• 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, έκδοση 2/12/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, έκδοση 2/12/23

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον “Λαό” στις 2 Δεκεμβρίου 2023.

 

Πλάκωσε το «φαινόμενο»
κι απλώθηκε η «τρέλα».
Έτσι όπως πάνε τελικά
θα μείνει η …ταμπέλα.

 

«Μπήκε ο χειμώνας κι ο κοσμάκης τα ‘χει χάσει και λίγο λάδι θέλει ν’ αγοράσει»… Ποιος Θανάσης; Ο λαδέμπορας ή ο νοθέμπορας; Στην πιάτσα φουντώνει το πράγμα και γίνεται «της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα». Παντού «λαδιές»… Είδε κι αποείδε ο Μητσοτάκης και το ΄πιασε το υπονοούμενο: «Σ΄ εμάς κάνουν αντιπολίτευση τα προβλήματα του λαού.» Τί να σου πω, βρε Κυριάκο; Είσαι τυχερός που ήταν φουριόζος ο Όλιβερ και δεν έγινε πάλι του Ντάνιελ. (Με τα ονόματα που δίνουν στις κακοκαιρίες, να δεις που τελικά θα μάθουμε ξένες γλώσσες. Χάθηκαν, βρε εξυπνάκηδες μετεωρολόγοι, τα Ελληνικά ονόματα; Κίτσος, Μήτρος, Λενιώ, Μαριγώ κτλ.)

 

Πειθήνιο όργανο του Θεού αυτός ο Όλιβερ… Εξαίρεσε τη Θεσσαλία από το κακό. Ελέησε τους πληγέντες, να πάρουν μια ανάσα οι άνθρωποι (και προκαταβολές για τις ζημιές που έπαθαν από το καλοκαίρι). Έτσι πρέπει να είναι. Ο Θεός δεν παίζει …ζάρια.

 

Άλλοι έχουν το όνομα κι άλλοι έχουν τη χάρη. Για παράδειγμα, ο πιο γερός βοριάς σταματάει που και που και σου δίνει «ανάσες» και μπορείς να διορθώσεις την πορεία του σκάφους. Εκείνοι που κάνουν τη μεγάλη ζημιά είναι οι …νοτιάδες.

 

Τα κακά μαντάτα πάντως για τον καιρό, πριν καν μπούμε ημερολογιακά στον χειμώνα, έρχονται ήδη από Ουκρανία, Ρωσία, Μολδαβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, που βούλιαξαν ήδη στα χιόνια, με εκτεταμένες ζημιές, αποκλεισμένες πόλεις και χωριά, νεκρούς και τραυματίες, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Και το εύκολο είναι να …παρηγοριόμαστε ότι τάχα αυτά γίνονται βορειότερα από μας. Μακάρι να αποδειχτεί έτσι, αλλά το βλέπω λίγο …χλωμό.

 

Εξ ιδίων τα βέλη… Κι αυτή η φορά στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το θέμα γάμου και υιοθεσίας παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια, για την εισαγωγή και ψήφιση στη Βουλή, μετά από σχετική δέσμευση του Μητσοτάκη. Γι’ αυτό το θέμα ήδη τοποθετήθηκαν αρνητικά ο τέως Πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο υπουργός Μάκης Βορίδης προανάγγειλε ότι θα παραιτηθεί. Αν οι Βουλευτές στο σύνολό τους αποδεσμευτούν από την κομματική πειθαρχία, θα έχουμε γέλια και μικρές ιστορίες για …αγρίους, τουλάχιστον στο τμήμα της παραδοσιακής Δεξιάς. Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παρένθετης μητέρας, αναφέροντας ότι προσβάλει το κύρος και την προσωπικότητα της γυναίκας γενικότερα.

 

Ο κ. Σαμαράς εναντιώθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας. Χαρακτηρίζοντάς τον «μαύρο πρόβατο» στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα, χρεώνοντας την επίσκεψη «λάθος» από πλευράς της Κυβέρνησης.

 

Όλα τα παραπάνω να τα βλέπουν όσοι διατείνονται ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει …αντιπολίτευση. Ανδρουλάκης, Κασσελάκης, Κουτσούμπας και λοιποί διοργανώστε τουρνουά …τάβλι. Και βάλτε και διαιτητή, γιατί αυτοί οι δυο σχεδόν δεν μιλιούνται καν…

 

Ας πούμε όμως και κάτι καλύτερο… Βλέποντας -ίσως- τις διαφαινόμενες σφοδρές αντιδράσεις για την ορθότερη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιδοτήσει (η πλατφόρμα ανοίγει σε 4 μέρες και ισχύει για δυο μήνες), με ποσοστό 50%, όλους τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που θα κάνουν τώρα έναρξη επιτηδεύματος. Όλους… Από δικηγόρους έως π.χ. υδραυλικούς. Σπεύσατε…

 

Βρε, κεπαζέ Σούνακ, ακύρωσες τελευταία στιγμή τη συνάντησή σου στο Λονδίνο με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο, γιατί τάχα ήθελες να αποφύγεις τη συζήτηση για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και την επιστροφή τους στη χώρα μας. Έκανες αυτήν την απρέπεια -όπως τη χαρακτήρισε ενοχλημένος ο Έλληνας πρωθυπουργός- παραβιάζοντας καταφανώς το διπλωματικό πρωτόκολλο, κάτι που στη χώρα σου τηρείται ευλαβικά πολλούς αιώνες τώρα. Το έκανες για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης γιατί στριμώχνεσαι δημοκοπικά, βλέποντας να επελαύνουν οι Εργατικοί με τον Στάμερ προς την εξουσία. Και τρέμει για την πολιτική του επιβίωση. Κι έκανε κάτι χειρότερο: Παρέπεμψε προς συνάντηση τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησής του με τον Μητσοτάκη, κάτι που ορθώς απέρριψε ο δικός μας και ορθώς. Τι άλλο να πει κανείς… Ο Σούνακ μάλλον ξέχασε τις Ινδικές ρίζες του και τις κλοπές αρχαιοτήτων από τους αποικιοκράτες από τον τόπο καταγωγής του.

