• 4 Οκτωβρίου, 2023

Σ. Τσόγκας: Το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να γεμίσει τις κάλπες

Σ. Τσόγκας: Το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης να γεμίσει τις κάλπες

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Σάββα Τσόγκα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Με μήνυμα «η αγανάκτηση να γίνει δύναμη», παρουσιάστηκαν ένας-ένας οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο κος Τσόγκας μίλησε για τις διεκδικήσεις του συνδυασμού και στο τέλος κάλεσε τον κόσμο «την Κυριακή το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκή Συσπείρωσης να γεμίσει τις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών».

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Τσόγκας και Δημήτρης Καραφέρης. Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Σάββα Τσόγκα:

Στις εκλογές της Κυριακής είναι ανάγκη να γίνει ένα ακόμα βήμα, απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο λαός και στο Δήμο μας.

Για να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματα του, ενάντια στην αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου. Που θα είναι είτε από τη θέση της πλειοψηφίας, είτε από τη θέση της μειοψηφίας, η μοναδική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Η ΛΑΣΥ δεν είναι διερχόμενη από το Δήμο, αλλά έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, μια αντιπαράθεση με βάση την κεντρική πολιτική που ασκούσε και ασκεί ο Δήμος Αλμυρού, εφαρμόζοντας της εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές και φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα στη ζωή του δημότη.

Ο Δήμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει καμία φυσική καταστροφή. Και πώς να το κάνει άλλωστε όταν για αντιπυρική προστασία, προβλέπεται, στον προϋπολογισμό του , το ….. τεράστιο ποσό των 64.000 ευρώ. Ποσό μάλλον για αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, που ο προϋπολογισμός είναι μηδενικός! Έτσι φτάσαμε να έχουμε το μεγαλύτερο σχολείο του Δήμου (το ΓΕΛ), σεισμόπληκτο και σε συνδυασμό με τις τελευταίες πλημμύρες, άκρως επικίνδυνο όπως και το 5ο Δημοτικό και εκεί να στεγάζονται 500 μαθητές. Καμία ολοκληρωμένη μελέτη για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα δεν έγινε εδώ και χρόνια.

Έτσι εγκαινιάσθηκε και η γέφυρα του Ξηριά πριν δύο χρόνια, που κατέρρευσε πριν ένα μήνα. Έτσι αποκόπηκε και η έξοδος του Αλμυρού προς την Εθνική οδό. Το γιατί έγιναν. Είναι πλέον φανερό. Για να βγάλουν κέρδη οι κατασκευαστικές εταιρείες και όχι για να προστατευθεί ο λαός. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.

Και στη σημερινή Δημοτική Αρχή και στις προηγούμενες. Μόνο η ΛΑΣΥ έθετε τέτοια ζητήματα και τα είχε πρώτα σε κάθε συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα Αντιπυρικής-Αντιπλημμυρικής Προστασίας και Αντισεισμικής θωράκισης. Όμως αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά όλες οι άλλες παρατάξεις είναι να βγαίνουν φωτογραφίες και να κόβουν κορδέλες σε έργα που τα παίρνει το …ποτάμι. Και μετά βεβαίως, μπορούν να διεκδικήσουν ένα πλημμύρα pass… πυρκαγιά pass… κλπ.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άλλοι; Οι ορκισμένοι εχθροί και αντίπαλοι; Είναι αυτοί που ομονοούν και ψηφίζουν παρέα; Τον προϋπολογισμό και το Τ.Π., όπως τον επιβάλλει το παρατηρητήριο, που εγκατέστησε στη χώρα μας το ΔΝΤ.

Την αύξηση Τελών Αποκομιδής Απορριμμάτων και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Την εγκατάσταση γιγάντιων φωτοβολταϊκών πάρκων για μεγάλου επιχειρηματικούς ομίλους όπως του Μυτιληναίου κλπ, και απαξιώνοντας την αγροτική παραγωγή

Την δημιουργία Ναυστάθμου στο Τσιγγέλι.

