• 25 Ιανουαρίου, 2024

Στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στις Βρυξέλλες παρευρέθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος

Στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στις Βρυξέλλες παρευρέθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστος Μπουκώρος, επικεφαλής κλιμακίου βουλευτών που αποτελούνταν από τους Βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Μίλτο Ζαμπάρα  και Αχμέτ Ιλχάν.

Οι Βουλευτές, συμμετείχαν στην  Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τις Αστικές Πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης, της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από το Βέλγιο. Τις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης, απασχόλησαν οι ενότητες «Προσαρμογή του Αστικού Περιβάλλοντος στην Κλιματική Αλλαγή» και «Χρηματοδότηση των Αστικών Πολιτικών».

Συνάντηση με Λευτέρη Αυγενάκη στις Βρυξέλλες ενημέρωση για τα προβλήματα των Αγροτών

Το ίδιο διάστημα συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, συναντήθηκε με τον ΥΠΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη, για να τον ενημερώσει μεταξύ άλλων και για τα αιτήματα των αγροτών της επαρχίας Αλμυρού, με τους οποίους είχε συναντηθεί ο βουλευτής την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για το αίτημα περί ταχείας καταβολής των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και για το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής, που διαμορφώνουν πλέον οι τιμές της ενέργειας και των καυσίμων.

Ο Υπουργός απαντώντας στο βουλευτή τόνισε: «Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και γι’ αυτό αλλάξαμε την Διοίκηση. Η καταβολή της ενίσχυσης για το πρασίνισμα θα βελτιώσει σε ένα βαθμό την εικόνα των πληρωμών. Έχουμε ήδη προβλέψει το απαιτούμενο κονδύλιο για τις επιστροφές του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο, γεγονός το οποίο δεν είναι δεδομένο για όλους  τους Ευρωπαίους Αγρότες, ενώ για το αγροτικό ρεύμα είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να δώσουμε επιπλέον λύσεις προχωρώντας και τις διαδικασίες αυτοπαραγωγής  net-metering».

Επιπλέον, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι στο πλαίσιο της συνόδου των EUMED-9 των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών, για θέματα Γεωργίας και Αλιείας και την κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα ως απόρροια της κλιματικής κρίσης, συζητήθηκαν μείζονα ζητήματα. Αναμένονται κοινές ενέργειες των EUMED-9 για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, την ανάγκη δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπισή τους, την ακαρπία στις ελιές, τον περονόσπορο στα αμπέλια και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αλιεία ενώ προγραμματίστηκε νέα συνάντηση τον Φεβρουάριο, για τον συντονισμό τον επανακαθορισμό και την υλοποίηση επόμενων στόχων.

Ενδιαφέρουσα επίσης είναι, η ενημέρωση που είχε ο βουλευτής για την απόφαση της Επιτροπής να καταχωρηθεί η «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για την προάσπιση της γεωργίας και της αγροτικής οικονομίας στην Ευρώπη», μέσω ενός κανονιστικού πλαισίου, για χρήση της γεωργικής γης κατά προτεραιότητα για την παραγωγή τροφίμων, τη διασφάλισης της επισιτιστικής κυριαρχίας και την αντιμετώπιση των ζητημάτων στην διατροφική αλυσίδα και την ακρίβεια.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης, τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού υδρολογικού σχεδίου που θα εγγυάται την παροχή και τη διανομή νερού μεταξύ όλων των εδαφών της ΕΕ, καθώς και ενός Οργανισμού της ΕΕ για τη Γεωργία και την Αγροτική Οικονομία, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της γεωργίας και της αγροτικής οικονομίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ.


Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Θεσσαλίας:  Δράσεις πολιτισμού για παιδιά στις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δράσεις πολιτισμού για παιδιά στις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Μια μεγάλη σειρά πολιτιστικών δράσεων για τους μαθητές των  πλημμυρόπληκτων περιοχών διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι…
Παρουσίαση βιβλίου στο Βελεστίνο

Παρουσίαση βιβλίου στο Βελεστίνο

Το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου…
Παίκτης-αποκάλυψη στη Δήμητρα ο Ζήκος Δήμας!

Παίκτης-αποκάλυψη στη Δήμητρα ο Ζήκος Δήμας!

Με 13 γκολ είναι πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής Μετά από δεκαπέντε…