• 31 Δεκεμβρίου, 2023

Ενημέρωση μαθητών της Σούρπης για το ασφαλές διαδίκτυο

Ενημέρωση μαθητών της Σούρπης για το ασφαλές διαδίκτυο

Οι «δημοσιογράφοι εν δράσει» του Λυκείου Σούρπης, Ευαγγελία Ντούκα, Λεονώρα Κοκορέτσι, Κωνσταντίνα Σταμούλη, Μαρία Ντούκα, Ευαγγελία Τριάντου, γράφουν για την πρόσφατη ενημέρωση των μαθητών για το ασφαλές διαδίκτυο:

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφθηκε το σχολείο μας και μίλησε για το ασφαλές διαδίκτυο ο κος Γιώργος Σκόνδρας από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Σκοπός της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Λύκειο Σούρπης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους του αχανούς διαδικτύου. Μεγάλη η ανταπόκριση των συμμαθητών μας αφού στο τέλος είχαν πολλές απορίες και ερωτήσεις. Μετά την δίωρη ομιλία βρεθήκαμε ως δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου με τον κο Σκόνδρα και συζητήσαμε για όλα αυτά τα περιστατικά που μας αφηγήθηκε στην ομιλία του: Πολλά και δύσκολα περιστατικά που έχουμε αντιμετωπίσει στην Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Αστυνομική Διεύθυνση κυρίως με νεαρά παιδιά της ηλικίας σας.

Μια οικογένεια με δύο παιδιά Δημοτικού είχαν αλλάξει όλες τις συσκευές στο σπίτι τους ακόμη και σε ξενοδοχείο έμειναν αναγκαστικά αλλά η δυσάρεστη κατάσταση συνεχιζότανε. Τελικά μετά από δύο μήνες που ερευνήσαμε το πολύ δύσκολο  περιστατικό με τα απειλητικά μηνύματα  στον υπολογιστή το εξιχνιάσαμε προς ανακούφιση όλων αφού η καθημερινή ζωή στην οικογένεια αυτή είχε γίνει εφιάλτης. Γενικά όπως σας ανέφερα και στην ομιλία μου είναι πολύ οι κίνδυνοι ειδικά για νέα παιδιά στην πλοήγηση τους στο αχανές διαδίκτυο.

Όλα αυτά τα περιστατικά έχουν συμβεί εδώ στην περιοχή μας και άλλα πολύ πιο δυσάρεστα που επέλεξα να μην σας τα αναφέρω. Σαν συμβουλή έχω να πω ότι το Διαδίκτυο να το χρησιμοποιήσετε μόνο ως εργαλείο, να είστε ο εαυτός σας και όχι να παριστάνουμε ότι είμαστε κάποιος άλλος. Και βέβαια πριν από κάθε μας πράξη στο Διαδίκτυο να σκεφτόμαστε τι κίνηση θα κάνουμε».


Σχετικά Άρθρα

Οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης γνώρισαν τη δράση της ActionAid

Οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης γνώρισαν τη δράση της ActionAid

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 το Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης συνδέθηκε διαδικτυακά με τα κεντρικά γραφεία της Actionaid…
Σημαντικές ενημερώσεις-δράσεις στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης

Σημαντικές ενημερώσεις-δράσεις στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης

Πολλές, σημαντικές ενημερώσεις-δράσεις δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης. Πιο πρόσφατη αυτή…
Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών (γράφει ο θεολόγος Τριαντάφυλλος Σπανός)

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών (γράφει ο θεολόγος Τριαντάφυλλος Σπανός)

Από τον καθηγητή θεολογίας στο Γυμνάσιο Σούρπης, κο Τριαντάφυλλο Σπανό λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο…