• 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Μιχάλης Ανδρωνάς και Θοδωρής Σκούρας δημιούργησαν μια νέα αθλητική κυψέλη

Μιχάλης Ανδρωνάς και Θοδωρής Σκούρας δημιούργησαν μια νέα αθλητική κυψέλη

Μία νέα αθλητική κυψέλη ανοίγει τις πύλες της στην πόλη του Αλμυρού. Ο Μιχάλης Ανδρωνάς και ο Θοδωρής Σκούρας ίδρυσαν σχολή ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις Almiros Football Arena, εκεί όπου για δύο δεκαετίες έμαθαν το ποδόσφαιρο και κοινωνικοποιήθηκαν χιλιάδες παιδιά στον Άθλο.

Ήδη οι εγγραφές άρχισαν και γίνονται καθημερινά τις ώρες 18:00-20:00 στον χώρο των ποδοσφαιρικών γηπέδων στον περιφερειακό δρόμο της Ευξεινούπολης. Δύο γνωστοί προπονητές που αγαπούν το ποδόσφαιρο, δουλεύουν για πολλά χρόνια στις μικρές ηλικίες και έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους.

Ο Μιχάλης Ανδρωνάς ξεκίνησε την προπονητική από την ακαδημία της Άρσεναλ Λαμίας, συνέχισε στη Δήμητρα, για 12 χρόνια στην στον Άθλο και πέρυσι στον ΓΣΑ. Παράλληλα είναι προπονητής σε ανδρικές ομάδες όπως στον Άθλο, στην Δήμητρα (πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΘ και συμμετοχή στη Γ’ Εθνική), στον Πρωτεσίλαο, τον Αίαντα την τελευταία τριετία.

Ο Θοδωρής Σκούρας είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, ΤΕΦΑΑ Τρικάλων με ειδικότητα το ποδόσφαιρο. Εργάζεται από το 2010 με μικρά παιδιά, ήταν προπονητής στην ακαδημία και την πρώτη ομάδα του Άθλου, από πέρυσι στους Μυρμηδόνες Πλατάνου και παράλληλα για μία χρονιά στον ΓΣΑ, όπου είχε εργαστεί και παλιότερα.

Οι δυο τους είναι οι ιδιοκτήτες της νέας ακαδημίας στην πόλη μας. Για αυτό το εγχείρημα μάς ανέφεραν: «Η παρακίνηση των αθλητών και των γονιών τους να συνεχίσουμε το έργο των προηγούμενων ετών και η αγάπη μας για το ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες ήταν το κίνητρο που μας οδήγησε στην απόφαση να ιδρύσουμε την Almiros Football Arena. Γίναμε δέκτες πολλών μηνυμάτων από γονείς και είδαμε τη λαχτάρα τους να ξαναπάρει ζωή αυτός ο χώρος στον οποίον για 23 χρόνια μεγάλωσαν χιλιάδες παιδιά.

Στόχος μας είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η κοινωνικοποίησή τους, να αγαπήσουν και να χαίρονται τον αθλητισμό. Παράλληλα, βασική μας επιδίωξη είναι να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν όλες τις ομάδες της περιοχής μας και εφόσον κάποιοι έχουν τα φόντα, να αγωνιστούν σε παραπάνω επίπεδο, σε κάποια επαγγελματική ΠΑΕ. Κυρίως, θέλουμε να διαμορφώσουμε σωστούς χαρακτήρες για την κοινωνία μας, τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό να μάθουν της έννοιες του σεβασμού, της ευγενούς άμιλλας, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, της σωστής συμπεριφοράς. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε αυτό που λέμε αθλητική παιδεία κι επιτυγχάνεται με οργάνωση, μεθοδολογία κι αγάπη για το ποδόσφαιρο σε επίπεδο ακαδημίας».

Οι προπονήσεις θα αρχίσουν στις αρχές Οκτωβρίου όταν θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις. Όπως τόνισαν οι δύο προπονητές, αυτές τις ημέρες γίνεται αντικατάσταση του τερέν στα δύο γήπεδα με συνθετικό τάπητα, σύντομα θα γίνει επανασπορά στο γήπεδο με φυσικό χορτάρι και θα ανακαινιστεί ριζικά ο χώρος της καφετέριας.

Πρόσθεσαν πως οι ομάδες της Almiros Football Arena θα συμμετάσχουν σε όλα τα πρωταθλήματα ακαδημίας της ΕΠΣΘ και σε διάφορα τουρνουά με οργανωμένα και επαγγελματικά σωματεία, ενώ θα γίνονται στοχευμένες προπονήσεις με εξειδικευμένη μάθηση σε συνεργασία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ακόμη, εκτός από τους Μιχάλη Ανδρωνά, Θοδωρή Σκούρα, στο προπονητικό επιτελείο εντάσσεται ο Γιάννης Μπίκος ως προπονητής τερματοφυλάκων και προπονητής τμημάτων, ενώ κοντά στα παιδιά ως ειδικοί συνεργάτες θα είναι διατροφολόγος, φυσικοθεραπευτής, γιατρός και ψυχολόγος.

Σχετικά Άρθρα

Ανανεωμένος κι ωραίος! To αφιέρωμα του “Λαού” στον Αίαντα Σούρπης 2022-23

Ανανεωμένος κι ωραίος! To αφιέρωμα του “Λαού” στον Αίαντα Σούρπης 2022-23

Η σεζόν 2022-23 βρήκε τον Αίαντα στην 5η θέση της Α’ Τοπικής με εξαιρετική πορεία, χωρίς…
Η ομάδα Νέων του ΓΣΑ διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος

Η ομάδα Νέων του ΓΣΑ διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΘ που φέρει το όνομα του αείμνηστου Χαράλαμπου Ζέρβα ολοκληρώθηκε όσον αφορά…
Συμφώνησε με τον Θοδωρή Σκούρα η διοίκηση των Μυρμιδόνων

Συμφώνησε με τον Θοδωρή Σκούρα η διοίκηση των Μυρμιδόνων

Με τον Θοδωρή Σκούρα στον πάγκο τους θα πορευτούν οι Μυρμιδόνες τη νέα αγωνιστική σεζόν στο…