Δεν ψηφίζουν το ψήφισμα της ΛΑΣΥ, κατά της εμπορευματοποίησης του νερού και άλλα πολλά. Έτσι λοιπόν και ενώ η παράταξη του Δημάρχου δεν έχει πλειοψηφία, τουλάχιστον το 90% των θεμάτων υπερψηφίζεται. Τυχαίο; Όχι! Είναι τρείς φιλοκυβερνητικοί συνδυασμοί που συμφωνούν στη στρατηγική που ακολουθείται. Αλλά διαφωνούν στην τακτική και στη διαχείριση… αλλά αυτοί είναι.

Εμείς, η ΛΑΣΥ, έχουμε επιλέξει μετερίζι, τα συμφέροντα του λαού του Δήμου Αλμυρού. Δίνουμε μάχες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να κρατηθεί ο λαός μας όρθιος, να μην εξαθλιωθεί και να είναι σε θέση να αγωνιστεί γι’ αυτά που δικαιούται.

Είμαστε αντίθετοι στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές, που προβλέπουν για κάθε υπηρεσία, που παρέχει ο Δήμος να βάζουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη οι δημότες.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε πάντα την επιστροφή των παρακρατηθέντων, που γι’ αυτό το σκοπό έχει ήδη πληρώσει ο λαός μας.

Είμαστε αντίθετοι να πληρώνουν οι γονείς τα λεγόμενα « τροφεία» κάθε μήνα για να εγγραφούν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Είμαστε αντίθετοι με τις συνδρομές στο Δημοτικό Ωδείο.

 

Αγαπητοί Συνδημότες,

Σήμερα, όλο και πιο καθαρά φαίνεται πως περνά η αντιλαϊκή πολιτική μέσα από την τοπική διοίκηση και όχι Αυτοδιοίκηση πια… Περιφέρεια και Δήμοι συνεχίζουν να λειτουργούν στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση. Προωθούν την μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους απαραίτητους πόρους. Αυξάνουν τα τέλη ανταποδοτικότητας. Ιδιωτικοποιούν (καθαριότητα) και εμπορευματοποιούν (νερό) και άλλα πολλά.

Από το 2011 έχουν μειωθεί κατά 60% τα χρήματα, που δίνονται από τους ΚΑΠ στους Δήμους. Οι επιχορηγήσεις στο Δήμο Αλμυρού για λειτουργικές δαπάνες δεν επαρκούν ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Αρχή Αλμυρού χαρατσώνει τους δημότες με τα λεγόμενα, Ίδια έσοδα του προϋπολογισμού, δηλαδή τα υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη, που είναι διπλή, άδικη και επιπλέον φορολογία σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Το αποτέλεσμα αυτής της «αποκέντρωσης» έχει ήδη φανεί εδώ και χρόνια με την εγκατάλειψη υποδομών και την υποβάθμιση υπηρεσιών.

 

Φίλες και Φίλοι

Φτάνει πια με το «Πάμε και όπου βγει» Απαιτούμε υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας για τις ζωές και τις περιουσίες των δημοτών μας. Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι για μας «όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση. Γιατί Δήμος δεν είναι τα ντουβάρια, δεν είναι οι «πράσινες μπίζνες» και η διανομή του ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους επιχειρηματίες. Δήμος για μας είναι ο λαός της κάθε πόλης και του κάθε χωριού, είναι η ζωή του, είναι η καθημερινή λειτουργία και η ικανοποίηση των αναγκών του. Γι’ αυτό στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους. Βρίσκονται οι γειτονίες και τα χωρία μας που έγιναν ησυχαστήρια.

 

Γι’ αυτό διεκδικούμε:

– Αντιπλημμυρικά έργα, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που να καλύψουν όλες τις Δημοτικές Ενότητες με βαθυφράγματα και αναχώματα, στους χειμάρρους και τα ρέματα .

– Αντισεισμική θωράκιση και έλεγχος στατικότητας, με τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημοσίων κτιρίων και ειδικά των σχολείων, που το 80% είναι με παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς.

– Για αντιπυρική προστασία και ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και αναβάθμιση όλων των δασικών οικοσυστημάτων του Δήμου μας.

Τοποθέτηση συστημάτων πυρανίχνευσης σε όλους τους ελαιώνες.

-Για προστασία του Περιβάλλοντος, με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης.

