• 28 Ιανουαρίου, 2024

Επίσκεψη Ζ. Μακρή στον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

Επίσκεψη Ζ. Μακρή στον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

H Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή πραγματοποιεί ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με τη διπλή αφορμή της τιμητικής πρόσκλησης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να παραθέσει ομιλία αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες στο Πατριαρχείο ανήμερα της μεγάλης εορτής αλλά και στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων για θέματα των αρμοδιοτήτων της.

Η κα Μακρή, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, εκκλησιάστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ενώ τη λειτουργία παρακολούθησαν και επισκέπτες από τη Σιάτιστα της Μακεδονίας με τους οποίους η κα Μακρη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να μοιραστεί την θρησκευτική αυτή εμπειρία στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και η μεταξύ τους συζήτηση προσέδωσε ακόμα μεγαλύτερη ουσία, βάθος και εποικοδομητική συνέχεια στην πολυετή προσωπική αλλά και θεσμική τους επικοινωνία και συνεργασία στα θέματα της Εκκλησίας και της Παιδείας. Η κα Μακρή παραβρέθηκε στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Βαρθολομαίος και απόλαυσε το προνόμιο της εγκάρδιας συνομιλίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με τους προσκυνητές από τη Μακεδονία.

Η Υφυπουργός Παιδείας, τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Παναγιώτατο για την τιμή να παραθέσει ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ομιλία της αφιερωμένη στο σπουδαίο, ανεξάντλητο και διαχρονικό παράδειγμα των Τριών Μεγίστων Φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητας από το βήμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του πνευματικού κέντρου της Ορθοδοξίας.


Σχετικά Άρθρα

Παρουσίαση βιβλίου στο Βελεστίνο

Παρουσίαση βιβλίου στο Βελεστίνο

Το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου…
Παίκτης-αποκάλυψη στη Δήμητρα ο Ζήκος Δήμας!

Παίκτης-αποκάλυψη στη Δήμητρα ο Ζήκος Δήμας!

Με 13 γκολ είναι πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής Μετά από δεκαπέντε…
Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης στη Βουλή των Ελλήνων  

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης στη Βουλή των Ελλήνων  

Οι μαθητές  του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης στα πλαίσια του προγράμματος των εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή, επισκέφτηκαν τη…