• 27 Δεκεμβρίου, 2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, έκδοση 23/12/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, έκδοση 23/12/23

Το Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη όπως δημοσιεύθηκε στον “Λαό” στις 23 Δεκεμβρίου 2023.

Μποναμάδες και δωράκια
μας μοιράζει ο Κυριάκος
κι ευτυχώς δεν έχουν φάβα
ούτε φαίνεται ο λάκκος.

 

Οργιάσατε όσο έπρεπε (γιατί οι καιροί δεν είναι και για τρέλες) και να που ήρθαν τα Χριστούγεννα. Από εδώ και πέρα μάλλον δεν προλαβαίνετε να ζυμώσετε, φτιάξετε και να …καταβροχθίσετε μελομακάρονα. Μόνο αγοραστά πλέον και ο Αλμυρός διαθέτει πολύ εύγευστα. Όπως και κουραμπιέδες. Καλού – κακού κλείστε έγκαιρα το ραντεβού σας με το διαβητολόγο, γιατί μετά τις γιορτές προβλέπεται κοσμοσυρροή στον προθάλαμο του ιατρείου του.

 

Με ζεστά τα πορτοφόλια όλων, αφού πληρώθηκαν ήδη μισθοί, συντάξεις και επιδόματα, είμαι βέβαιος ότι θα τηρήσουμε τα πατροπαράδοτα έθιμα των Χριστουγέννων, το γιορτινό τραπέζι θα είναι πλούσιο και -αν κρίνω από την πληρότητα των χειμερινών τουριστικών προορισμών -παντού στη χώρα- θα λασκάρετε λίγο για μίνι διακοπές και γενικά …έξω ντέρτια και καημοί.

 

Καλά να περάσετε, να γιορτάσετε, με ρέγουλα το φαγητό και κυρίως το πιοτό, ειδικότερα όσοι και όσες οδηγείτε, γιατί κατάντησε μαύρο χάλι να θρηνούμε κάθε μέρα νεκρούς στην άσφαλτο. Δεν οδηγούμε αν έχουμε πιεί, ούτε καπνίζοντας ή μιλώντας στο κινητό μας, όταν κρατάμε το τιμόνι. Κόντρα στο να γίνομαι κουραστικός, θα το λέω συνέχεια, αφού η μαύρη λίστα των τροχαίων δυστυχημάτων διαρκώς μεγαλώνει κι αυτό είναι ντροπή για τη χώρα, για τους Έλληνες.

 

Τυχερούληδες… Για να μπορέσετε να αγοράσετε πιο άνετα τη γαλοπούλα και την τηγανιά, για τα τέλη κυκλοφορίας, παράταση της προθεσμίας πληρωμής προανήγγειλε ο Χ. Θεοχάρης. «Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο», δήλωσε παράλληλα ο υφυπουργός. Μπράβο, υπουργέ…. Θα πιούμε και κρασάκι.

 

Λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δυο γερούς «μποναμάδες»: Αύξηση κατά 20% τις αμοιβές εφημεριών σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ και τη δυνατότητα ξένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στη χώρα μας.

 

Ειδικότερα η ίδρυση ξένων εκπαιδευτηρίων στην Ελλάδα, αν μη τί άλλο, θα ανασχέσει τη διαρκή φυγή φοιτητών και σπουδαστών στο εξωτερικό και την οικονομική αιμορραγία που αυτό συνεπάγεται. Επίσης ο ανταγωνισμός των Σχολών αναμένεται να ανεβάσει το γενικότερο επίπεδο των σπουδών. Τελικά, είναι μια νέα ρύθμιση που θα αναμορφώσει την πορεία και το μορφωτικό επίπεδο της χώρας μας.

 

Προσωπικά πάντως θεωρώ εξ ίσου σημαντική την τροπολογία που ρυθμίζει τα ζητήματα παραμονής στη χώρα μας των λαθρομεταναστών εργατών γης. Ελπίζω ότι θα διορθωθεί κάπως το μαύρο χάλι να έχεις π.χ. ελιές και να μη βρίσκεις εργάτες για να τις μαζέψουν.

 

Και επ’ ευκαιρία πού το πάει ο Αντώνης Σαμαράς; Γιατί, κάθε λίγο και λιγάκι, αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση, προσπαθώντας να διορθώνει τα δήθεν (κατά την προσωπική του άποψη πάντοτε) κακώς κείμενα; Μήπως, γερνώντας βρε Αντώνη, όλο και κάτι μας ξεφεύγει ή …λασκάρει;

 

Είτε έχουμε γιορτές είτε όχι, το έγκλημα έγινε πια παντός καιρού…. Από την οπαδική βία μέχρι το μπούλινγκ μεταξύ πιτσιρικάδων φαίνεται πια -έστω και άθελά μας- ότι εκκολάπτουμε εγκληματίες κι ας διαβάζεται λίγο βαρύ.

 

Αν προσθέσεις τους νονούς της νύχτας μέχρι τους έμπορους ναρκωτικών, από τους αντισυστημικούς μέχρι τους μπαχαλάκηδες, η παρανομία θεριεύει, συμπληρώνει το παζλ κατάντιας και σκοτεινού μέλλοντος της Ελληνικής κοινωνίας. Ειδικότερα η νέα γενιά, που τα έχει όλα στη ζωή της, φαντάζει να ψάχνει τα πάντα, όχι όμως με διάθεση προόδου και διαρκούς βελτίωσης. Μάλλον ανιαρά πορεύεται χωρίς πυξίδα. Και γι’ αυτό ευθύνη έχουμε όλοι εμείς, οι μεγαλύτεροι. Εμείς τους στρώσαμε το χαλί της ραστώνης. Εμείς δεν τους διδάξαμε σωστό προσανατολισμό. Κοντολογίς …βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Αυτή είναι η εικόνα και οι φωτεινές εξαιρέσεις μικρή παρηγοριά. Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που στο δόκανο του Νόμου πέφτουν και κάποιοι «λύκοι» που τους έχουμε βάλει να φυλάνε τα …πρόβατα. Όπως τις προάλλες που αποκαλύφθηκε ολόκληρο κύκλωμα λιμενικών υπαλλήλων στον Πειραιά που διακινούσε κοκαΐνη, που έπαιρνε από κατασχεμένες ποσότητες και τις υποκαθιστούσε με …ασβέστη.

