• 13 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρωινό Δελτίο Τύπου 13-9-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 13-9-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2023. “Ανοίξτε” με “κλικ στο λινκ”, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες

Πεζοναύτης από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσουν πάνω του ηλικιωμένοι πλημμυροπαθείς

Το μέγεθος της αυτοθυσίας αλλά και της συναισθηματικής φόρτισης κάτω από την οποία τελεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού των κατοίκων από τα πλημμυρισμένα χωριά του θεσσαλικού κάμπου, αποτυπώνει η φωτογραφία ενός πεζοναύτη που πέφτει στις λάσπες για να περάσει από επάνω του μία υπερήλικη, ανήμπορη, γυναίκα.

Ο βούρκος των Τεμπών «βουλιάζει» και τον ΟΣΕ – Άγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης των ζημιών

Στον αέρα παραμένει ο χρόνος αποκατάστασης των τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου από Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λιτόχωρο που έχουν “κόψει” σιδηροδρομικά τη χώρα στα δύο μετά τις ανεξέλεγκτες πλημμύρες.

Κακοκαιρία Daniel: Πλαφόν στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία

Τον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στη Θεσσαλία, με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού από κρούσματα αθέμιτης κερδοφορίας, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Λάρισα: Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για τις απώλειες από την κακοκαιρία (φωτ.)

Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρξε ένταση επί της Παπαναστασίου στο ύψος της Περιφέρειας Λάρισας με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Νέες τηλεφωνικές απάτες με πρόσχημα ατυχήματα σε Ρήγα Φεραίο και Αλμυρό

Να εξαπατήσουν τηλεφωνικά δημότες στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά με πρόσχημα ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων, επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Λαμία: Έπεσε από τη στέγη όπου είχε ανεβεί για εργασίες

Σοβαρό ατύχημα είχαμε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (11/9) στη νότια Λαμία, με άνδρα να χάνει την ισορροπία του από τη στέγη του σπιτιού του όπου είχε ανέβει για εργασίες και να βρίσκεται στο κενό από ύψος έξι μέτρων.

Κακοκαιρία Daniel: Οι ασθένειες που απειλούν τους πληγέντες – Πώς θα προστατευτούν

Σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές έχει ήδη αρχίσει να παρατηρείται μετάδοση νοσημάτων λόγω των συνθηκών υγιεινής που επικρατούν. Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι ο βασικός κίνδυνος σε πρώτη φάση είναι οι γαστρεντερίτιδες, λόγω της επαφής του νερού με μικρόβια από τις αποχετεύσεις.

Κακοκαιρία Daniel – Λέκκας: Τα κτήρια θα πρέπει να ελεγχθούν προσεκτικά – Ποιοι οι κίνδυνοι

Ο Ευθύμης Λέκκας, αποκάλυψε ότι ακόμα και παλιά σπίτια που δεν κατέρρευσαν στις πλημμυρισμένες περιοχές είναι πλέον ακατάλληλα καθώς δεν έχουν άλλες αντοχές.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας για την καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel ανέφερε ότι σημαντικά προβλήματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες πιο σύγχρονων σπιτιών που έχουν χτιστεί με τούβλα.

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Οργή για τον αστυνομικό που σκότωσε την πρώην γυναίκα του – Το καρτέρι στο διάδρομο της πολυκατοικίας

Kύμα οργής έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στην Καλαμαριά. Αστυνομικός πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε την πρώην σύζυγό του, από την οποία είχε πάρει διαζύγιο πριν από λίγους μήνες και μετά αυτοκτόνησε. Το ζευγάρι είχε δύο ανήλικα παιδιά 12 και 14 ετών που την ώρα του φονικού βρίσκονταν στο σχολείο τους.

Λούτσα: Γάζωσαν τους έξι πριν φύγουν για το Ελ. Βενιζέλος – Ελέγχεται ο Τούρκος συλληφθείς

Το σενάριο οι έξι, που εκτελέστηκαν με μαφιόζικο τρόπο στη Λούτσα, να πήγαιναν προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, εξετάζουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, προκειμένου να ξετυλίξουν το παζλ της πρωτοφανούς στυγερότητας υπόθεσης και να φτάσουν στους δολοφόνους.

Βία ανηλίκων: Από τις αλητοπαρέες στις συμμορίες ανηλίκων με μαχαίρια

Ανήλικοι περιγράφουν πως έπεσαν θύματα συμμοριών ανηλίκων στη χώρα μας και ειδικοί αναλύουν την έξαρση της βίας που δεν ξεχωρίζει ανάμεσα σε γειτονιές ή εθνικότητες. Είναι «δημοκρατική».

Η τιμή της βενζίνης «έσπασε» τα 2 ευρώ, μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια στα καύσιμα

Σε εξωφρενικά επίπεδα έχει φτάσει ξανά η τιμή της βενζίνης, με το ράλι ανόδου στην τιμή να προκαλεί φρενίτιδα στους καταναλωτές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα έχει φτάσει στα 2,006 ευρώ/λίτρο (στοιχεία 12/9).

Κρήτη: Συνελήφθη ανήλικος που κυκλοφορούσε με 25 κιλά σαλιγκάρια

Χειροπέδες σε έναν ανήλικο πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 25 κιλά σαλιγκαρια.

«Χαίρομαι που σας βλέπω»: Ο Πούτιν σφίγγει το χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν – Τι θέλει ο ένας ηγέτης από τον άλλον

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε και έσφιξε για κάπου 40 δευτερόλεπτα το χέρι του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στον χώρο του κοσμοδρομίου Βαστότσνι, της πιο σύγχρονης εγκατάστασης εκτόξευσης πυραύλων της χώρας του.

Δήμος Αλμυρού: Ενημέρωση για υποβολή δηλώσεων σε ό,τι αφορά τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Χρ. Μπουκώρος: Αίτημα για εγκατάσταση στρατιωτικής γέφυρας στο Πουρί

Ζ. Μακρή: «Από τη Μαγνησία οι αυτοψίες της ΚΤΥΠ ΑΕ στα σχολικά κτήρια της Θεσσαλίας»

Ζ. Μακρή: «Από τη Μαγνησία οι αυτοψίες της ΚΤΥΠ ΑΕ στα σχολικά κτήρια της Θεσσαλίας»

Ζ. Μακρή: “Άμεση ανταπόκριση Α/ΓΕΕΘΑ στο αίτημα των Ζαγοριανών για πρόσβαση στις καλλιέργειες”