• 22 Ιανουαρίου, 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καμιά ουσιαστική στήριξη της οικογένειας στα σημερινά μέτρα της κυβέρνησης»

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Καμιά ουσιαστική στήριξη της οικογένειας στα σημερινά μέτρα της κυβέρνησης»

Την αύξηση του επιδόματος γέννησης με επιπλέον 300 ευρώ κατά μέσο όρο εφάπαξ ανά ζευγάρι ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση ως πρωτοβουλία για το δημογραφικό.

Δε διαφωνεί κανείς ότι κάθε ευρώ προς την κατεύθυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι ένα βήμα θετικό.  Δε γίνεται, όμως,  να παραβλέψουμε την οικονομική πραγματικότητα μέσα στην οποία γίνεται αυτό, ούτε το ότι ο θόρυβος γύρω από το μέτρο είναι τελικά πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική εμβέλειά του.

Οι αρμόδιοι της κυβέρνησης γνωρίζουν ότι η ενίσχυση με κάθε γέννηση εξανεμίζεται τους πρώτους 2-3 μήνες, ενώ λόγω ακρίβειας χρειάζεται ένας βασικός μισθός κάθε μήνα για τα απολύτως απαραίτητα (βρεφικό γάλα, κρέμες, πάνες).

Εν γνώση τους, επιπλέον, οι γονείς στην Ελλάδα πλήρωναν όλο αυτό το διάστημα το βρεφικό γάλα έως και 213% παραπάνω από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι να αναγκαστούν να εξετάσουν την επιβολή πλαφόν που ζητούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όσο οι χαμηλοί μισθοί διασταυρώνονται με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, όσο η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε δαπάνες στέγασης και βασικά είδη, όσο η αγοραστική δύναμη των πολιτών καταρρακώνεται, δεν μπορούμε να συζητάμε ούτε για ανάσχεση της δημογραφικής συρρίκνωσης, ούτε για ουσιαστική στήριξη της οικογένειας.

 

Το δημογραφικό πρόβλημα εξελίσσεται ταχέως προλαβαίνοντας τη χάραξη μιας σοβαρής δημογραφικής πολιτικής και σίγουρα την πρόθεση της τωρινής κυβέρνησης να το διαχειριστεί.

Το δημογραφικό δεν επιλύεται με αποσπασματικά μέτρα ατάκτως ερριμμένα χάριν επικοινωνίας και επικαιρότητας, ούτε με στόχευση την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.


Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Θεσσαλίας:  Δράσεις πολιτισμού για παιδιά στις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Δράσεις πολιτισμού για παιδιά στις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Μια μεγάλη σειρά πολιτιστικών δράσεων για τους μαθητές των  πλημμυρόπληκτων περιοχών διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι…
Παρουσίαση βιβλίου στο Βελεστίνο

Παρουσίαση βιβλίου στο Βελεστίνο

Το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου…
Παίκτης-αποκάλυψη στη Δήμητρα ο Ζήκος Δήμας!

Παίκτης-αποκάλυψη στη Δήμητρα ο Ζήκος Δήμας!

Με 13 γκολ είναι πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής Μετά από δεκαπέντε…