• 2 Οκτωβρίου, 2023

Φ. Χατζηδημητρίου: «Υπάρχει ένα ωραίο πλάνο, ευχόμαστε να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε»

Φ. Χατζηδημητρίου: «Υπάρχει ένα ωραίο πλάνο,  ευχόμαστε να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε»

Για την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο «Δημοτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο μίλησε φιλοξενούμενος στην εκπομπή Laos Online ο ιατρός βιοπαθολόγος Φώτης Χατζηδημητρίου, εκ των ιδρυτών της συγκεκριμένες δημοτικής παράταξης.

 

Κύριε Χατζηδημητρίου, είστε ενεργός στην πολιτική αρκετά χρόνια…

-Πράγματι, είμαι παιδί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μου άρεσε πάρα πολύ να ασχοληθώ με την πόλη μου, με την περιοχή μας, οπότε είμαι διαθέσιμος για ακόμη μία πενταετία. Μετά την κάθοδό μου ως υποψήφιος Βουλευτής ασχολήθηκα λίγο πιο πάνω στην πολιτική επικαιρότητα, μετά προέκυψαν αρκετά θέματα σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ασχολήθηκα πάρα πολύ με τον τομέα των εργαστηριακών γιατρών όπου είμαι εκλεγμένος γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Επαγγελματικά πού σας βρίσκουμε τώρα;

-Το εργαστήριό μου είναι στον Αλμυρό, αισίως κλείσαμε 25 χρόνια. Από εκεί και πέρα μου δόθηκε μία ευκαιρία το 2015 να κάνω ένα βήμα πάνω στο θέμα της ομορφιάς και θέλω να ανακοινώσω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ίσως κάνουμε ένα πολύ καινούργιο εργαστήριο, ένας συνάδελφος πλαστικός χειρουργός, εγώ κι ένα κέντρο αισθητικής στον Βόλο.

 

Είστε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου με τον οποίο έχετε μια μεγάλη ιστορία μαζί. Τί σας κέρδισε κι επιστρέψατε στην τοπική αυτοδιοίκηση;

 

-Με τον Βαγγέλη ξεκινήσαμε σχεδόν μαζί. Το 2002 είπαμε ότι στον Αλμυρό και γενικότερα τις μικρές περιφέρειες δεν πρέπει να μπλεχτούν τα κόμματα. Είχε μια πολύ ωραία ιδέα ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος που ζώντας σε μια πόλη με δεξιό το κυρίαρχο στοιχείο, έπρεπε στη Δημοτική Πρωτοβουλία να μπούνε πολλά παιδιά από τον χώρο της δεξιάς αφήνοντας την πολιτική ταυτότητα, να ασχοληθούν για τον τόπο, να κάνουμε μία παράταξη να προσφέρει στον Αλμυρό. Έγινε η Δημοτική Πρωτοβουλία στην οποία ήμουν από τους ιδρυτές -δυστυχώς έμεινα εγώ και ο Βαγγέλης από την ομάδα-, όμως πάντα ο Βαγγέλης ήθελε κάτι καινούργιο και κάθε φορά η δημοτική ομάδα ανανεωνότανε κατά το ήμισυ. Να είσαι Δήμαρχος και να ανανεώνεις το ψηφοδέλτιό σου κατά 50% είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη φορά το ποσοστό ανανέωσης είναι παραπάνω.

 

Πώς είδατε αυτή την τετραετία; Ήταν έργων, προετοιμασίας, πώς την κρίνετε ως πολίτης;

 

-Ήταν μία πολύ δύσκολη τετραετία για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για την περιοχή του Αλμυρού. Ξεκίνησε με Ιανό, πρόσφατα είχαμε το φαινόμενο Daniel. Δύο χρόνια με τον covid, άλλο τεράστιο πρόβλημα. Ήταν μια τετραετία η οποία λόγω δυσκολιών δεν φάνηκε εκτός από το έργο της καθημερινότητας σε έναν Δήμο. Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος από την αρχή έχει διακρίνει -και του δίνω τα εύσημα- τι εστί τοπική αυτοδιοίκηση, τι εστί κεντρική διοίκηση, τι εστί περιφέρεια. Θα αναφέρω ένα φοβερό παράδειγμα. Η λιμνοδεξαμενή του Ξηριά που ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε, ξεκίνησε σαν όραμα και ιδέα τη δεκαετία του 1980. Την παραλάβαμε εμείς τη δεκαετία του 2000, αγωνιστήκαμε πάρα πολύ, καταφέραμε να ωριμάσει το έργο, να πάρουμε χρηματοδότηση κι ενώ έπρεπε να τελειώσει στο τέλος του 2014, ξεκίνησε λίγο πριν το έτος αυτό. Και ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Άρα, για να προγραμματίσεις ένα σοβαρό έργο, πρέπει να έχεις μία τετραετία που θα θέσεις τους στόχους σας, πού θέλεις να οδηγήσεις τον Δήμο, να προγραμματίσεις, να στείλεις τις μελέτες στα Υπουργεία, να ωριμάσει το έργο, να βρεις χρηματοδότηση και την επόμενη τετραετία να προχωρήσεις.

