• 23 Ιανουαρίου, 2024

Πρωινό Δελτίο Τύπου 23-1-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 23-1-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2024. Ανοίξτε με ”κλικ στο λινκ”, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

Μεσολόγγι: Η σορός του Μπάμπη «ψάχνει» δολοφόνο και όπλο – Αυξάνεται η «πίεση» στον κρεοπώλη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, καθώς χθες το απόγευμα εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου μέσα σε βάλτο, όχι όμως ο δολοφόνος, αλλά και το όπλο της δολοφονίας.

Παράταση σύγκρουσης για τα ομόφυλα ζευγάρια – Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Παράταση ολίγων ωρών παίρνει η σύγκρουση Κυβέρνησης και Εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, μετά την ξαφνική ασθένεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με γρίπη, η οποία έφερε πλήρη ανατροπή της ατζέντας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια, πανεπιστήμια, αγρότες, στεγαστική πολιτική στην προμετωπίδα

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχαν την ευκαιρία στις Σπέτσες να βάλουν και τις τελικές πινελιές σε πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Γάζα: Μάχες και βομβαρδισμοί στη Χαν Γιούνις – Πρόταση για νέα ανακωχή ανάμεσα σε Ισραήλ – Χαμάς

Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες σήμερα ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με φόντο πρόταση να υπάρξει «παύση» του πολέμου για μερικές εβδομάδες, ελλείψει συναίνεσης για πιο μακροπρόθεσμη λύση.

Επτά νεκροί από σφαίρες σε δυο σπίτια κοντά στο Σικάγο – Οι αρχές αναζητούν το δράστη

Έναν νεαρό ο οποίος φέρεται να ενέχεται στις δολοφονίες επτά ανθρώπων αναζητούν οι αρχές προαστίου του Σικάγου, στις ΗΠΑ, μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων τους με τραύματα από σφαίρες σε δυο κατοικίες σε μικρή απόσταση ανάμεσά τους.

Στρατηγείο Φυσικών Καταστροφών στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τι σχεδιάζει το ΓΕΕΘΑ

Το περασμένο καλοκαίρι κινδύνευσαν απο τις πυρκαγιές -που ξέσπασαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας- κρίσιμες υποδομές, όπως στρατόπεδα και νοσοκομεία, ενώ με τις πλυμμηρές που προκλήθηκαν απο την κακοκαιρία Ντάνιελ κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το απίθανο κτήριο που θα σπάσει ένα ακόμα αρχιτεκτονικό ρεκόρ στο Ντουμπάι

Δεν είναι ο ψηλότερος πύργος ρολογιού στον κόσμο (είναι ο δεύτερος). Δεν είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο (είναι ο δεύτερος). Όταν όμως ο Aeternitas Tower του Ντουμπάι συνδυάσει τις δύο ιδιότητές του, χαρίζει ένα ακόμη ρεκόρ αρχιτεκτονικής στην πόλη: είναι ο ψηλότερος πύργος ρολογιού / ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο!

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που παρίστανε τον αστυνομικό και βίαζε ιερόδουλες

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και 10 μηνών επέβαλε το Εφετείο σε 41 ετών άνδρα, ο οποίος καταδικάστηκε για τον βιασμό τριών εκδιδόμενων γυναικών, με πρόσχημα ότι είναι αστυνομικός.

Επιστολική ψήφος: Στα λόγια συναίνεση, στην πράξη αλλεπάλληλοι αιφνιδιασμοί από την κυβέρνηση

Η επιστολική ψήφος για τους απόδημους αποτελεί μάλιστα κατεξοχήν ζήτημα στο οποίο ο ένας αιφνιδιασμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, διαδέχεται τον άλλον.

Επίδομα γέννας: Πόσοι θα λάβουν αναδρομικά – Πότε η πρώτη πληρωμή με τα αυξημένα ποσά

Στις 30 Απριλίου 2024 θα γίνει η πρώτη πληρωμή με τα αυξημένα ποσά του επιδόματος γέννησης ενώ την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τα αναδρομικά του 2023 σε 65.151 δικαιούχους.

Ηλικιωμένη κατέρρευσε και πέθανε στην τουαλέτα του σπιτιού της

Νεκρή εντοπίστηκε μία 80χρονη γυναίκα στην τουαλέτα του σπιτιού της, σήμερα το πρωί στα Αϊβαλιώτικα του Βόλου. Την ηλικιωμένη εντόπισε συγγενικό της πρόσωπο. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το προσωπικό του οποίου φτάνοντας στο σπίτι, διαπίστωσε τον θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ-Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027

Συνάντηση εργασίας με θέμα: “ΕΣΠΑ-Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027 και η εξέλιξή του” πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 22/1/2024 στο Πάρκο Καινοτομίας JOIS η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας με αιρετούς εκπροσώπους της Τ.Α. και με τα αρμόδια στελέχη κυρίως των τεχνικών υπηρεσιών και των γραφείων προγραμματισμού των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τι αλλάζει στον κατώτατο μισθό, το επίδομα ανεργίας και τις επικουρικές συντάξεις

Για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, τον κατώτατο μισθό καθώς και τις περικοπές στα δώρα των επικουρικών συντάξεων που έγιναν το 2012 και ίσχυσαν το 2013 και τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ΣτΕ και Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα η υπόθεση πλέον να έχει σταλεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Τουρισμός για όλους: Υπογράφηκαν οι ΚΥΑ για πληρωμές σε καταλύματα και τουριστικά γραφεία

Υπογράφηκαν από την αρμόδια υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιο Πετραλιά και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, οι δύο Κοινές Υπουργικές Απόφασεις (ΦΕΚ B 358/2024 και ΦΕΚ Β 201/2024) τροποποίησης της διαδικασίας καταβολής πληρωμών για τους παρόχους καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» των ετών 2020 και 2021.

Ανοιχτές πόρτες για όλους τους αγρότες υπόσχεται η Τράπεζα Πειραιώς, νέο δάνειο «Αγροκίνηση» μέχρι το 50% του τζίρου 

Ανανεώνει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους αγρότες η Τράπεζα Πειραιώς, καταθέτοντας τη δική της τεχνογνωσία και συνεισφορά στο σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών του πρωτογενούς τομέα και πλαισιώνοντας με τα δικά της χρηματοδοτικά εργαλεία το σύνολο των αναπτυξιακών προγραμμάτων που βρίσκονται αυτό τον καιρό σε εξέλιξη.

Τέσσερα μπλόκα στήνουν 24 Ιανουαρίου στην Θεσσαλία, πυκνώνουν τα συλλαλητήρια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, με τους επικεφαλής των μπλόκων, εξερχόμενοι από τις τελευταίες συσκέψεις το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, να ανακοινώνουν τέσσερα μπλόκα για τη Θεσσαλία, όσο παράλληλα συνεχίζονται οι ζυμώσεις για παράλληλες κινητοποιήσεις σε πόλεις ανά την Επικράτεια.

Οι εργάτες γης καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά για εργόσημο από το 2017

Ειδοποιητήρια από τον ΕΦΚΑ έλαβαν οι εργάτες γης που απασχολούνται με εργόσημο.

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καμιά ουσιαστική στήριξη της οικογένειας στα σημερινά μέτρα της κυβέρνησης»

Τα μέτρα στήριξης νέων γονέων – Η αναδρομική ισχύ – Οι πίνακες – Η ανάρτηση Μητσοτάκη

Σε συναινετικό κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση επιτροπών και έγκριση προϋπολογισμού 2024


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 6-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 6-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 6…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 5-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 5-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 5…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 4-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 4-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τετάρτης 4…