• 14 Νοεμβρίου, 2023

Ο Αλμυρός πήρε το Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό Kyokushin Karate στη Γερμανία στην κατηγορία Kumite Girls 12-13 – Τρίτη και τέταρτη θέση για δυο ακόμη αθλητές

Ο Αλμυρός πήρε το Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό Kyokushin Karate στη Γερμανία στην κατηγορία Kumite Girls 12-13 – Τρίτη και τέταρτη θέση για δυο ακόμη αθλητές

Ο Shihan Αντώνης Λεωνίδας για ακόμη μια φορά γύρισε με γεμάτα χέρια από μεγάλους αγώνες. Ο λόγος για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kyokushinkai Karate 2023 που διοργάνωσε η I.K.O.N. (International Karate Organization Nakamura) Γερμανίας.

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε σε ένα πανέμορφο κλειστό γήπεδο το Georg-Wichtermann-Halle το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023. Την αποστολή της I.K.O.N. Hellas συνόδευσε ο Shihan Λεωνίδας Αντώνης Head Branch Chieff της IKO Nakamura Hellas και δάσκαλος στις σχολές του Αλμυρού, της Νέας Αγχιάλου και της Σούρπης. Μεγάλη συμμετοχή αθλητών αλλά και κορυφαίοι αθλητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης έκαναν το έργο των Ελλήνων αθλητών δύσκολο, όμως με μεγάλη προσπάθεια και μεγάλες ψυχικές δυνάμεις οι αθλητές μας κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών και να ξεπεράσουν αρκετά εμπόδια.

Ο Αθλητικός σύλλογος Μαχητές Αλμυρού είχε τις εξής επιτυχίες:

Ελένη Κεχαγιά πρώτη θέση στην κατηγορία Κumite Girls / 12-13 years / -50 kg (και τέταρτη θέση στην κατηγορία Kata Juniors 13-17 Years Yellow-Green-Brown)

Νικόλαος Νικηφοράκης τρίτη θέση στην κατηγορία Kumite Boys / 14-15 years / -60 kg

και Ιωάννης Κεχαγιάς τέταρτη θέση στην κατηγορία Kumite Boys / 14-15 years / -60 kg.

Οι «μαχητές» μάς έχουν συνηθίσει στις μεγάλες διακρίσεις, τις οποίες και πανηγυρίζουν κατάλληλα. Έτσι, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, οι συναθλητές τους διοργάνωσαν πανηγυρική υποδοχή των πρωταθλητών, στον χώρο του dojo του Αλμυρού. Η κάμερα του e-almyros.gr κατέγραψε τους πανηγυρισμούς!

Ακολουθούν δηλώσεις του Shihan Λεωνίδα και των αθλητών.

Shihan Αντώνης Λεωνίδας: Επιστρέψαμε από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kyokushinkai karate  το οποίο έγινε στη Γερμανία (στην πόλη Schweinfurt) όπου η σχολή μας συμμετείχε με τρεις αθλητές. Η Ελένη Κεχαγιά η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση, ο Νικόλαος Νικηφοράκης την τρίτη θέση και ο Ιωάννης Κεχαγιάς ο οποίος έπαιξε αρκετούς αγώνες και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος. Δείχνουμε με τις κατακτήσεις των αθλητών μας, ότι όταν έχουμε επιμονή και υπομονή και θέλουμε κάτι πραγματικά, μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα, παράλληλα με τη διαχείριση του χρόνου και των μαθημάτων του σχολείου.

Ο Shihan Λεωνίδας Αντώνης συνεχάρη όλους τους αθλητές για την τεράστια επιτυχία τους καθώς αναδεικνύουν την Ελλάδα και την πόλη μας σηκώνοντας την ελληνική σημαία ψηλά. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Branch Chieff Γερμανίας Shihan Dmitrij Videnin ο οποίος ήταν διοργανωτής των αγώνων για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση. Συνεχάρη επίσης και τους δυο δασκάλους από την Λάρισα, Τζήρα Αθανάσιο και Δαλαμάγκα Γεώργιο για την επιτυχία τους αλλά το σημαντικότερο γιατί δείχνουν οι ίδιοι πρώτοι το παράδειγμα του ευ αγωνίζεσθαι προς τους μαθητές τους.

Τίποτα όμως δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί αν δεν είχαμε την βοήθεια από τους χορηγούς της περιοχής μας του οποίους τους ευχαριστούμε θερμά.

Ελένη Κεχαγιά: Είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να φέρω ένα χρυσό στη χώρα μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δάσκαλό μας που μας στήριξε σε όλη την πορεία και μας ενθάρρυνε σ’ αυτή την κατάσταση. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου και για τη δική τους στήριξη. Στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα, αν προπονούνται και προσπαθούν, μπορούν να κατακτήσουν τους στόχους τους και μετάλλια.

Νικόλαος Νικηφοράκης: Οι αθλητές που διαγωνίστηκαν ήταν πολύ καλοί. Είμαι χαρούμενος που έφερα το έπαθλο της τρίτης θέσης στη χώρα μας. Ευελπιστώ στο μέλλον να φέρω την πρώτη θέση.

Ιωάννης Κεχαγιάς: Ήταν πολύ καλή η εμπειρία… και δικός μου στόχος είναι ένα χρυσό μετάλλιο σε επόμενη διοργάνωση.


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…