 

Με το μπαρδόν που σας πρήζω παραμονιάτικα, αλλά -φευ- την επικαιρότητα δεν τη διαλέγεις. Έρχεται και σε βρίσκει κατακέφαλα, χωρίς να σε ρωτάει…

 

Η κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ επιβεβαιώνεται από νέα δημοσκόπηση, η οποία καταγράφει ευρεία διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως γράφει η «Καθημερινή» σύμφωνα με τη μέτρηση της Opinion Poll για το Action24, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38,6% στην εκτίμηση ψήφου και προβάδισμα 23,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, που χάνει μισή μονάδα και συγκεντρώνει 15,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή τη δημοσκόπηση βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,4%, ενώ οι αποχωρήσαντες της Νέας Αριστεράς συγκεντρώνουν 2,6%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9,2%, η Ελληνική Λύση στο 6,7%, η Νίκη στο 3,5%, οι Σπαρτιάτες στο 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,6% και το ΜεΡΑ25 στο 2,3%.

 

Χρειάστηκαν δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να επιβεβαιώνουν τα εκλογικά αποτελέσματα, όπως και όλες οι ενδιάμεσες δημοσκοπήσεις. Το μόνο που άλλαξε κάπως είναι η σειρά του δεύτερου με το τρίτο κόμμα. Μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του νέου αρχηγού του το ΠΑΣΟΚ κατέστη αξιωματική αντιπολίτευση, με βραχεία κεφαλή. Μπορείς να το πεις και «φασαρία για το τίποτε». Το άμεσο μέλλον ίσως δείξει περισσότερα.

 

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 68χρονης συμπολίτισσας μπροστά στο τζάκι του σπιτιού της οφείλω να θυμίσω πως ακόμη και τα πιο ασφαλή σπίτια μας κρύβουν πολλές παγίδες. Με τη χρήση φλόγας, φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού, σκαλοπάτια κτλ. απαιτείται προσοχή και σύνεση, κυρίως από τα μικρά παιδιά και τους γεροντότερους. Ακόμη και η σύγχρονη τεχνολογία δεν είναι πάντοτε ο καλύτερος σύμμαχος. Η παροιμία «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» παραμένει σε πλήρη ισχύ.

 

Ο Ντάνιελ άφησε βαθιά τα αποτυπώματά του στην Κάρλα και στο Στεφανοβίκειο. Η αεροπορία στρατού ψάχνει λοιπόν άλλο χώρο (μάλλον στη Μακεδονία) για μόνιμη μετεγκατάσταση. Μια στρατιωτική μονάδα φεύγει από τη Μαγνησία και η ζημιά για την τοπική μας οικονομία είναι ήδη ευδιάκριτη.

 

Ζημιά και για τους παρακάρλιους αγρότες που έχασαν τις σοδειές τους, στην ίδια θεομηνία και Κύριος οίδε αν και πότε θα ξανακαλλιεργήσουν, αφού η τέως λίμνη ξανάγινε λίμνη και μάλιστα πιο μεγάλη απ’ ό,τι πριν.

 

Πάπας Φραγκίσκος: «Οι ιερείς μπορούν να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια». Δεν επιτρέπεται ο θρησκευτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών, επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο. Μοντέρνος ο πάπας… Να δούμε τί θα πουν οι ορθόδοξοι Πατριάρχες και Αρχιεπίσκοποι. Πέραν αυτού όμως είναι γνωστό πως «αν θέλει η …νύφη κι ο …γαμπρός κτλ. κτλ.»

 

Η πληροφορία ότι τάχα ο Μητσοτάκης πρόσφερε γούρια στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σαν γιορτινό δώρο, διαψεύδεται παταγωδώς. (Προφανώς δεν ήθελε να χαλάσει το δικό του το γούρι).

 

Κουίζ: Ποιος τέως πολιτικός αρχηγός θυμίζει ληγμένο …προϊόν;

 

Έτσι όπως το πας, Ευλαμπία, ψάχνοντας με τις ώρες μέσα στα μάρκετ για τις φτηνότερες προσφορές, σε βλέπω τελικά να μένεις στο …ράφι.

 

Και πριν αρχίσεις να μαθαίνεις σκι, με τα πρώτα χιόνια, ασχολήσου και λίγο με το ξε-σκί. Μην ξεχνάς ότι έχουμε και …υπογεννητικότητα. Βουρ στον …πατσά λοιπόν.

 

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το «στόλισα» μέσα στην …ψυχή μου. Παρά το γεγονός ότι με πίεσε για στολισμό το οικογενειακό μου περιβάλλον, προτίμησα να ζω τις γιορτές ήσυχος, γαλήνιος και χαρούμενος, λαμβάνοντας και πολλά δώρα για τα πρόσφατα γενέθλιά μου. Για μένα τα Χριστούγεννα δεν είναι τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από ΑΓΑΠΗ.

 

Εύχομαι σε όλους και όλες Χαρούμενα Χριστούγεννα και να υποδεχτούμε σε λίγο τον καινούργιο χρόνο άπαντες ΠΑΡΟΝΤΕΣ.


Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…
Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…