, Λάρνακας Κύπρου, Λαμιέων, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνος, Ναυπακτίας, Νικολάου Σκουφά, Ορχομενού, Παρανεστίου, Πωγωνίου, Σερβίων, Σοφάδων, Χερσονήσου καθώς και η Κοινότητα Βορόκληνης Κύπρου.

Συνδεδεμένα Μέλη είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ), η Κοινότητα Άλασσας Κύπρου, οι Δήμοι Pogradec και Pustec της Αλβανίας, οι Δήμοι Bansko και Razlog Βουλγαρίας και οι πόλεις Lebedyn και Bucha Ουκρανίας.


Σχετικά Άρθρα

Πεζοπορία στο Βελεστίνο: Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών

Πεζοπορία στο Βελεστίνο: Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων Φερών

Για άλλη μια φορά  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία που τιμάται τον μήνα…
Παρουσίαση βιβλίου στο Βελεστίνο

Παρουσίαση βιβλίου στο Βελεστίνο

Το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου…
Γραμματέας στο δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ο Δημήτρης Νασίκας

Γραμματέας στο δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ο Δημήτρης Νασίκας

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στα γραφεία της έδρας της ΠΕΔ Θεσσαλίας συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο…