• 13 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε Χόρτο και Μηλίνα ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Σε Χόρτο και Μηλίνα ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Τίποτα δεν φαίνεται να θυμίζει τα πανέμορφα τουριστικά θέρετρα του Χόρτου και της Μηλίνας Πηλίου μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος βρέθηκε στις 10/09/2023 στις περιοχές που χτυπήθηκαν δυσανάλογα από τις πρόσφατες πλημμύρες και συνομίλησε με πολίτες, επιχειρηματίες, παραγωγούς και αγρότες για τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η Μηλίνα «βούλιαξε» κυριολεκτικά από τα ορμητικά νερά που παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Βάρκες βρέθηκαν να επιπλέουν στους δρόμους, σπίτια διαλυμένα, έπιπλα και οικιακοί εξοπλισμοί καλυμμένα με λάσπη, επιχειρήσεις και καταστήματα πλημμυρισμένα συνθέτουν την απόκοσμη εικόνα της περιοχής. Η οργή πολιτών και επιχειρηματιών ξεχειλίζει καθώς καταγγέλλουν ότι παλεύουν μόνοι να καθαρίσουν την περιοχή από τις λάσπες και τις φερτές ύλες, με τα μηχανήματα που έχει στείλει η Πολιτεία να μην επαρκούν. Οι πρωτοφανείς πλημμύρες έπληξαν την περιοχή σε μία περίοδο με αυξημένη τουριστική κίνηση με αποτέλεσμα οι απώλειες εσόδων να είναι ανυπολόγιστες. Οι δικαιούχοι ζητούν πλήρεις και επαρκείς αποζημιώσεις, ενώ οι διαβεβαιώσεις των αρμόδιων της κυβέρνησης δεν φαίνεται να στέκονται ικανές να καθησυχάσουν την αγωνία τους.

Τραγική είναι και η κατάσταση στο Χόρτο. Η περιοχή πλημμυρισμένη από άκρη σε άκρη ενώ οι πολίτες παραμένουν απελπιστικά μόνοι, χωρίς νερό εδώ και τόσες μέρες. Οι ανεπάρκειες και οι αστοχίες των τεχνικών έργων πολλές σύμφωνα με τους κατοίκους, που είδαν τις περιουσίες τους να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά. Άμεση προτεραιότητα είναι να απομακρυνθούν τα μπάζα και οι φερτές ύλες καθώς η παραμονή τους εντός και πλησίον του ποταμού (Ποτόκι) φράζει τη δίοδο του νερού και με τις πρώτες βροχές δημιουργεί ξανά τον κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρών.

Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί με το ετοιμόρροπο σπίτι της περιοχής δίπλα στο ποτάμι. Οι κάτοικοι ζητούν άμεση παρέμβαση προκειμένου το σπίτι να γκρεμιστεί  καθώς αν πέσει θα φράξει πλήρως την έξοδο των υδάτων στη θάλασσα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Την ίδια ώρα, ζητούν τον άμεσο καθαρισμό όλων των ρεμάτων της περιοχής από τη λάσπη και τις φερτές ύλες προκειμένου το χωριό να μην κινδυνεύσει με πλημμυρικά φαινόμενα στην πρώτη σταγόνα βροχής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Μέρες μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που σάρωσαν Πήλιο και Μαγνησία, οι πολίτες καταγγέλλουν ότι παλεύουν μόνοι τους να ξαναστήσουν τα χωριά τους με τον κρατικό μηχανισμό να είναι για άλλη μία φορά απών». Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να αναδείξει με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα τα σημαντικά προβλήματα των περιοχών και να διεκδικήσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων.


Σχετικά Άρθρα

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την πρόκριση Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την πρόκριση Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θερμά συγχαρητήρια στους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή για την εξαιρετική τους εμφάνιση στον τελικό του…
Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αναγκαία η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αναγκαία η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Ήταν 19 Μαΐου του 1919 όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ έδωσε από τη Σαμψούντα το έναυσμα για…
Αλ. Μεϊκόπουλος-Ν. Παππάς και υποψ. ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Αλ. Μεϊκόπουλος-Ν. Παππάς και υποψ. ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου πραγματοποιήθηκε θεσμική συνάντηση του Βουλευτή, του Τομεάρχη…