– Να ακυρώσουμε την καταστροφική εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό.

– Να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες και Φ/Β στη θάλασσα), που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια.

– Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία πολεμικού « ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ» στο Τσιγγέλι, γιατί όταν η χώρα μας γίνεται πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, για τον πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, δεν θέλουμε Δήμαρχο του «καλώς ήρθε το δολλάριο», αλλά μαχητή που μαζί με τον λαό, θα παλεύει για να απεμπλακεί η Ελλάδα από το μακελειό και οι δημότες να μη γίνουν στόχος σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.

– Να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό σύστημα της Σούρπης και να επαναταχθεί στο σύστημα η Αμαλιάπολη.

– Σύνδεση Ευξεινούπολης – Πλατάνου και Κροκίου με το κεντρικό σύστημα του Αλμυρού. Νέο ξεχωριστό Αποχετευτικό για την Δημοτική Ενότητα Πτελεού.

 

Για διαχείριση της αποκομιδής απορριμμάτων, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, το σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των δημοτών μας. Παλεύουμε για την κατάργηση του τέλους ταφής και περιβαλλοντικής εισφοράς, που θα εκτινάξει το κόστος συλλογής στα 55 ευρώ α/τόνο.

Αξιοποίηση του φράγματος «Μαυρομάτι» για επαρκές και ποιοτικό νερό για της Δημοτικές Ενότητες Σούρπης και Πτελεού. Σήμερα ο μισός πληθυσμός του Δήμου πίνει νερό από εξωτερικές βρύσες. Είμαστε απέναντι στην προσπάθεια περαιτέρω εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού.

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, μεγάλα τμήματα του οποίου βρίσκονται σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση. Διαπλάτυνση και εκσυγχρονισμός της επαρχιακής οδό Αλμυρού – Σούρπης – Αχιλλείου.

Οδική σύνδεση των ορεινών χωριών της Όθρυος.

Στήριξη των υποδομών υγείας και όλων των κοινωνικών δομών με σταθερή κρατική χρηματοδότηση. Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και το Ιατρείο Σούρπης με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αγροτικοί γιατροί σε όλα τα χωρία του Δήμου μας.

Έργα για την ανάπτυξη των υποδομών Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Διερεύνηση ίδρυσης Μουσικού σχολείου σύμφωνα με όρους και προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας. Μόνιμη οικονομική ενίσχυση Αθλητικών και Πολιτιστικών συλλόγων για την ανάδειξη της ερασιτεχνική δημιουργίας. Ίδρυση Δημοτικού Κινηματογράφου για προβολές σε όλα τα χωριά.

Προστασία του παραλιακού μετώπου από αυθαίρετες κατασκευές για να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα όλοι οι δημότες. Ιδιαίτερη φροντίδα για καθαρές ακτές και υποδομές.

Δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου, για αύξηση των δημοτικών εσόδων, τόσο από τα τουριστικά σκάφη όσο και από εμπορικά πλοία που μεταφέρουν υλικά και εμπορεύματα στις βιομηχανίες της περιοχής.

Η διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη κρατικών δομών, με ενιαίο τρόπο πανελλαδικά και με εξασφάλιση από το κράτος όλων των απαιτούμενων πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών.

ΑΜΕΑ

Καταγραφή με επιστημονικό τρόπο όλων των ΑΜΕΑ του Δήμου.

Υποδομές για προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, σε όλες τις υπηρεσίες και όλους τους χώρους και τις παραλίες.

Στήριξη των ΑΜΕΑ του Δήμου, τόσο όσον αφορά τις υποδομές, όσο και στην κάλυψη των υπαρχουσών δομών στα Σχολεία και αλλού (ειδικό σχολείο)

Δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο Κέντρο Υγείας

Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Ημερησία Φροντίδας ΑΜΕΑ

 

Αγαπητοί Συνδημότες,

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι όπλο και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Ένα όπλο για να μπορούμε να διεκδικούμε από καλύτερες θέσεις, εργασία και υποδομές, που τόσο λείπουν από τον Δήμο μας. Να στηρίξουμε και με αυτό τον τρόπο, αυτό που όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν, ότι δεν πάει άλλο. Να ψαχτούμε κάπως διαφορετικά, να βαδίσουμε, να ανοίξουμε το δρόμο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη.

