• 8 Νοεμβρίου, 2023

Δήμος Αλμυρού: Μνημόνιο συνεργασίας για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ

Δήμος Αλμυρού: Μνημόνιο συνεργασίας για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού που έγινε την Δευτέρα 30/10/23, τα μέλη κλήθηκαν να εγκρίνουν το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αλμυρού και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ» και Γ.Γ.Τ.Τ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η συζήτηση αφορούσε το έργο «WiFi4GR- Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» που δίνει δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους. Τα σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης, ενδεικτικά, αφορούν: χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής-μετακίνησης, εκδηλώσεων, σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, έχουν ήδη εξειδικευθεί και έχουν καταχωρηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Αποτύπωσης Σημείων που αναπτύχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αλμυρού για την υλοποίηση στον Δήμο Αλμυρού δικτύου δωρεάν wifi ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο κι όρισε υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ως αρμόδιο για το έργο καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Σύμφωνα με τη συμφωνία – πλαίσιο, οι ανάδοχοι των επιμέρους εκτελεστικών συμβάσεων θα αναλάβουν την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού, για την υλοποίηση των Περιοχών Ασύρματης Πρόσβασης ΠΑΠ (access points, κεραίες, εργασίες εγκατάστασης κλπ). Επιπλέον, οι ανάδοχοι αναλαμβάνουν τη διαχείριση, παρακολούθηση και έλεγχο του εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης, για τουλάχιστον τρία έτη, η οποία θα γίνεται από κεντρικό σύστημα διαχείρισης, το οποίο θα προμηθεύσει και εγκαταστήσει ο ίδιος.

Ο Δήμος, αφού ενημερώθηκε για τα προεγκεκριμένα σημεία, εξασφάλισε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης στα εν λόγω σημεία για τουλάχιστον πέντε χρόνια, καθώς και τη δέσμευση για παροχή ρεύματος και σύνδεσης στο διαδίκτυο (ταχύτητας τουλάχιστον 100Mbps ή αν αυτό δεν είναι τεχνικά εφικτό, της μέγιστης διαθέσιμης ταχύτητας στην περιοχή) για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, βαρύνει το Δήμο.


Σχετικά Άρθρα

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

H 16η Ειδική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 19:00…
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/5/2024 και την Κυριακή 19/5/2024 στο…
Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Στον  πανηγυρικό Εσπερινό για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του…