• 22 Ιανουαρίου, 2024

Σε συναινετικό κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση επιτροπών και έγκριση προϋπολογισμού 2024

Σε συναινετικό κλίμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση επιτροπών και έγκριση προϋπολογισμού 2024

Σε συναινετικό κλίμα ορίστηκαν οι εκπρόσωποι και τα μέλη επιτροπών, ΔΕΥΑΑΛ, ΣΥ.ΔΙΣΑ., προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως και με χαμηλούς τόνους ψηφίστηκε η έκθεση αποτελεσμάτων εσόδων – εξόδων για το Δ΄ τρίμηνο του 2023 και ο προϋπολογισμός του 2024.

Οι κανονιστικές αυτές συνεδριάσεις είναι απαραίτητες στην αρχή κάθε έτους και άλλες στην αρχή της θητείας της νέας δημοτικής Αρχής.

Εντύπωση έκανε στους συμβούλους η πρόταση της Άννας Σιούτη – Παπακυρίλλου, δημοτικής συμβούλου με την παράταξη #ζωή_αλλάζουμε και γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου να δημιουργηθεί ένα ταμείο αλληλεγγύης, ένα κοινωφελές ταμείο όπου οι σύμβουλοι θα καταθέτουν-παραχωρούν την αποζημίωση που δικαιούνται για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τους συμβούλους, ενώ ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης, επεσήμανε, ότι αυτό μπορούν οι σύμβουλοι να το κάνουν κατά συνείδηση, στους θεσμούς που ήδη υπάρχουν για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Ο κ. Νίκος Καλλές, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ακόμη μια φορά την καθυστέρηση της αποκατάστασης της γέφυρας Ξηριά, ρίχνοντας βέλη σε κάθε κατεύθυνση, νυν και πρώην Δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως Περιφέρεια. Τόνισε ότι «40 χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος, η περιφέρεια κοιτάζει μόνο τον Βόλο και το Πήλιο, τον Αλμυρό τον έχουν ξεχάσει όλοι και ο νυν Περιφερειάρχης». Ο Δήμαρχος Αλμυρού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και από τη νέα και διευκρίνισε ότι εφόσον εμπλέκεται εισαγγελέας και γίνεται έρευνα, αυτές οι διαδικασίες και οι ενέργειες που απαιτούνται χρειάζονται –δυστυχώς- χρόνο. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι το οποίο έχουν ξεχάσει ή παραμελήσει.

Για το λογιστικό κλείσιμο του Δ΄ τριμήνου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος, τόνισε ότι το καθαρό ταμείο προς αξιοποίηση για τη νέα Δημοτική Αρχή είναι πάνω από ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες ευρώ, ενώ έγινε συζήτηση για τη διαχείριση και το τελικό ταμειακό αποτέλεσμα, βάσει των ερωτήσεων των συμβούλων και των επεξηγήσεων των εκπροσώπων των υπηρεσιών του Δήμου.

Σε κλίμα συναίνεσης, κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κ. Τσόγκα, ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός. Η κα Ράππου ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να δώσει προτεραιότητα στα κτιριακά προβλήματα των σχολείων. Ο κ. Εσερίδης, ενημέρωσε το Σώμα ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με εφ’ όλης της ύλης ατζέντα με τους εκπροσώπους των σχολικών κοινοτήτων και ότι μέσα στα θέματα αυτά είναι και η αξιοποίηση του τετραμήνου που δίνεται κάθε φορά όταν τα σχολεία είναι κλειστά, για την επισκευή και τις εργασίες που απαιτούνται στις κτιριακές δομές.

 

Live μετάδοση το Δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού 18-1-2024

 


Σχετικά Άρθρα

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/5/2024 και την Κυριακή 19/5/2024 στο…
Ενέργειες του Δήμου Αλμυρού να φέρει τους ιπτάμενους… μοναχούς Σαολίν στον Αλμυρό!

Ενέργειες του Δήμου Αλμυρού να φέρει τους ιπτάμενους… μοναχούς Σαολίν στον Αλμυρό!

Μία μεγάλη εκδήλωση φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ο Δήμος Αλμυρού σε ένα μήνα. Πρόκειται για παράσταση από…
40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…