• 4 Φεβρουαρίου, 2024

H Δάφνη έσπασε το αήττητο των Μυρμηδόνων στον Πλάτανο (ρεπορτάζ/φωτογραφίες)

H Δάφνη έσπασε το αήττητο των Μυρμηδόνων στον Πλάτανο (ρεπορτάζ/φωτογραφίες)

Στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου έσπασε το αήττητο των Μυρμηδόνων, από την Δάφνη. Η βολιώτικη ομάδα κέρδισε 1-3 στο γήπεδο του Πλατάνου κι έπιασε την Δήμητρα στην κορυφή της Β’ Τοπικής (…και παίζουν μεταξύ τους την επόμενη εβδομάδα). Για να φθάσει στο σπουδαίο διπλό, το σύνολο του Ντένη Κουκουβίνου χρειάστηκε …τη βοήθεια των Μυρμηδόνων καθώς τα δύο πρώτα γκολ ήταν αυτογκόλ (το τρίτο καταπληκτικό από τον Καρεσίου), ενώ από το 66′ οι Πλαταναιώτες έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του γκολκίπερ τους.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, πολλές δυνατές μονομαχίες, πάθος κι αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Έλειψαν οι φάσεις καθώς οι ομάδες θα λέγαμε πως αλληλοεξουδετερώθηκαν. Σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, μόνο μια ευκαιρία: στο 11ο λεπτό όταν από πάσα του Κλουκουτάρα, ο Τίτου σούταρε ευρισκόμενος σε ευνοϊκό σημείο αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του συμπαίκτη του, Κομπούρα. Από εκεί και πέρα μοιρασμένο παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές να αφήνουν ημιτελείς τις προσπάθειές τους έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Αντιθέτως πολλά και διάφορα έγιναν στο β’ 45λεπτο. Στο 52′ αντεπίθεση της Δάφνης ολοκληρώθηκε με σουτ του Καρεσίου από το ημικύκλιο που πέρασε άουτ. Λίγο πιο μετά, ο ίδιος παίκτης πιο κοντά στην εστία είχε άστοχη κεφαλιά.

Μεγάλη ευκαιρία στο 57′ όταν ο Καρεσίου έβγαλε τετ-α-τετ τον Δεμίρη που σούταρε και απέκρουσε ο Τούντορ. Στην εκτέλεση του Χριστοφόρου, ο γκολκίπερ των Μυρμηδόνων δεν έβαλε σωστά τα χέρια στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα. Μιας και η μπάλα δεν είχε κατεύθυνση προς την εστία, θεωρούμε πως ήταν αυτογκόλ.

Μετά το 0-1 αμέσως ο Θοδωρής Σκούρας έκανε αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Βούλγαρη, Τσόγκα οι οποίοι έπαιξαν στην επίθεση. Στο 66′ ο Καρεσίου απέφυγε τον Χριστέλο και μετά δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Τούντορ εκτός μεγάλης περιοχής. Ο ρέφερι Γραββάνης έδωσε φάουλ και κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των Μυρμηδόνων. “Θυσιάστηκε” ο Χριστέλος για να μπει ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Σαββίδης.

Ωραία ενέργεια ατομική του Χριστοφόρου στο 70ό λεπτό αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ. Μετά πολύ καλή στιγμή για τους Βολιώτες με τον Σταυραντώνη κι ακολούθησε το 0-2.

Στο 72′ ο Δεμίρης βρέθηκε μόνος αλλά από πλάγια θέση (αφού ο Σαββίδης βγήκε να αποκρούσει με το ένα χέρι αλλά η μπάλα πέρασε από πάνω του – δείτε το στιγμιότυπο στο φωτορεπορτάζ μας-), έκανε γύρισμα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με προβολή του Κοντοβά που προσπάθησε να διώξει αλλά σημείωσε αυτογκόλ. Διπλό λάθος των γηπεδούχων στη φάση αυτή.

Οι Μυρμηδόνες πάντως μείωσαν πολύ γρήγορα, αφού στο 75′ ο Μακρής πέρασε δύο αντιπάλους και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρουκά. Το εκτέλεσε ο ίδιος κάνοντας το 1-2.

Στο 80′ ο Καρεσίου, ένας από τους τρεις Κύπριους παίκτες της Δάφνης, πέτυχε καταπληκτικό γκολ. Στα πλάγια δεξιά, έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε με το δεξί στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα. Πραγματικά φοβερό τέρμα από πολύ δύσκολη θέση. Στο φινάλε, Καρεσίου και Φ. Τσαρέλας θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα για τον σύλλογο των Αγίων Αναργύρων.

Μυρμηδόνες: Τούντορ, Μπούρχας,  Ζαντιώτης (59′ Τσόγκας), Κοντοβάς, Χριστέλος (67′ Σαββίδης), Κατσαβριάς, Κομπούρας (46′ Τόπας),  Μάντζαρης (59′ Βούλγαρης), Τίτου (83′ Τιμπλαλέξης), Μακρής, Κλουκουτάρας.
Δάφνη: Αβδελάς, Ροδίτης, Ρουκάς, Στάμος, Πασχάλη, Κοντογεωργίου, Σταυραντώνης (76′ Φ. Τσαρέλας), Νικολούλης (85′ Μπόλας), Καρεσίου (89′ Αυλογιάρης), Δεμίρης (89′ Τερλεξής), Χριστοφόρου (85′ Γ. Τσαρέλας).


Σχετικά Άρθρα

Διατήρησαν την κορυφή οι Μυρμηδόνες

Διατήρησαν την κορυφή οι Μυρμηδόνες

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Κομπούρα που σημείωσε δύο από τα τρία γκολ, οι Μυρμηδόνες κέρδισαν…
Δύσκολη νίκη για τους Μυρμηδόνες

Δύσκολη νίκη για τους Μυρμηδόνες

Δύσκολη νίκη για τους Μυρμηδόνες, με σκορ 2-0 απέναντι στην Ένωση Λεχωνίων Νηλέα και παραμονή για…
Ο ασταμάτητος σκόρερ Κατσαβριάς χάρισε το διπλό στους Μυρμηδόνες!

Ο ασταμάτητος σκόρερ Κατσαβριάς χάρισε το διπλό στους Μυρμηδόνες!

Οι Μυρμηδόνες έχουν βρει έναν ανέλπιστο σκόρερ που τους ξελασπώνει τις τελευταίες αγωνιστικές και τους οδηγεί…