• 30 Αυγούστου, 2023

Κόκκινα ράμματα: Έκθεση έργων μεικτής τεχνικής της Νικολέττας Θεοδωροπούλου στο Αχίλλειο

Κόκκινα ράμματα: Έκθεση έργων μεικτής τεχνικής της Νικολέττας Θεοδωροπούλου στο Αχίλλειο

Από τη Δευτέρα 28/9, στο εστιατόριο Hamák, (παραλία του Αχιλλείου Μαγνησίας), θα εκτίθεται μια σειρά έργων μεικτής τεχνικής της Νικολέττας Θεοδωροπούλου, με τίτλο “Κόκκινα Ράμματα”. Πρόκειται για ατομική έκθεση σχεδίων νεκρής φύσης, με κάρβουνο και ραφές σε χαρτί. Αναπαρίστανται αντικείμενα που ανήκουν στη συλλογή της οικογένειας Τσόγκα και διακοσμούν το παραδοσιακό εστιατόριο.

 

Τα έργα δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2023, εν μέσω έντονου προβληματισμού για μια επίπλαστη κανονικότητα, και ενώ η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να διαχειριστεί τα διαδοχικά συλλογικά της τραύματα (γυναικοκτονίες, δυστύχημα στα Τέμπη, ναυάγιο Πύλου, οπαδική βία, μέγα-πυρκαγιές σε εξέλιξη). Ως εκ τούτου, η δομή και ο τρόπος λειτουργίας της κοινωνίας και της οικογένειας, βγαίνουν κατ’ επανάληψη στο προσκήνιο, και στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε επιλογές και συμπεριφορές, η συζήτηση καταλήγει στο διαγενεακό τραύμα.

 

Με μέσο έκφρασης το κάρβουνο και τεχνική το ελεύθερο σχέδιο από άμεση παρατήρηση, αναπαρίστανται παλιά αντικείμενα της οικιακής – και όχι μόνο – καθημερινότητας, να στέκονται σιωπηλοί μάρτυρες μιας ζωής απλής, υλικής και οργανωμένης γύρω από βασικές ανάγκες βιοπορισμού. Στη συνέχεια το σχέδιο σκίζεται, κι έπειτα ράβεται, συμβολίζοντας αντίστοιχα τη ρήξη με το παρελθόν και την επούλωση. Αυτή η ρήξη υπήρξε διαχρονικά, και εξακολουθεί να είναι, το αναγκαίο βήμα προς την εξέλιξη, ενώ η κόκκινη κλωστή συγκρατεί την ύπαρξή μας και επιδιορθώνει το σκισμένο ύφασμα της βιωμένης εμπειρίας.

 

Η Νικολέττα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1979. Έζησε τα εφηβικά της χρόνια στο Βόλο και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός. Ζει και εργάζεται στο Αχίλλειο Μαγνησίας. Στα πρώτα της έργα χρησιμοποιεί την τεχνική του κολάζ, με χαρτιά εφημερίδων και περιοδικών. Από το 2017 κι έπειτα, για την εκμάθηση ελεύθερου σχεδίου και την απόκτηση γενικότερης καλλιτεχνικής παιδείας, αναζητά πηγές και μαθήματα στο διαδίκτυο και στη σχετική βιβλιογραφία. Ενδεικτικά, ολοκλήρωσε το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Contemporary Drawing and Painting” του University of the Arts London (UAL) Central St. Martins και είναι ενεργό μέλος της ομάδας Openup UTH – Creative Europe Programme. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στο Λονδίνο.

www.nikolettafineart.com

linktr.ee/nikoletta_t

Διάρκεια έκθεσης: Από Δευτέρα 28/8 έως Κυριακή 10/9.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, από 19:00-23:00
Οργάνωση, επιμέλεια και επικοινωνία: Νικολέττα Θεοδωροπούλου
τηλ.: +30 6977616350 (ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας 12:00-15:00 και 19:00-21:00)
e-mail: news@nikolettafineart.com


Σχετικά Άρθρα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Η βροχόπτωση στις 19-20 Απριλίου προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού και το…
Την Κυριακή η κηδεία του Δημητρίου Μόσχου

Την Κυριακή η κηδεία του Δημητρίου Μόσχου

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτριο Μόσχο ο οποίος έφυγε…
Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΛ: Εξαιρετικό το νερό του Αχιλλείου που προέρχεται από το Μαυρομμάτι

Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΛ: Εξαιρετικό το νερό του Αχιλλείου που προέρχεται από το Μαυρομμάτι

Μετά από αιτήματα πολιτών επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΛ σχετικά με την ποιότητα του νερού…