• 21 Νοεμβρίου, 2023

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2023

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2023

Ο Δήμος Βόλου έδωσε δυναμικά το παρόν στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘Philoxenia 2023’ στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Νοεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας επισκέπτες και επαγγελματίες του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας ταυτόχρονα στους ταξιδιωτικούς προορισμούς την ευκαιρία για τουριστική προβολή και δικτύωση.

Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή στο περίπτερο του προορισμού Βόλος-Πήλιο σε συνεργασία με τους Δήμους Ζαγοράς–Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή και συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Μαγνησίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, τόσο στην προβολή του προορισμού όσο και στη στελέχωση του περιπτέρου.

Το περίπτερο του προορισμού Βόλος-Πήλιο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού και πλήθος επισκεπτών, ενώ δημοσιογράφοι και ΜΜΕ έδωσαν την ευκαιρία να προβληθεί με επιτυχία η περιοχή μας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στο περίπτερο επίσης καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον προορισμό Βόλος-Πήλιο. Παράλληλα διανεμήθηκε γα πρώτη φορά το νέο τουριστικό έντυπο του Δήμου Βόλου για τα τσιπουράδικα, το οποίο αναδεικνύει την ιδιαίτερη γαστρονομική φυσιογνωμία της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια της ‘Philoxenia 2023’ πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του περιπτέρου 13 σταντ C1 προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες και tour operators από το εξωτερικό, τα στοιχεία των οποίων θα αποσταλούν στους φορείς τουρισμού προκειμένου να τα προωθήσουν στα μέλη τους.  Στο περίπτερο παρουσιάστηκε η μοναδική φυσιογνωμία του προορισμού Βόλος-Πήλιο και οι δυνατότητες που προσφέρει για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου.  Ειδικά η περίοδος της έκθεσης, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και με το βλέμμα στο χειμώνα, είναι στους στόχους της τουριστικής προβολής του προορισμού που αφορά στο ελληνικό κοινό και στην αύξηση της επισκεψιμότητας εκτός της θερινής περιόδου, καθώς ο Βόλος και το Πήλιο πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές για αυθεντικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο.

H Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ‘Philoxenia 2023’ περιελάμβανε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, ημερίδων και συναντήσεων εργασίας, παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις στον τομέα του τουρισμού, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο Philoxenia Forum 2023 με θέμα «Αναζητώντας την ισορροπία: κυκλική οικονομία-υπερτουρισμός-κλιματική αλλαγή».

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού -Τοκαλή  «Στόχος της τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου είναι η αποτελεσματική προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προορισμού, των προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων της περιοχής μας, η ανάδειξη της αυθεντικής εμπειρίας, που μπορεί ο επισκέπτης να βιώσει κατά την παραμονή του στην περιοχή μας και η καλλιέργεια μιας υψηλής αξίας σχέσης του ταξιδιώτη με τον προορισμό μας.  Η φετινή συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘Philoxenia 2023’αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα και μια πρόσκληση στους επισκέπτες του προορισμού Βόλος-Πήλιο να έρθουν και να απολαύσουν την αυθεντική εμπειρία που προσφέρει ο προορισμός μας και να εμπιστευθούν το Βόλο και το Πήλιο για τις διακοπές τους».


Σχετικά Άρθρα

Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό

Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό

Μια ακόμη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου κάνει αισθητή την παρουσία του…
Υπογραφές για το Μουσείο της Αργούς στον Βόλο!

Υπογραφές για το Μουσείο της Αργούς στον Βόλο!

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα – Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας  Υπεγράφη σήμερα…
Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Με την άφιξη της Eurowings από το Ντύσσελντορφ ξεκίνησε το πρόγραμμα αεροπορικών συνδέσεων του Κεντρικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.…