• 31 Αυγούστου, 2023

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι …στο φεγγάρι

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι …στο φεγγάρι

Εκατοντάδες θεατές στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου στον αρχαιολογικό χώρο

 

Η Βασιλική του Αγίου Δημητρίου, ο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της Νέας Αγχιάλου, άνοιξε το βράδυ της 30ής Αυγούστου, για μια υπέροχη μουσική παράσταση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού.

Ήταν η εκδήλωση «Φεγγάρι για δύο» με τον ντόπιο καλλιτέχνη Γιώργο Αποστολόπουλο στο τραγούδι και τον μαέστρο της συμφωνικής ορχήστρας Λάρισας Χρήστο Κτιστάκη στο αρμόνιο. Στον σύντομο χαιρετισμό, ο αρχαιολόγος Πασχάλης Σταντζούρης ανέφερε πως το  Υπουργείο Πολιτισμού υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει για 23η χρονιά σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συλλόγους, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία. Φέτος 100 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των εκδηλώσεων για να βιώσουν οι θεατές μια παράσταση υπό το φως της πανσελήνου.

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Καρανικόλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Αγχιάλου -που κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή διοργανώνει παράσταση είτε μουσική είτε θεατρική στον συγκεκριμένο χώρο- καλωσόρισε τους εκατοντάδες θεατές και ευχαρίστησε τους χορηγούς, ενώ μίλησε για τη λεγόμενη μπλε σελήνη, το σπάνιο φαινόμενο που θα ξαναδούμε στα τέλη Μαΐου του 2026.

Τα μελωδικά ακούσματα κράτησαν κάτι παραπάνω από μία ώρα και ενθουσίασαν τους παρευρισκομένους που χάρισαν το ζεστό τους χειροκρότημα στους καλλιτέχνες, ενώ απόλαυσαν ένα …μαγικό μουσικό ταξίδι. 

Στον επίλογο, η κα Καρανικόλα προσέφερε τσίπουρο και βερμούτ του τοπικού συνεταιρισμού στον Γιώργο Αποστολόπουλο και τον Χρήστο Κτιστάκη, ενώ φεύγοντας οι γυναίκες του συλλόγου κέρασαν αναψυκτικά και γλυκίσματα τον κόσμο, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μια προσεχή εκδήλωση του συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα

Οι ώρες των Αγιασμών στα σχολεία Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ν. Αγχιάλου

Οι ώρες των Αγιασμών στα σχολεία Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ν. Αγχιάλου

Δείτε παρακάτω τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25/9 ο Αγιασμός των σχολείων στους Δήμους…
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα συνεργαζόμενα φροντιστήρια θεωρητικών και θετικών σπουδών ΝΟΗΣΙΣ – ΦΩΤΟΝΙΟ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα συνεργαζόμενα φροντιστήρια θεωρητικών και θετικών σπουδών ΝΟΗΣΙΣ – ΦΩΤΟΝΙΟ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, Οι διακοπές τελείωσαν και η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες ημέρες!…