Οι άλλοι υποψήφιοι, συμφωνούν και ακολουθούν μια πολιτική η οποία αποφασίζεται φυσικά σε κεντρικό επίπεδο και πάνω στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που έχουν ψηφίσει. Αυτοί λοιπόν οι υποψήφιοι που υπήρξαν και προηγούμενοι και νυν δήμαρχοι, έχουν ρόλο στο να προωθούν πιο αποτελεσματικά την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική, με τον μανδύα του αυτοδιοικητικού και λέγοντας ψέματα, ότι αυτή είναι αντίβαρο στα προβλήματα του κόσμου, ενώ στην πράξη είναι συνένοχοι για όλα όσα ζούμε.

 

Αγαπητοί Φίλοι και Συνδημότες,

Πριν φτάσουμε στην κάλπη την Κυριακή, πρέπει να σκεφτούμε:

Ποιος θα είναι η φωνή των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων , της νέας γενιάς, για τα δικαιώματα μας, η φωνή των αγώνων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ποιος μπορεί να δώσει φωνή στις δίκαιες διεκδικήσεις, που υπάρχουν για υποδομές, για την προστασία του περιβάλλοντος, για χώρους πράσινου, για έργα που λείπουν.

Ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί σε όλα αυτά από τη σκοπιά των αναγκών μας, από την σκοπιά ενός άλλου μέλλοντος, το οποίο θέλουμε και διεκδικούμε, έτσι ώστε να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα; Για μας και για τα παιδιά μας;

 

Η απάντηση είναι μια και μοναδική:

Είναι η ΛΑΣΥ, που μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό αντίβαρο, το μοναδικό αντίπαλο δέος, γενικά στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σε αυτό το αντιλαϊκό μπλοκ, το οποίο διαμορφώνεται από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τον Δήμο.

Γιατί το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣΥ το στηρίζει το Κ.Κ.Ε..

Γιατί η ΛΑΣΥ είναι Ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων.

Δεσμεύεται με θέσεις και με δράση να προβάλλει και να διεκδικεί τα συμφέροντα και τα θέλω των πολλών, των εργαζομένων των φτωχών αγροτών, των μικρών επαγγελματιών, των γυναικών και των συνταξιούχων.

Οι υποψήφιοι της ΛΑΣΥ είναι γνωστοί για τη δράση τους στις γειτονίες, στους χώρους δουλειάς. Γιατί οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ, αποκαλύπτουν στο λαό, όσα οι άλλοι του κρύβουν. Γιατί η ελπίδα, είναι στην ήττα της απογοήτευσης και την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης και ανατροπής. Γιατί εμείς και θέλουμε και μπορούμε και ξέρουμε να διοικούμε.

 

Φιλές και Φίλοι Αγαπητοί Συνδημότες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Μπορούμε να σπάσουμε την ηττοπάθεια. Μπορεί το “ως εδώ” να εκφραστεί στην κάλπη, γιατί είναι εφικτό στο δεύτερο γύρο, που θα υπάρχει, να είμαστε εμείς απέναντι στον οποιονδήποτε κυβερνητικό υποψήφιο για να συγκρουστούν οι δύο διαφορετικές πολιτικές, η δική μας και η δική τους. Γιατί σ αυτή την εκλογική μάχη χρειάζεται να δώσουμε απάντηση στους κυβερνητικούς υποψηφίους. Γιατί είναι υπόλογοι και γι’ αυτά που ζήσαμε αυτό το διάστημα και για αυτά που έρχονται στο μέλλον.

Την Κυριακή έχουμε μία επιλογή το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκή Συσπείρωσης να γεμίσει τις κάλπες των Δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Όλοι μαζί με το κόκκινο γαρύφαλλο στην κάλπη να τους δείξουμε τη δύναμη μας, να τους δείξουμε τι είμαστε, τι μπορούμε και τι θέλουμε να κάνουμε.

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
Η Ζ. Μακρή ομιλήτρια για την Παιδεία  σε ημερίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Ζ. Μακρή ομιλήτρια για την Παιδεία σε ημερίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή τοποθετήθηκε με ομιλία…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…