• 3 Οκτωβρίου, 2023

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού / βίντεο-εικόνες

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού / βίντεο-εικόνες

Τα 32 παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού απολαμβάνουν πλέον τις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου τους που έγινε με δωρεά του Ιδρύματος Μελά για την προσχολική αγωγή. Το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου τελέστηκε ο Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο.

Παρόντες, μεταξύ των άλλων, ήταν: η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, ο Βουλευτής Μαγνησίας κος Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο πρώην Δήμαρχος κος Δημήτρης Εσερίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αρετή Μπέη, Λεωνίδας Βούλγαρης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι γονείς των παιδιών.

Μετά τον Αγιασμό ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί. Ο κ.κ. Ιγνάτιος έκανε λόγο για ένα δώρο Θεού στον τόπο και είπε: «Ο χαρακτήρας μας, αυτό που είμαστε, διαμορφώνεται στα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής μας, είναι τόσο καθοριστικά που μπορεί να μην τα θυμόμαστε στη μνήμη μας αλλά ορίζουν όλη την πορεία μας. Προσεύχομαι για εσάς τους γονείς, τα παιδιά να πάρουν αγάπη κι ενότητα από εσάς. Φροντίστε να τους δώσετε πίστη στον αληθινό Θεό και τον Χριστό μας, εύχομαι να είναι μια ευλογημένη σχολική χρονιά».

Η κα Ζέττα Μακρή δήλωσε: «Τα παιδιά μας έχουν την τύχη να φοιτούν σε έναν σύγχρονο κτήριο που έγινε δωρεά από το Ίδρυμα Μελά. Ο πρόεδρός του Γιώργος Μελάς με τον οποίον συνδέομαι με προσωπική φιλία, από την πρώτη στιγμή πρόθυμα δέχθηκε να χτίσουμε αυτό το νηπιαγωγείο. Ο Αλμυρός είναι μια περιοχή με δυναμική, με προοπτική, με ανάπτυξη και τα παιδιά της δικαιούνται αυτό το σχολείο κι εμείς το οφείλουμε. Ως Πολιτεία θα φροντίσουμε ώστε όλα τα σχολικά κτήρια να είναι τόσο σύγχρονα τόσο καλά όπως κι αυτό».

Ο κος Χατζηκυριάκος τόνισε: «Εκφράζω την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που ξεκινάει ένα καινούργιο σχολείο που το διαθέτουμε στην κοινωνία και τα παιδιά μας» κι ευχαρίστησε το Ίδρυμα Μελά, τους μηχανικούς του Δήμου και την Ζέττα Μακρή, «ψυχή αυτού του σχολείου» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Κολυνδρίνη επισήμανε: Ευλογία είναι όταν τα χαμόγελα των παιδιών στολίζουν τους προαύλιους χώρους των σχολείων. Είναι ένα σχολείο-κόσμημα που αποτελεί επένδυση για την πόλη, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, μία υπέροχη υποδοχή στελεχωμένη με υπέροχους εκπαιδευτικούς».

Τις δικές της ευχαριστίες προς όλους όσοι συνετέλεσαν στη λειτουργία του σχολείου απηύθυνε η κα Πολυξένη Ντούκα, διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου. Κατόπιν, οι επίσημοι έκοψαν την κόκκινη κορδέλα και ξεναγήθηκαν στους χώρους.

 

 


Σχετικά Άρθρα

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού, και πολίτες, τίμησαν τη μνήμη…