• 17 Αυγούστου, 2023

Στην Αμαλιάπολη λειτούργησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος – Παρουσίαση βιβλίου Κ. Γκουντάρα

Στην Αμαλιάπολη λειτούργησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος – Παρουσίαση βιβλίου Κ. Γκουντάρα

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως λειτούργησε την Κυριακή 13 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ημέρα της αποδόσεως της μεγάλης Δεσποτικής εορτής. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα και στο περιεχόμενο της εορτής και στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, όπου ο Κύριος αναφέρθηκε στην αξία της προσευχής και της νηστείας. «Αληθινή προσευχή είναι έκφραση αγάπης προς τον Θεό και τους ανθρώπους», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «ενώ η νηστεία αφορά είναι η εκούσια στέρηση και προσφορά στους άλλους».

Συνεχίζοντας, παρατήρησε ότι «η Μεταμόρφωση είναι το μέλλον μας, για το οποίο είμαστε προορισμένοι. Είμαστε πλασμένοι για τον Παράδεισο και την αγάπη και όχι για το μίσος και τη βία. Όμως, όταν στρέφουμε την αγάπη μόνο προς τον εαυτό μας, την αρνούμαστε για τον Θεό και τους άλλους και χάνουμε τον Παράδεισο. Ο άνθρωπος της βίας ζει την βία πρώτα στον εαυτό του… Αν αφήσουμε το καρκίνωμα της βίας να καρποφορήσει μέσα μας, τότε ζούμε στην κόλαση, οι άλλοι είναι η κόλασή μας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Η Αμαλιάπολη χθες και σήμερα – Στιγμές από την ταραχώδη βασιλεία και την προσωπική ζωή Όθωνα και Αμαλίας», του Κώστα Γκουντάρα από τις Εκδόσεις «Ιδιόμελον». Για το βιβλίο μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου – Αρχιερατικός Επιτετραμμένος Δημοσίων Σχέσεων με τη Βαυαρική Πολιτεία και  Αντιπρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, διδάσκων στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Οργανωτικός Γραμματέας «Μαγνήτων Κιβωτού», ενώ αποσπάσματα του Βιβλίου διάβασε η φιλόλογος Παγώνα Γκουντάρα. Το βιβλίο καταγράφει στην ίδρυση της Αμαλιαπόλεως, το 1836 και τις προσπάθειες των πρώτων κατοίκων να στεριώσουν στη νέα τους γη, αφού η γενέτειρά τους, η Παλιά Μιτζέλα του Πηλίου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους. Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και άλλοι επίσημοι.


Σχετικά Άρθρα

Αμαλιάπολη: Διοικητικό πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ελαιοπερίβολου

Αμαλιάπολη: Διοικητικό πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ελαιοπερίβολου

Κλήση για φωτιά σε ελαιώνα στην Αμαλιάπολη έλαβε το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαρτίου το Πυροσβεστικό…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού

Με την κοπή της Βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο «Αρχοντικό» θα λέγαμε πως…
Καθαρισμός του βυθού και της παραλίας στην Αμαλιάπολη

Καθαρισμός του βυθού και της παραλίας στην Αμαλιάπολη

Σε συνέχεια του καθαρισμού της κοινότητας της Αμαλιαπολης, και με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Ξάνθη, εθελοντές…