• 25 Ιουλίου, 2023

Ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Δ. Κόκκινος για τον σημαντικό ρόλο της νέας δομής στην κοινωνία του Αλμυρού

Ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Δ. Κόκκινος για τον σημαντικό ρόλο της νέας δομής στην κοινωνία του Αλμυρού

Ο Δημήτριος Κόκκινος, κλάδου ΠΕ83-Ηλεκτρολόγων, επιλέχθηκε ως ο πρώτος Διευθυντής στο νεοϊδρυθέν Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλμυρού και ανέλαβε υπηρεσία από την Τρίτη 18 Ιουλίου με θητεία τεσσάρων σχολικών ετών. Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας όπου φοιτούν πάνω από 500 παιδιά, ενώ τον συνδέουν …δεσμοί αίματος με την πόλη του Αλμυρού καθώς εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα του.

Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Τεχνολόγος Μηχανικός Εκπαιδευτικός της ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Σχολική Ψυχολογία. Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Σταματίνα Κουτσούτη με τρία παιδιά. Υπηρετεί τον χώρο της Εκπαίδευσης 30 χρόνια, από τα οποία τα 27 στην επαγγελματική, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης ως υποδιευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου για δύο θητείες και τα τελευταία έξι χρόνια ως διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι εγγραφές για τον νέο εκπαιδευτικό θεσμό στην πόλη του Αλμυρού -που ήταν απαίτηση πολλών ετών και γίνεται πράξη τη νέα σχολική χρονιά- ανήλθαν στις 49 και σίγουρα θα αυξηθούν όταν την 1η Σεπτεμβρίου ανοίξει ξανά η πλατφόρμα εγγραφής. Στην α’ και β’ τάξη θα λειτουργήσουν τμήματα γενικής παιδείας, στη β’ οι τομείς Υγείας-Πρόνοιας, Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων αλλά και σε μικρότερα τμήματα οι υπόλοιποι τομείς.

Ο κος Δημήτρης Κόκκινος μάς μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το Εσπερινό ΕΠΑΛ: «Η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με την υποστήριξη πολλών τοπικών παραγόντων που επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιο αναβαθμίζοντας και πιστοποιώντας τις γνώσεις ανθρώπων που ήδη εργάζονται σε βιομηχανίες, σε βιοτεχνίες, σε υπηρεσίες ή στον αγροτικό τομέα της περιοχής του Αλμυρού, δίνοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία σε συμπολίτες μας. Γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι τα αναβαθμισμένα προσόντα βοηθούν την είσοδο, την παραμονή αλλά και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού στον κόσμο της εργασίας. Μπορεί επίσης να δώσει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν. Έτσι οι ενήλικες κυρίως μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, εντελώς δωρεάν και η πολιτεία τους δίνει τις ίδιες δυνατότητες που προσφέρονται και στους υπόλοιπους μαθητές. Θα υπάρξει λοιπόν σίγουρα αντίκτυπος στην οικονομική αλλά και στην κοινωνική ζωή της επαρχίας του Αλμυρού. Μπορώ λοιπόν να υποσχεθώ ότι το όραμα της δεύτερης ευκαιρίας στην εκπαίδευση θα ξεκινήσει να υλοποιείται με τον απαραίτητο ζήλο από την διοίκηση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με την απαραίτητη βοήθεια από την τοπική κοινωνία και τους συνεργαζόμενους φορείς».

Πρόσθεσε πως σε όλη του την πορεία στην Εκπαίδευση έδωσε προτεραιότητα στην ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας, στην απόκτηση ευρωπαϊκών εμπειριών για μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και στη Δια Βίου Μάθηση, ενώ για την καλύτερη επικοινωνία του σχολείου σύντομα θα «ανέβει» ιστοσελίδα με πληροφορίες και ανακοινώσεις.

Τέλος, αναφέρουμε πως το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου ο κος Κόκκινος είχε συνάντηση γνωριμίας με τον Δήμαρχο Αλμυρού κο Χατζηκυριάκο και την Αντιδήμαρχο αρμόδια για θέματα Παιδείας κα Μπέη. Συζήτησαν για τους χώρους του Εσπερινού ΕΠΑΛ, τον εξοπλισμό, τις διαδικασίες για την έναρξη της μονάδας, ενώ από πλευράς του Δήμου επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η πλήρης στήριξη στο καινούργιο εγχείρημα. Στη φωτογραφία, αριστερά ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού κος Δημήτρης Κόκκινος, η Αντιδήμαρχος Αρετή Μπέη και δεξιά ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κος Αποστόλης Αγγελόπουλος.


Σχετικά Άρθρα

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…
Χατζηιερεμίας Ελ. Συντηρητικοί: «Η βάση των Ελλήνων είναι ο συντηρητισμός, να δούμε τις αξίες, τις αρχές, τις παραδόσεις μας»

Χατζηιερεμίας Ελ. Συντηρητικοί: «Η βάση των Ελλήνων είναι ο συντηρητισμός, να δούμε τις αξίες, τις αρχές,…

Συνέντευξη με τον Ελευθέριο Χατζηιερεμία, αρχηγό του κόμματος «Συντηρητικοί» με καταγωγή από τον Μαυρόλοφο Ιδιαίτερο χαρακτήρα…
Πρόσκληση στην εκδήλωση ΝΔ Αλμυρού: «Η Επόμενη Μέρα για τη Θεσσαλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πρόσκληση στην εκδήλωση ΝΔ Αλμυρού: «Η Επόμενη Μέρα για τη Θεσσαλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση»

 Η ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας της Μαγνησίας και η Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας στον Αλμυρό διοργανώνει εκδήλωση…