• 1 Νοεμβρίου, 2023

Απεβίωσε ο πρώην νομάρχης Γιάννης Πρίντζος

Απεβίωσε ο πρώην νομάρχης Γιάννης Πρίντζος

Ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Γιάννης Πρίντζος, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Διετέλεσε πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας και νομάρχης από το 2002 έως το 2006.

Γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας και εισήχθη στο ΕΜΠ όπου και έλαβε την ειδικότητα του Αγρ. Τοπογράφου Μηχανικού. Παντρεμένος με την Ελένη Σεφερειάδου και γονέας δύο κοριτσιών, της Αρετής και της Κερασιάς Πρίντζου. Υπηρέτησε ως Δ/ντης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στη Νομαρχία Μαγνησίας από το 1989-1993 με ιδιαίτερη επιτυχία. Στήριξε Αναπτυξιακά και προγράμματα της ΕΕ, για μεγάλα έργα του Νομού Μαγνησίας , ενώ υπηρέτησε και στη ΤΥΔΚ  (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων), Μαγνησίας.

Το 1999 εκλέχτηκε πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας θέση από την οποία παραιτήθηκε, μιας και διεκδίκησε την εκλογή του ως Νομάρχης Μαγνησίας και που  με επιτυχία εκλέχτηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2002. Νομάρχης Μαγνησίας από 2003-2006. Νομαρχιακός Σύμβουλος από 1994-2002. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ την τριετία 1976-1979.
Μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας από το 1980-2002 και Αντιπρόεδρος αυτής για 6 χρόνια. Υπήρξε μέλος  της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας και πρόεδρος αυτής για μία 3τία.

Σε πολλούς φορείς  υπήρξε αντιπρόσωπος, όπως, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στην ΑΔΕΔΥ, στο Τεχνικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών κ.α. Συμμετείχε  σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια, ενώ είχε δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων για διάφορα θέματα. Υπήρξε ο κύριος εισηγητής για τα έργα της Κάρλας.

Ο Βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Το άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Πρίντζου μας γεμίζει θλίψη. Ο Γιάννης Πρίντζος ήταν ικανότατο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, συνεπής αγωνιστής της Παράταξης, πετυχημένος Νομάρχης. Υπηρέτησε με ζήλο το σύνολο του τεχνικού κόσμου, από τη θέση του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ σχεδίασε και υλοποίησε πολλά και σημαντικά έργα για τη Μαγνησία, από τις θέσεις τις οποίες κατείχε. Εκφράζω τα θερμά μου Συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του. Φίλε Γιάννη, θα σε θυμούμαστε παντοτινά, για την μαχητικότητά σου, την άδολη αγάπη σου, για την παράταξη και τον τόπο μας.

 

Ανακοίνωση ΤΕΕ Μαγνησίας

Με θλίψη πληροφορήθηκε  ο τεχνικός κόσμος της Μαγνησίας την απώλεια του τέως Πρόεδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας αείμνηστου Γιάννη Πρίντζου. Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου τουη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής:
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
2. Να παραστεί σύσσωμη η Δ.Ε. στην τελετή.
3. Να καταθέσει στεφάνι προς τιμήν του εκλιπόντος.
4. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα και να δημοσιευθεί στον Τύπο μαζί με το βιογραφικό του.


Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιακοί οι Νέοι Αθλητές στον Πτελεό

Εντυπωσιακοί οι Νέοι Αθλητές στον Πτελεό

Οι Νέοι Αθλητές Νίκης είχαν πολύ καλή απόδοση, ο Πρωτεσίλαος βρέθηκε σε κακή ημέρα και έτσι…
Άνετο πέρασμα για Δήμητρα στο Αχίλλειο

Άνετο πέρασμα για Δήμητρα στο Αχίλλειο

Με καλή εμφάνιση στο γήπεδο «Απόστολος Πλασταράς», η Δήμητρα νίκησε 3-1 τον τοπικό Αχιλλέα και διατήρησε…
Αλ. Μεϊκόπουλος-ΟΕΒΕΜ: «Το νέο φορολογικό θα συμπιέσει ασφυκτικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα»

Αλ. Μεϊκόπουλος-ΟΕΒΕΜ: «Το νέο φορολογικό θα συμπιέσει ασφυκτικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα»

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τους εκπροσώπους…