Ο Δήμος Αλμυρού έγινε πολύ μεγάλος σε έκταση, είμαστε ο έβδομος μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Ξεκινά από τον Άγιο Δημήτριο και φθάνει μέχρι την Γούρα, με τεράστιο παραλιακό μέτωπο. Είχαμε μεγάλες αλλαγές όταν έγινε ο καλλικρατικός Δήμος. Η Δημοτική Πρωτοβουλία συνεργάστηκε άριστα με οποιαδήποτε κυβέρνηση, γι’ αυτό μπορέσαμε και προγραμματίσαμε πολλά έργα. Πάντα λέω στον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο ότι κάναμε έναν μεγάλο κύκλο -η Δημοτική Πρωτοβουλία έχει 21 χρόνια- και θα πρέπει να αφήσουμε ένα έντονο στίγμα.  Έχοντας εικόνες από πόλεις στην Ευρώπη, θεωρώ πως ένα ποτάμι ομορφαίνει πολύ την πόλη. Όραμά μας ήταν ο Ξηριάς να μπει στα πλαίσια της πόλης. Αυτό ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος δεν το έβγαλε από το μυαλό του και η τελευταία σκέψη που είχαμε, πριν τον Daniel, είναι πως υπάρχουν χρήματα να φτιάξουμε την κοίτη του ποταμού προσβάσιμη σε όλους. Υπάρχει μελέτη. Ολοκληρώθηκαν τα Ζερέλια που είναι μία άλλη ομορφιά του τόπου κι έχουν ενθουσιαστεί όλοι όσοι έχουν έρθει εκτός πόλης. Για το Κουρί, ο Δήμαρχος μού είπε ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις όπως παλιά, για αυτό η σκέψη είναι να μεταφερθεί όλη η δραστηριότητα στους χώρους γύρω από το Κουρί. Υπάρχει ένα πολύ ωραίο πλάνο, ευχόμαστε να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε. Εδώ θέλω να διευκρινίσω κάτι γιατί πολλοί μας λένε ότι υπήρχε ένα κολυμβητήριο εκεί και ρωτάνε γιατί δεν το λειτουργήσαμε. Δεν έπεσε ποτέ νερό για να κάνουμε ένα δοκιμαστικό, η προδιαγραφή ήταν 24,5 μέτρα για να μην μπορείς να κάνεις επίσημους αγώνες. Μετά, δεν είναι κολυμβητήριο, αλλά καταδυτήριο. Ήταν μια φοβερή ιδέα για εκείνη την εποχή, αλλά…

 

Κλείνοντας η συνέντευξη, ο κος Χατζηδημητρίου απευθυνόμενος προς τους δημότες, τόνισε: Θα ήθελα να κάνω μία έκκληση, να μας δώσετε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε ένα όραμα, μία σκέψη παιδιών από τον Αλμυρό που μετά τις σπουδές μας γυρίσαμε στην πόλη, αγαπάμε τον Αλμυρό, αγαπάμε τα ωραία πράγματα του Αλμυρού, έχουμε μια σοβαρή πρόταση. Η επόμενη πενταετία είναι πολύ σπουδαία για όλη την περιοχή μας, σχεδιάζουμε πράγματα και μπορούμε να τα υλοποιήσουμε, θα θέλαμε να τα ολοκληρώσουμε και να αφήσουμε το στίγμα μας στον Δήμο μας.


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 30-8-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 30-8-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 30…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 29-8-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 29-8-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 29…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 28-8-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 28-8-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τετάρτης 28…