• 3 Οκτωβρίου, 2023

Επίσημος Αγιασμός της Β’Βάθμιας στον Αλμυρό και εγκαίνια Εσπερινού ΕΠΑΛ – Δωρεά εξοπλισμού από τον Πέτρο Μαχά

Επίσημος Αγιασμός της Β’Βάθμιας στον Αλμυρό και εγκαίνια Εσπερινού ΕΠΑΛ – Δωρεά εξοπλισμού από τον Πέτρο Μαχά

Ο επίσημος Αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Οκτωβρίου στον χώρο του ΕΠΑΛ Αλμυρού, εκεί όπου από φέτος λειτουργεί το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό, ενώ το «παρών» έδωσαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή, οι Βουλευτές κ.κ. Μπουκώρος, Μεϊκόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Τέας, ο Δήμαρχος κος Χατζηκυριάκος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Εσερίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Ντιζές, ο διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού κ. Σκορδάς, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο κ.κ. Ιγνάτιος μίλησε για σοφή απόφαση να τελεστεί ο επίσημος Αγιασμός εδώ στον Αλμυρό και θυμήθηκε τα βιώματά του μετά τον σεισμό στην πόλη. Όπως είπε: «Αν θέλει κάνεις να πάρει κουράγιο για τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας, πρέπει να έρθει στον Αλμυρό. Το ξέρετε καλά, το ξέρω κι εγώ γιατί κατά συγκυρία εκείνη την ημέρα του σεισμού ήμουν εδώ φιλοξενούμενος του αειμνήστου Χριστοδούλου κι έζησα τη σεισμική δόνηση. Εκείνος ο σεισμός που κατέστρεψε σχεδόν όλη την πόλη του Αλμυρού, στάθηκε αφορμή σήμερα να έχουμε ένα στολίδι. Οι πατέρας και οι παππούδες σας έχτισαν τους ωραιότερους ναούς που υπάρχουν. Ξανάγινε μια πόλη καμάρι για όλους μας, να γιατί λέμε ότι πρέπει να παίρνουμε κουράγιο από εδώ. Χρειάζεται να κρατήσουμε την πίστη και την ελπίδα μας, εμείς οι Έλληνες έχουμε την Ορθοδοξία ως ενοποιό δύναμη».

 

Δωρεά εξοπλισμού από τον Πέτρο Μαχά

Ακολουθούν οι δηλώσεις των επισήμων που απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς:

Ζέττα Μακρή: «Το 2023 μία από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, για αυτό τον λόγο ο Πρωθυπουργός ίδρυσε ένα νέο Υφυπουργείο το οποίο έχω την τιμή να προΐσταμαι. Χαίρομαι που βλέπω παιδιά γεμάτα όρεξη να προσφέρουν και να διακριθούν. Χαίρομαι που εγκαινιάζουμε το Εσπερινό ΕΠΑΛ με επτά τομείς.  Έχω την άδεια της οικογένειας Μαχά να ανακοινώσω πως ένα παιδί δικό μας, ο Πέτρος Μαχάς που σπούδασε εδώ στον Αλμυρό, που η φήμη και οι γνώσεις του ξεπέρασαν τα όρια της χώρας μας, θέλησε να προσφέρει στην πατρίδα του και ο εξοπλισμός του Εσπερινού ΕΠΑΛ θα είναι δωρεά δική του. Γιος του αείμνηστου δικηγόρου Χαράλαμπου Μαχά και της Χρυσούλας Μαχά (σ.σ. ήταν παρούσα στην εκδήλωση) που υπήρξε διευθύντρια για πολλά χρόνια του ΓΕΛ, ο Πέτρος Μαχάς θα συνεχίσει με δωρεές στο ΓΕΛ».

Χρήστος Μπουκώρος: «Οι σπουδές επαγγελματικής τεχνικής κατεύθυνσης στην εποχή μας έχουν αποκτήσει σπουδαία σημασία. Σας δίνετε μια ευκαιρία στο υπέροχο αυτό σχολείο ώστε απρόσκοπτα να ακολουθήσετε σπουδές για να κάνετε μια καριέρα σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση και να γίνετε πετυχημένοι πολίτες του Αλμυρού».

Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Εύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας κι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος: «Σε αυτό το σχολείο δίνει μεγάλη σημασία ο Δήμος Αλμυρού γιατί τα τεχνικά επαγγέλματα είναι αυτά που χρειαζόμαστε και έχει ανάγκη η αγορά. Διαχρονικά ο Δήμος έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του».

Γιώργος Καπράνας: «Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο για τη στήριξη της Εκκλησίας, ενδεικτικά αναφέρω την προσφορά δεκατιανού για κάποιους μαθητές. Κυρία Υπουργέ μας, το ευχαριστώ είναι λίγο για εσάς, διότι όποτε σας χρειαζόμαστε είστε εδώ, πάντα με έργα ουσίας όπως το ότι το ΕΠΑΛ έγινε εξεταστικό κέντρο για τις πανελλήνιες ή η συντήρηση και η λειτουργία του ασανσέρ. Κύριε Δήμαρχε θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το πρόσωπό σας και τους συνεργάτες σας για τη συνεργασία που έχουμε, την αμέριστη στήριξη προς το σχολείο μας. Κύριε Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, αισθανόμαστε τυχεροί που ανήκουμε στη διεύθυνσή σας. Προς τους μαθητές θέλω να πω να στοχεύσουν ψηλά και να πάρουν ρίσκο. Κάποτε ο Νέλσον Μαντέλα είπε: «Δεν θα βρεις κανένα πάθος παίζοντας εκ του ασφαλούς συμβιβαζόμενος με μια ζωή η οποία είναι λιγότερη από εκείνη που είσαι ικανός να ζήσεις». Το μέλλον είναι στα χέρια σας. Να έχετε δύναμη, εργατικότητα, να παλεύετε και η επιβράβευση μπορεί να αργήσει αλλά θα ανταμειφθείτε για τη δουλειά σας».

Η Υποδιευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού μίλησε για το πόσο σημαντικό κενό καλύπτει το νέο Εσπερινό στην τοπική κοινωνία και το πώς το Ε.Κ. προωθεί την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Δημήτρης Κόκκινος: Εγκαινιάζουμε σήμερα το Εσπερινό ΕΠΑΛ. Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 90 στις δύο πρώτες τάξεις ενώ η πρόβλεψη ήταν για 80 συνολικά σε πλήρη ανάπτυξη του σχολείου. Έρχεται να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην κοινωνική ένταξη, για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και γιατί όχι, μια δεύτερη ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα εργαστούμε με ζήλο για να πετύχουμε τους στόχους μας, να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα προετοιμάσει τους μαθητές μας για μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία.

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Νέα μαζική εγκατάλειψη αδέσποτων στον Αλμυρό – Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής

Νέα μαζική εγκατάλειψη αδέσποτων στον Αλμυρό – Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε στο Α.Τ. Αλμυρού ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Διαχείρισης Δράσεων για…
Προτεινόμενο Πασχαλινό Ωράριο καταστημάτων Αλμυρού

Προτεινόμενο Πασχαλινό Ωράριο καταστημάτων Αλμυρού

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού σχετικά με το προτεινόμενο ωράριο καταστημάτων…
Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Αλμυρός στον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Αλμυρός στον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη

Όμορφη όσο και θερμή υποδοχή επεφύλαξε, την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο Αλμυρός στον Σπύρο Πετρουλάκη, ο…