• 1 Νοεμβρίου, 2023

Απεβίωσε ο πρώην νομάρχης Γιάννης Πρίντζος

Απεβίωσε ο πρώην νομάρχης Γιάννης Πρίντζος

Ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Γιάννης Πρίντζος, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Διετέλεσε πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας και νομάρχης από το 2002 έως το 2006.

Γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας και εισήχθη στο ΕΜΠ όπου και έλαβε την ειδικότητα του Αγρ. Τοπογράφου Μηχανικού. Παντρεμένος με την Ελένη Σεφερειάδου και γονέας δύο κοριτσιών, της Αρετής και της Κερασιάς Πρίντζου. Υπηρέτησε ως Δ/ντης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στη Νομαρχία Μαγνησίας από το 1989-1993 με ιδιαίτερη επιτυχία. Στήριξε Αναπτυξιακά και προγράμματα της ΕΕ, για μεγάλα έργα του Νομού Μαγνησίας , ενώ υπηρέτησε και στη ΤΥΔΚ  (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων), Μαγνησίας.

Το 1999 εκλέχτηκε πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας θέση από την οποία παραιτήθηκε, μιας και διεκδίκησε την εκλογή του ως Νομάρχης Μαγνησίας και που  με επιτυχία εκλέχτηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2002. Νομάρχης Μαγνησίας από 2003-2006. Νομαρχιακός Σύμβουλος από 1994-2002. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ την τριετία 1976-1979.
Μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας από το 1980-2002 και Αντιπρόεδρος αυτής για 6 χρόνια. Υπήρξε μέλος  της Δ.Κ.Μ. Μαγνησίας και πρόεδρος αυτής για μία 3τία.

Σε πολλούς φορείς  υπήρξε αντιπρόσωπος, όπως, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στην ΑΔΕΔΥ, στο Τεχνικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών κ.α. Συμμετείχε  σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια, ενώ είχε δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων για διάφορα θέματα. Υπήρξε ο κύριος εισηγητής για τα έργα της Κάρλας.

Ο Βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Το άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Πρίντζου μας γεμίζει θλίψη. Ο Γιάννης Πρίντζος ήταν ικανότατο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, συνεπής αγωνιστής της Παράταξης, πετυχημένος Νομάρχης. Υπηρέτησε με ζήλο το σύνολο του τεχνικού κόσμου, από τη θέση του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ σχεδίασε και υλοποίησε πολλά και σημαντικά έργα για τη Μαγνησία, από τις θέσεις τις οποίες κατείχε. Εκφράζω τα θερμά μου Συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του. Φίλε Γιάννη, θα σε θυμούμαστε παντοτινά, για την μαχητικότητά σου, την άδολη αγάπη σου, για την παράταξη και τον τόπο μας.

 

Ανακοίνωση ΤΕΕ Μαγνησίας

Με θλίψη πληροφορήθηκε  ο τεχνικός κόσμος της Μαγνησίας την απώλεια του τέως Πρόεδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας αείμνηστου Γιάννη Πρίντζου. Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου τουη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής:
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
2. Να παραστεί σύσσωμη η Δ.Ε. στην τελετή.
3. Να καταθέσει στεφάνι προς τιμήν του εκλιπόντος.
4. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα και να δημοσιευθεί στον Τύπο μαζί με το βιογραφικό του.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…