• 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Την άμεση αντικατάσταση της στέγης στο 4ο Δημοτικό ζητούν οι γονείς – “Ποιος θα υπογράψει για την ασφάλεια των μαθητών;”

Την άμεση αντικατάσταση της στέγης στο 4ο Δημοτικό ζητούν οι γονείς – “Ποιος θα υπογράψει για την ασφάλεια των μαθητών;”

Την άμεση αντικατάσταση της στέγης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού ζητάει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέροντας πως τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα επιβάρυναν την ήδη προβληματική κατάσταση. Οι γονείς των μαθητών ζητούν έγγραφη γνωμοδότηση για τη στατικότητα του σχολείου και κυρίως, από τη στιγμή που υπάρχει το κονδύλι και έχει γίνει ανάθεση έργου, ο εργολάβος να μπει αμέσως στον χώρο και να ξεκινήσει τις εργασίες για την αντικατάσταση της στέγης -ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει τη μετακίνηση των μαθητών σε άλλες αίθουσες ή σχολεία-. Τις τελευταίες ημέρες έγιναν κάποιες επισκευές που όμως όπως μάς τονίστηκε, δεν «καλύπτουν» τους γονείς σχετικά με το αίτημά τους για οριστική επίλυση του προβλήματος.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και δείτε στο τέλος τις εικόνες που το συνοδεύουν, φωτογραφίες μετά την κακοκαιρία daniel:

Με ομόφωνη απόφαση των Γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού των 86 παιδιών που θα φοιτήσουν σ’ αυτό δημοσιοποιούμε και εκθέτουμε την τραγική εικόνα της στέγης του σχολείου καθώς και την ολιγωρία των υπευθύνων για την οριστική επίλυση των προβλημάτων μας.

Ένα χρόνο πριν με την ίδια κινητοποίηση ο Σύλλογος κατάφερε να εξασφαλίσει ένα κονδύλι για την πλήρη αντικατάσταση της στέγης προς τιμήν του κυρίου Χρήστου Τριαντόπουλου, νυν Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες 1 έτους έγινε ανάθεση του έργου σε εργολάβο ο οποίος μέχρι σήμερα δεν ξεκίνησε.

Τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα επιβάρυναν την ήδη προβληματική κατάσταση. Αυτή τη φορά το πρόβλημα δεν ήταν τα νερά εντός των αιθουσών αλλά η αποκόλληση τμήματος της οροφής αίθουσας του 1ου ορόφου στην οποία ήμασταν τυχεροί που τα σχολεία ήταν κλειστά και αποφύγαμε ατύχημα μαθητών. Μετά από συνελεύσεις και συζητήσεις με τη δημοτική Αρχή και τους υπευθύνους και παρότι έχουμε τη διαβεβαίωση τους ότι το έργο θα ξεκινήσει με το κλείσιμο των σχολείων, ένα χρόνο δηλαδή μετά, οι γονείς αρνούνται να εκθέσουν τα παιδιά τους σ’ αυτές τις συνθήκες.

Μάλιστα απ’ το σχολείο μας πέρασε και η ΚΤ.ΥΠ, έκανε έναν δεκάλεπτο έλεγχο περιμετρικά του σχολικού οικοδομήματος, ανέβηκε και στην αίθουσα που τμήμα της οροφής έχει αποκολληθεί και ανέφερε προφορικά ότι δεν τίθεται ζήτημα στατικότητας. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας και τα όποια καιρικά φαινόμενα θα δημιουργούν συνεχώς νέα προβλήματα. Ότι οι γονείς φοβούνται και αγωνιούν για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Ότι ο εργολάβος έπρεπε να ξεκινήσει το έργο “χθες”. Ότι Σύλλογος και γονείς δεν τρελάθηκαν και ξαφνικά φωνάζουν, ούτε έχουν προσωπικές ή προεκλογικές αντιπαραθέσεις με τη νυν Δημοτική αρχή. Διεκδικούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ εν έτει 2023, ασφάλεια και συνθήκες αξιοπρεπούς μάθησης.

Συγνώμη Κύριοι που το πρόβλημα μας αυτή τη στιγμή φαίνεται μικρό μπροστά στην τραγωδία που πλήττει ολόκληρη τη Θεσσαλία μας, όμως μιλάμε για 86 παιδιά. Σήμερα είναι τα δικά μας, αύριο μπορεί να είναι τα δικά σας…

Με εκτίμηση και απεριόριστη αίσθηση καθήκοντος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού


Σχετικά Άρθρα

Γόνιμος διάλογος και σημαντικές πληροφορίες στην ημερίδα της «Στέγης Μητέρας-Παιδιού» για τον καρκίνο του μαστού

Γόνιμος διάλογος και σημαντικές πληροφορίες στην ημερίδα της «Στέγης Μητέρας-Παιδιού» για τον καρκίνο του μαστού

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου οργανισμού του Δήμου Αλμυρού «Στέγη Μητέρας…
Δ. Εσερίδης: Η ιδιωτικοποίηση των σφαγείων θα είναι προς το όφελος κτηνοτρόφων και κρεοπωλών

Δ. Εσερίδης: Η ιδιωτικοποίηση των σφαγείων θα είναι προς το όφελος κτηνοτρόφων και κρεοπωλών

Σχετικά με το θέμα των δημοτικών σφαγείων και την ανακοίνωση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας», ο Δήμαρχος Αλμυρού…
40ήμερο μνημόσυνο

40ήμερο μνημόσυνο

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδερφού και…