• 27 Δεκεμβρίου, 2023

Μεγάλη σύμπραξη φορέων και συλλόγων για να γίνει το Θαύμα για τη μικρή Μαρία

Μεγάλη σύμπραξη φορέων και συλλόγων για να γίνει το Θαύμα για τη μικρή Μαρία

Ακόμη μια μεγάλη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάτω από την ομπρέλα του «Θαύματος», αλλά με τη σύμπραξη όλης της κοινωνίας του Αλμυρού, με σκοπό να ενισχυθεί οικονομικά η οικογένεια της μικρής Μαρίας -15 μηνών- που θυμίζουμε πάσχει από τη σπάνια ασθένεια “νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1” και έχει ανάγκη από ειδικό εξοπλισμό. Η φιλανθρωπική δράση «Θαύμα» πήρε την πρωτοβουλία στήριξής της και καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σ’ αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να διευκολυνθεί η ήδη δύσκολη καθημερινότητα του παιδιού και της οικογένειας.

Έτσι λοιπόν, 10 σύλλογοι, επαγγελματίες του Αλμυρού και καλλιτέχνες, συνδράμουν για μια μεγάλη φιλανθρωπική βραδιά, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 20:00 στο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί.

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο Ευάγγελος Κούργιας, ενώ το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβαν ο Γιώργος Πάγκαλος με την Aida, ο Φώτης Τάμπας, ο Δημήτρης Τσιλαφάκης, ο Γιάννης Καμπουρίδης και η μικτή χορωδία του Δήμου Αλμυρού με μαέστρο την Μαριάννα Σαμαρτζή. Την επιμέλεια του ήχου θα έχουν οι Νίκος Χασάπης και Απόστολος Μπίκος. Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Αλμυρού, του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Βρύναινας και της σχολής της Κορίνας Χριστακοπούλου.

Την εκδήλωση στηρίζουν και συμμετέχουν οι: Σχολή Χορού Κορίνα Χριστακοπούλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Αλμυρού, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και περιχώρων η Στάνη, Σύλλογος Καππαδοκών Αργιλοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, Πολιτιστικός Σύλλογος Νηές Σούρπης, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας η Όθρυς, Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού, Πρόταση Ζωής, Φιλοπρόοδος Νέας Αγχιάλου, ΣκηνοΠαίκτες, Symbol Ιωάννα Καραγκούνη, «Τύπωσέ το» Αθανάσιος Αλεξίου.

Σημεία προπώλησης των καρτών: Face & Body Studio της Νεκταρίας Κοτζαπαναγιώτη, Georgia Tousia Hair Salon, Νάνσυ Κεραμίδα Σκέρτσο και Look by Skertso, Broderie et Crochet Κολώνη Αθανασία, Βέτσικας Δημήτρης ψιλικά, Γενική Ταχυδρομική Αλμυρού, κομμωτήριο Κακασή Nikol, Ντίνα Μαγγανά Sofias clothing.

 

Σουρπιώτικα κάλαντα για τη μικρή Μαρία!
Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει με θέρμη την πρωτοβουλία στήριξης της μικρής Μαρίας από τον Αλμυρό και της οικογένειάς της. Αυτή τη φορά θα αναφερθούμε σε δράσεις των παιδιών από τη Σούρπη. Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου τα παιδιά του ΚΔΑΠ Playschool Σούρπης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης και τους μαθητές του Γυμνασίου χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και περιδιάβηκαν τους δρόμους του χωριού. Είπαν τα κάλαντα και γέμισαν τους ειδικούς κουμπαράδες του «Θαύματος» που κρατούσαν και οι οποίοι θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Μαρίας. Ανάλογη πρωτοβουλία κι από τα μεγαλύτερα παιδιά της Σούρπης, αυτά του Λυκείου που βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον Αλμυρό για τον ίδιο σκοπό.


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το Αισθητικό Δάσος Κουρί είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ως …μέτρο…