• 25 Ιανουαρίου, 2024

Συνεχίζεται η έντονη κινητοποίηση των αγροτών – Δηλώσεις, εικόνες

Συνεχίζεται η έντονη κινητοποίηση των αγροτών – Δηλώσεις, εικόνες

Το πρωί της Πέμπτης 25/1 οι αγρότες του μπλόκου Αλμυρού συγκεντρώθηκαν στον χώρο της λαϊκής αγοράς με περίπου 70 τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, έκαναν συνέλευση και αποφάσισαν  να κατευθυνθούν προς την Εθνική οδό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με δύο κλούβες των ΜΑΤ είχαν κλείσει τον δρόμο στο ύψος του Αγίου Τρύφωνα, ενώ σχεδόν σε όλες τις δίοδους προς την Εθνική οδό υπήρχαν μπλόκα και αστυνομική παρουσία. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν μπόρεσαν να περάσουν.

Ωστόσο, μάλλον από την “γέφυρα Πλατάνου” περίπου 20-25 αγρότες βρήκαν κάποια δίοδο και παρέμειναν για περίπου μία ώρα στην ΠΑΘΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν αποφασίσει κι αύριο Παρασκευή να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με την ίδια μορφή.

Ακολουθούν δηλώσεις αγροτών, φωτογραφίες και βίντεο όπως τα κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι του e-almyros.gr:

Ο κος Χρήστος Πάντζιος δήλωσε: Ως αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής του Αλμυρού καταγγέλλουμε τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Θέλουμε ειρηνικά να διαδηλώσουμε για τα προβλήματα του κλάδου μας και δεν μας επιτρέπεται ούτε με τα πόδια να περάσουμε από εδώ (από το σημείο στον Άγιο Τρύφωνα). Τα τρακτέρ εάν θέλουν να ανέβουν στην εθνική οδό θα ανέβουν και θα το κάνουμε τις επόμενες ώρες ή μέρες. Εμείς συνεχίζουμε, δεν ήρθαμε για να φύγουμε, τα προβλήματα είναι έντονα και ζητάμε άμεσα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Αυγενάκη να πάρει πίσω τις προκλητικές του δηλώσεις περί κατευθυνόμενων κινητοποιήσεων και να βρει άμεσα λύσεις στα προβλήματά μας. Στο νομό μας, εκτός από τις πλημμύρες είχαμε και τις φωτιές, ακόμη δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις, κανείς δεν ξέρει τι θα πάρει, αλλά το σημαντικό είναι οι δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση για το κόστος παραγωγής, δηλαδή πώς θα συνεχίσουμε να είμαστε στα χωράφια μας.

Ο κος Αναστάσιος Σκούρας, πρόεδρος των κτηνοτρόφων της επαρχίας Αλμυρού, ανέφερε: Εάν δεν ήταν τραγική η κατάσταση, δεν θα ήμασταν εδώ αντιμέτωποι με το κράτος και την Αστυνομία. Τα προβλήματα έχουν γίνει τόσο μεγάλα που δεν θα σταματήσουμε εάν δεν δικαιωθούμε. Είμαστε εδώ σε κοινό αγώνα με τους αγρότες. Δεν μας ακούει κανείς στην Κυβέρνηση, το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η μείωση τις τιμής γάλακτος στους κτηνοτρόφους και μετά τα πετρέλαια, τα ρεύματα, το κόψιμο των επιδοτήσεων κατά 50%. Δεν θα σταματήσει εδώ ο αγώνας, είμαστε ενωμένοι και θα είμαστε εδώ κάθε μέρα. Μας έχουν διαλύσει, κάθε μέρα και χειρότερα και η κτηνοτροφία θα σβήσει. Το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται πάρα πολύ και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται. Θέλουμε άμεση παρέμβαση από τον Υπουργό να μας λύσει κάποια προβλήματα γιατί δεν πάει άλλο.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…