• 13 Σεπτεμβρίου, 2023

Ζ. Μακρή: «Από τη Μαγνησία οι αυτοψίες της ΚΤΥΠ ΑΕ στα σχολικά κτήρια της Θεσσαλίας»

Ζ. Μακρή: «Από τη Μαγνησία οι αυτοψίες της ΚΤΥΠ ΑΕ στα σχολικά κτήρια της Θεσσαλίας»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε τα προσβάσιμα σχολεία των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, παρακολουθεί στενά και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση των υποδομών και των σχολικών κτηρίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι επιτόπιες αυτοψίες της ΚΤΥΠ Α.Ε. – Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., που αποτελεί τον τεχνικό βραχίωνα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών- αρμόδιο για τα σχολικά κτήρια μαζί με του Δήμους-  ξεκίνησαν την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, το πρωί, από τον Ν. Μαγνησίας, τον νομό που επλήγη πρώτος από την κακοκαιρία Daniel. Το κλιμάκιο της ΚΤΥΠ Α.Ε. επισκέφτηκε τα σχολεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα σχολεία της Αργαλαστής, των Καλών Νερών, της Μηλίνας, των Μηλεών και του Νεοχωρίου. Το απόγευμα οι εκπρόσωποι της ΚΤΥΠ Α.Ε. πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τους μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν αμέσως και συνδράμουν στο έργο.

Σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθούν σχολεία του Δήμου Βόλου το πρωί και, το απόγευμα, σχολεία του Δήμου Αλμυρού σε συνεννόηση με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, για να ελέγξουν τις υφιστάμενες συνθήκες στις υποδομές.

Σχετικά με τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου θα ακολουθήσει επικοινωνία με τον Δήμαρχο κ. Κουτσάφτη για τα προσβάσιμα σχολεία της περιοχής ευθύνης του ενώ αμέσως μετά η ίδια διαδικασία αυτοψίας και ελέγχου θα εφαρμοστεί σε όλους τους θεσσαλικούς νομούς και στο νησί της Σκιάθου, ώστε το σύνολο των σχολικών μονάδων να ελεγχθεί από τα κλιμάκια της ΚΤΥΠ ΑΕ και να προγραμματιστούν οι εργασίες επισκευής, προκειμένου τα σχολεία να καταστούν και πάλι ασφαλή για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή επισκέπτεται σχολεία του Βόλου και παραλαμβάνει σχολικά είδη 

Η Ζ. Μακρή επισκέπτεται σχολεία του Βόλου και παραλαμβάνει σχολικά είδη 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε σχολικές…
Eπίσκεψη του Νίκου Χαυτούρα στον Αλμυρό

Eπίσκεψη του Νίκου Χαυτούρα στον Αλμυρό

Στον Αλμυρό βρέθηκε ο Νίκος Χαυτούρας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Ενωμένοι Θεσσαλοί με…
Εμβολιασμοί ενάντια του τετάνου στο Κ.Υ. Αλμυρού

Εμβολιασμοί ενάντια του τετάνου στο Κ.Υ. Αλμυρού

Aπό την Δευτέρα 25/9/2023 η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία  με το…