 

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές μόνο οι Κασσελάκης και Βελόπουλος στήριξαν δημόσια την εθνική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού. Τα άλλα κόμματα τι κάνουν; Κάπως καθυστερημένα αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος: «Η αιφνίδια ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού Πρωθυπουργό με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας συνιστά ενέργεια απαράδεκτη και εντελώς αντίθετη σε κάθε έννοια διπλωματίας. Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενός παγκοσμίου εμβέλειας μνημείου, αποτελεί οικουμενικό αίτημα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η αναλυτική ενημέρωση από την Κυβέρνηση, δεδομένων των κατά καιρούς διαρροών περί επικείμενης επίτευξης συμφωνίας». Ο Πρόεδρος του συγκεκριμένου κόμματος αντέδρασε με σωστή δήλωση ακόμη αργότερα στη Βουλή ως όφειλε άραγε, αφού πρώτη η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη διεκδίκησε την επιστροφή των Ελγίνειων μαρμάρων του Παρθενώνα; Πάντως είναι λυπηρή η μικροψυχία τμήματος του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας που σ’ αυτό το ζήτημα δεν εμφανίζεται ενωμένος σαν μια γροθιά.

 

«Θέλοντας ο βλάχος και μη θέλοντας ο ζωγράφος, έβαλε ο Χριστός τσαρούχια». Με την ανταλλαγή ομήρων (αιχμαλώτων) μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ίσως μάθουν τα γεράκια του πολέμου ότι υπάρχει πιο ειρηνικός, πέρα από τις βόμβες και τις ρουκέτες. Τελικά τα όπλα και οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί -παντού στον κόσμο- είναι πολύ κερδοφόρα επιχείρηση. Μόνο που έχει υψηλό κόστος σε ανθρώπινες απώλειες και ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Και στην κορυφή της αιματηρής πυραμίδας τα κροκοδείλια δάκρυα των ηγετών του πλανήτη. Τι κρίμα και τι αίσχος…

 

Μην ξεχνάτε ότι από την ερχόμενη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κόβιντ. Κάντε το… Μια «τσιμπιά» ακόμη είναι για να φυλάξουμε τα …ρούχα μας (την υγεία μας).

 

Από τον φυλακισμένο παράνομα Δήμαρχο Χιμάρας Μπελέρη: «Όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα, διώκεται. Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της στη Βουλή, υπάρχει κυνήγι μαγισσών από πλευράς κυβέρνησης, όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα διώκεται ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει ισονομία.» Υπομονή, Δήμαρχε… Ο Ράμα θα το πληρώσει ακριβά.

 

Μέσα σε όλα τα άλλα ακρίβυνε και το τζόκερ. Μην ανησυχείτε…. Μόνο 100% η αύξηση. Από 50 λεπτά η στήλη πάει στο 1ευρώ. Ψιλοπράγματα…

 

Να θυμάσαι… Εκείνος που ζητάει συγνώμη είναι γενναίος. Εκείνος που συγχωρεί είναι δυνατός. Εκείνος που καταφέρνει να ξεχάσει όμως, είναι ο πιο ευτυχισμένος.

 

Έφυγε απ’ το Σύριζα η «ομπρέλα» και ξεφούσκωσε η …σαμπρέλα. Κι όλα γίναν …κούνια – μπέλα. Όπως εξελίσσεται το …φαινόμενο, αυτός πια δεν θα λέγεται Σύριζα, αλλά …Ξύριζα.

 

Άμα καταφέρεις και πάρεις πίσω απ’ τους Εγγλέζους τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα, θα σου κάνουμε …άγαλμα, βρε Κυριάκο.

 

Η μια φωτογραφία της σημερινής στήλης από το πρώτο χιόνι στο Νευροκόπι Δράμας.

 

Ποιος το περίμενε, ότι τα σούπερ μάρκετ και οι λαϊκές αγορές θα γίνουν «αγαπημένος προορισμός» για το …κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού;

 

Είπα κι εγώ να μπω στη μόστρα με τις προσφορές, αλλά κοιτώντας τον καθρέφτη φοβήθηκα μη μείνω στα …αζήτητα.

 

Κουράστηκα πια… Θα φύγω. Θα πάω στη ζούγκλα σαν τον Ταρζάν.

 

Κάτσε φρόνιμα, Ευλαμπία. Δεν είπα ότι θέλω να πάρω μαζί μου και την  …Ταταμπού.

 

Καλό μήνα και καλό (ήπιο) χειμώνα από χθες… Εσείς οικονομία. Μη (μας) ανάβετε πολλά λαμπάκια.


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το Αισθητικό Δάσος Κουρί είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ως …μέτρο…