• 27 Ιανουαρίου, 2024

Ζερέλια, Μουσείο Αλμυρού και Πινακοθήκη: προορισμοί διδακτικής επίσκεψης για το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Ζερέλια, Μουσείο Αλμυρού και Πινακοθήκη: προορισμοί διδακτικής επίσκεψης για το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου επισκέφτηκαν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 τις λίμνες Ζερέλια στον Αλμυρό, έναν ιδανικό τόπο για σχολική εκδρομή που γνώρισαν για πρώτη φορά οι περισσότεροι μαθητές.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του σχολείου, «οι μαθητές περπάτησαν γύρω από τις λίμνες που αποτελούν μοναδικό υδροβιότοπο για άγρια πτηνά και όπου φύονται αγριολούλουδα και καλαμιές, πήραν το δεκατιανό τους στο εστιατόριο με θέα τις δίδυμες λίμνες και παρακολούθησαν βίντεο προβολής της ιστορίας το τόπου.

Τη διδακτική επίσκεψη συμπλήρωσε η περιήγηση στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, του οποίου η έκθεση είναι οργανωμένη σε τρεις αίθουσες. Στην κεντρική αίθουσα οι μαθητές θαύμασαν τα δείγματα γλυπτικής και μικροτεχνίας από τις Φθιώτιδες Θήβες μεταξύ των οποίων μαρμάρινα γλυπτά κεφάλια, αφιερωμένα στον Ασκληπιό και την Πολιάδα Αθηνά. Στη δεύτερη τα ευρήματα από τις ανασκαφές στις οικίες και τα νεκροταφεία της πόλης της Άλου όπως αγγεία από τοπικά εργαστήρια, ειδώλια, σιδερένια και χάλκινα εργαλεία, χάλκινα και αργυρά νομίσματα, ενώ στην τρίτη αίθουσα περιεργάστηκαν εκθέματα σχετικά με την καθημερινή δραστηριότητα των ανθρώπων της Νεολιθικής περιόδου, τα οποία προέρχονται από τους οικισμούς στις μαγούλες Ζερέλια, Αηδινιώτικη, Αλμυριώτικη.

Τέλος, η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη όπου φιλοξενούνται 65 έργα ζωγραφικής του Θανάση Ακριβόπουλου, πνευματική παρακαταθήκη του τόπου μας. Η διδακτική αυτή επίσκεψη, πλούσια σε νέες εμπειρίες, ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου να γνωρίσουν τον τόπο τους, τόσο μέσα από τα μνημεία του απώτερου παρελθόντος και νεότερα  όσο και μέσα από τα φυσικά τοπία που δε γνώριζαν ή δεν είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν».


Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση με την Ένωση Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του…
Οι σχολές στις οποίες περνούν οι μαθητές της Ν. Αγχιάλου

Οι σχολές στις οποίες περνούν οι μαθητές της Ν. Αγχιάλου

Ο Δ/ντής Ιωάννης Τσολακίδης κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Νέας Αγχιάλου εκφράζουν τα συγχαρητήρια…
Συνέντευξη με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Θωμά Βούζα: «Νιώθω τη σύνδεση με τον κόσμο, μια μαγική αλληλεπίδραση»

Συνέντευξη με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Θωμά Βούζα: «Νιώθω τη σύνδεση με τον κόσμο, μια μαγική…

Όσοι διαβάζετε αυτή τη συνέντευξη, ίσως δεν γνωρίζετε προσωπικά τον Θωμά Βούζα, ωστόσο τον έχετε πετύχει…