• 12 Νοεμβρίου, 2023

Έσπασαν καρδιές στο ντέρμπι με δύο γκολ και μία μεγάλη απόκρουση στις καθυστερήσεις!

Έσπασαν καρδιές στο ντέρμπι με δύο γκολ και μία μεγάλη απόκρουση στις καθυστερήσεις!

Εκατοντάδες φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν το ντέρμπι κορυφής Πύρασος-Ολυμπιακός Βόλου στο στάδιο του Αλμυρού. Ο Πύρασος ισοφάρισε με πέναλτι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός στο επόμενο λεπτό βρήκε γκολ νίκης και διατήρησε το απόλυτο στο πρωτάθλημα χάρη σε μια μεγάλη απόκρουση του τερματοφύλακά του στο 90’+5′!!! Τελικό σκορ 1-2 για την ομάδα του Στέλιου Αρσένου που έχει επτά νικηφόρα αποτελέσματα σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Πριν την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ένθερμου φιλάθλου του Ολυμπιακού Βόλου Ανδρέα Μασδράκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. Οι παίκτες της ερυθρόλευκης ομάδας ανέβηκαν στην κερκίδα κι εναπόθεσαν λουλούδια εκεί που κάθονταν οι συγγενείς του.

Στο 8ο λεπτό το 0-1 με ένα καταπληκτικό γκολ του Τασιούλη. Πήρε την μπάλα εκτός μεγάλης περιοχής, προχώρησε κι από το ημικύκλιο, λίγο πλάγια αριστερά, έκανε σουτ που πήγε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας.

Η πρώτη αντίδραση του Πυράσου τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Ροτζέριο από δύσκολη θέση πήγε να “κρεμάσει” τον Σταυράκη που μπλόκαρε εύκολα. Μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή για τους Αγχιαλίτες στο 22′: ο Αραπίτσας σούταρε συρτά, ο Κακάμης απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος με το πόδι, η μπάλα χτύπησε στον Ρακή και πήγε πάνω στον Σταυράκη.

Κεφαλιά του Λάμπου, μετά από μεγάλο άλμα, έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο σε εκτέλεση κόρνερ του Αραπίτσα (φωτογραφία).

Μακρινό σουτ του Ροτζέριο στο 36′ έβγαλε με ωραία εκτίναξη ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Δυνατή κεφαλιά του Αναστασίου δεν βρήκε στόχο πιο μετά στα αντίπαλα καρέ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε όπως ξεκίνησε, με τους ερυθρόλευκους να είναι πιεστικοί και απειλητικοί με ένα σουτ του Τασιούλη, από παρόμοιο σημείο με το γκολ, που απέκρουσε ο Τσιλίγκος.

Καλή στιγμή για τον Πύρασο στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης με σουτ του Αγιασιώτη, μακρινό σουτ του Αναστασίου στο 55′ πέρασε άουτ, το ίδιο κι άλλο ένα εκτός περιοχής από τον επιθετικό των Βολιωτών. Στο 65′ ύστερα από κόρνερ του Πετράκου κι ασταθή απομάκρυνση των αμυνομένων, ο Τασιούλης σούταρε από ευνοϊκό σημείο, ψηλά.

Στο 88′ ο Ροτζέριο όπλισε από το ημικύκλιο χωρίς πίεση αλλά το σουτ ήταν άστοχο και στις καθυστερήσεις ο Αραπίτσας κέρδισε πέναλτι. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ροτζέριο στέλνοντας την μπάλα στην άλλη γωνία από εκείνη που επέλεξε ο Σταυράκης. 1-1 στο 90’+3′.

Κι ενώ οι Αγχιαλίτες στην κερκίδα πανηγύριζαν, ο Ολυμπιακός Βόλου βγήκε στην επίθεση και κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Πετράκος στέλνοντας την μπάλα στη μικρή περιοχή, εκεί που πετάχθηκε ο Παπακώστας και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το γκολ της νίκης των “ερυθρολεύκων”.

Αμέσως μετά, ήταν η σειρά του Πυράσου να βγει μπροστά και στο 90’+5′ ο Ροτζέριο έπιασε γυριστή κεφαλιά που πήγαινε στα δίχτυα, όμως ο τερματοφύλακας Σταυράκης έδειξε τα αντανακλαστικά του, έπεσε και απέκρουσε κρατώντας το 1-2 και τους τρεις βαθμούς για τον Ολυμπιακό.

Πύρασος: Τσιλίγκος, Μιχόπουλος, Κατσιγιάννης (81′ Νίνος), Ρακής, Λάμπος, Τσιότρας, Αγιασιώτης (63′ Παπαδόπουλος), Γ. Θεοδωρόπουλος (81′ Γκαραβέλας), Καραγιώργος (70′ Αλαμάνης), Ροτζέριο, Αραπίτσας.
Ολυμπιακός Βόλου: Σταυράκης, Κακάμης, Καμπέρης (83′ Κατσαγεωργίου), Κούλπας, Παπακώστας, Γκαλίτσιος, Κυρίτσης, Μπλατσέρης (63′ Σέττος), Τασιούλης (83′ Παπαϊωάννου), Αναστασίου (89′ Ματέα), Σκοπελίτης (63′ Πετράκος).


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωσε Χειλά ο Πύρασος

Ανακοίνωσε Χειλά ο Πύρασος

Μετά τον νεαρό αμυντικό Σωκράτη Τόγια, ο Πύρασος ανακοίνωσε τη δεύτερη μεταγραφή του κι αυτή είναι…
H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
O τελικός Κυπέλλου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του “Λαού”

O τελικός Κυπέλλου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του “Λαού”

Ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΘ στο Βελεστίνο ήταν γιορτή καθώς διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια εντός κι εκτός…