• 15 Ιανουαρίου, 2024

Τίτλοι τέλους για το υποθηκοφυλακείο Αλμυρού – Η από το 2016 αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τίτλοι τέλους για το υποθηκοφυλακείο Αλμυρού – Η από το 2016 αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας για το υποθηκοφυλακείο Αλμυρού, αφού πλέον υπάγεται στο κτηματολογικό γραφείο Θεσσαλίας στο Υποκατάστημα Βόλου. Ένα υποθηκοφυλακείο για τη Μαγνησία, οπότε οι πολίτες που θα πρέπει να κάνουν εγγραφές για τα ακίνητά τους, μεταγραφές συμβολαίων, αντίγραφα αυτών και των κτηματολογικών φύλλων, αποδοχές κληρονομιάς, θα απευθύνονται στην αντίστοιχη υπηρεσία στον Βόλο.

Το αντίστοιχο υποθηκοφυλακείο της Σούρπης που λειτουργεί κάθε Παρασκευή, παραμένει σε λειτουργία τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη.

Αυτό επηρεάζει και μια σειρά από επαγγελματίες και συνεργαζόμενους φορείς. Οι υπηρεσίες γίνονται ολοένα ηλεκτρονικές ή και κεντρικές, αλλά οι πολίτες της επαρχίας ζητούν το αντίβαρο ώστε να παραμείνουν ενεργές οι αγορές τους και να κρατήσουν τους νέους στις μικρές πόλεις και τα χωριά.

Το 2016 σε ψήφισμά τους τα μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου τόνιζαν ότι: Η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, θα στερήσει την περιοχή μας από την ύπαρξη μιας ακόμη κρατικής υπηρεσίας νευραλγικής σημασίας. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας υποβάθμισης και κατάργησης πολλών άλλων νευραλγικών υπηρεσιών, που συνιστά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας και τους επιβαρύνει με επιπλέον κόστη και ταλαιπωρία. Το γεγονός αυτό υποβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες και προκαλεί μεγάλα προβλήματα για την κτηματαγορά της περιοχής. Οι δημότες μας θα επιβαρύνονται με υπέρμετρο χρηματικό κόστος, αλλά και σημαντικό χρόνο καθυστέρησης για διεκπεραίωση ανάλογων υποθέσεων τους, γιατί θα πρέπει να μετακινούνται στην πρωτεύουσα του νομού, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ειδικά οι κάτοικοι των πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Ολόκληρο το ψήφισμα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω λινκ:

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού για την απομάκρυνση του υποθηκοφυλακείο