• 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Τρίτο παγκόσμιο Ράλλυ Ακρόπολις, τρίτος τερματισμός για το πλήρωμα της VE2 Rally Team

Τρίτο παγκόσμιο Ράλλυ Ακρόπολις, τρίτος τερματισμός για το πλήρωμα της VE2 Rally Team

Παρά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο δεύτερο σκέλος με το τιμόνι του Skoda Fabia Rally2 Evo, οι Βασίλειος και Ιωάννης Βελάνης επέστρεψαν την τελευταία ημέρα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις κάνοντας χρήση του κανονισμού superrally και ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού στον εθνικό μας αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

«Έπειτα από το μηχανικό πρόβλημα που είχαμε, στόχος μας ήταν να κινηθούμε προσεκτικά, ώστε να ολοκληρώσουμε το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Και τα καταφέραμε!», ήταν τα πρώτα λόγια του οδηγού της VE2 Rally Team, συνεχίζοντας: «Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις ήταν από τα πιο σκληρά που έχουμε κάνει στην καριέρα μας. Είμαστε τυχεροί, γιατί η ζημιά που πάθαμε στο τιμόνι δεν προέκυψε στην ειδική διαδρομή με αγωνιστικό ρυθμό, αλλά στην απλή. Φτάσαμε στον τερματισμό αλώβητοι και ήταν μια σημαντική επιτυχία για εμάς και την ομάδα. Οι ειδικές ήταν πολύ σκληρές λόγω των καιρικών συνθηκών»

Το πλήρωμα τερμάτισε στην 38η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ των 69 εκκινούντων και στην 8η μεταξύ των Ελληνικών πληρωμάτων. Μέχρι τη στιγμή της μηχανικής βλάβης, το πλήρωμα της VE2 Rally Team βρισκόταν στην τέταρτη θέση της άτυπης Ελληνικής κατάταξης: «Σίγουρα δεν είναι το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαμε, αλλά οι μηχανικές βλάβες δυστυχώς μπορούν να συμβούν στον οποιοδήποτε. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα. Μερίδιο ευθύνης για το αποτέλεσμα έχει και ο συνοδηγός μου, Ιωάννης Βελάνης, ο οποίος με καθοδήγησε για άλλη μια φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μαζί φτάσαμε στον τερματισμό ενός δύσκολου αγώνα. Ευχαριστώ πολύ τον μάνατζερ της ομάδας, Ρόμπερτ Ναχμία για την άψογη οργάνωση της συμμετοχής μας, καθώς και την ομάδα μου ToppCars Rally Team», τόνισε ο Βασίλειος Βελάνης, και συμπλήρωσε «Φυσικά η συμμετοχή μας στον εθνικό μας αγώνα δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς τη στήριξη των χορηγών μας».

Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συμμετείχαν 20 Ελληνικά πληρώματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: «Αξίζουν πολλά μπράβο στα Ελληνικά πληρώματα που ρίχτηκαν στη μάχη με το χρόνο σε αυτόν τον απαιτητικό αγώνα. Παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν, δεν το έβαλαν κάτω και αρκετά από αυτά ανταμείφθηκαν αντικρίζοντας την καρώ σημαία», δήλωσε ο οδηγός της VE2 Rally Team, κλείνοντας: «Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τα στελέχη της οργάνωσης, τους κριτές, τους εθελοντές αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που βοήθησαν ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστώ, επίσης, τους χιλιάδες θεατές που ανέβηκαν στο βουνό για να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθειά μας!»


Σχετικά Άρθρα

Και φέτος παρόντα τα ξαδέρφια Βελάνη στο Ράλλυ Ακρόπολις!

Και φέτος παρόντα τα ξαδέρφια Βελάνη στο Ράλλυ Ακρόπολις!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα λάβει μέρος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η VE2 Rally Team με…
Δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων η ομάδα των ξαδερφών Βελάνη στο Ράλλυ Ακρόπολις

Δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων η ομάδα των ξαδερφών Βελάνη στο Ράλλυ Ακρόπολις

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των 19 ελληνικών πληρωμάτων που συμμετείχαν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις τερμάτισε το…
Αλμυριώτικο χρώμα… στο Ράλλυ Ακρόπολις – Τα ξαδέρφια Βελάνη με καταγωγή από Κωφούς συμμετείχαν στον σπουδαίο αγώνα

Αλμυριώτικο χρώμα… στο Ράλλυ Ακρόπολις – Τα ξαδέρφια Βελάνη με καταγωγή από Κωφούς συμμετείχαν στον σπουδαίο…

Το πλήρωμα της ομάδας VE2 Rally Team τερμάτισε στην τρίτη θέση μεταξύ των Ελλήνων της κατηγορίας…