• 12 Ιουλίου, 2023

Πάνω από 100 συμμετοχές στους αγώνες αναρρίχησης – Καμπ στον Αλμυρό από τον Α.Ο. Φλώρινας!

Πάνω από 100 συμμετοχές στους αγώνες αναρρίχησης – Καμπ στον Αλμυρό από τον Α.Ο. Φλώρινας!

Οι αγώνες του 31ου Κυπέλλου αγωνιστικής αναρρίχησης «Αθανάσιος Λευκαδίτης» έγιναν το διήμερο 30/6-1/7 κατά το ήμισυ. Αυτό διότι διεξήχθησαν οι αγώνες των μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών αλλά αναβλήθηκαν αυτοί των Ανδρών-Γυναικών. Στην πίστα boulder στο Κουρί, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, έφυγε από τη θέση του ένα «πιάσιμο» και αφού θα συμμετείχαν αθλητές με βάρος -και όχι παιδιά- αποφασίστηκε από τους διοργανωτές, τους κριτές και τους χαράκτες, να μην συνεχιστεί η διοργάνωση.

Ο έφορος αγωνιστικής αναρρίχησης της Ομοσπονδίας κος Θεόδωρος Τσαβδαρίδης ανέφερε στον «Λαό» πως «η πόλη αποτελεί επιλογή της Ομοσπονδίας διότι βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και το μέρος είναι πολύ ωραίο στο δάσος Κουρί, ωστόσο το συμβάν αυτό στην πίστα Boulder πρέπει να κινητοποιήσει τον Δήμο Αλμυρού για μία αρτιότερη αθλητική εγκατάσταση, να διατεθεί ένα ποσό προκειμένου να δημιουργηθεί μία σύγχρονη κι ασφαλής πίστα. Σε αυτή τη διοργάνωση είχαμε πάνω από 220 συμμετοχές, υπολογίστε επίσης τους παράγοντες της Ομοσπονδίας, τους προπονητές, τους γονείς που έμειναν για δύο-τρεις ημέρες στην περιοχή μας και θα δείτε πώς μπορεί το άθλημα της αναρρίχησης να συμβάλει σημαντικά στον αθλητικό τουρισμό του Αλμυρού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αλμυρού κος Χρήστος Ζαβός σχολίασε πως ήταν θέμα ασφαλείας και για αυτό δεν έγιναν οι αγώνες της τελευταίας ημέρας, προσθέτοντας πως, ήδη συνομίλησε με τους αρμοδίους του Δήμου Αλμυρού και χορηγούς προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην πίστα με αλλαγή των ξύλων και του στεγάστρου διότι «ο χώρος του boulder είναι σημαντικός για τον αθλητισμό της περιοχής».

Στη φωτογραφία, η μοναδική αθλήτρια από τον Αλμυρό που έλαβε μέρος στη διοργάνωση, η Μαρία Παπαδιά, με τον πατέρα της που είναι μέλος στο δ.σ. του ΕΟΣ, τον πρόεδρο Χρήστο Ζαβό και τον προπονητή Νίκο Μαργωμένο.

 

Καλοκαιρινό καμπ στον Αλμυρό για αθλητές του Α.Ο. Φλώρινας: Θυμάστε που πριν περίπου ένα μήνα είχαμε γράψει για αθλητές από την Φλώρινα που συμμετείχαν στους αγώνες θερινού διάθλου στον Αλμυρό; Προπονητές, παιδιά και γονείς γνώρισαν την περιοχή μας και ξαναήρθαν, πραγματοποιώντας εδώ το καλοκαιρινό τους καμπ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, «ο ΑΟΦ συνεχίζει για 13η χρονιά φέτος τη διοργάνωση 7ήμερου αγωνιστικού προπονητικού summer camp και συγκεκριμένα με διαμονή στη Ν. Αγχίαλο. Οι προπονήσεις (τρεις κάθε ημέρα) Roller Ski, τρέξιμο, δύναμη, σκοποβολή και ισορροπία, θα γίνουν στο Δάσος Κουρί στον Αλμυρό και στο Πήλιο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ημερήσιες εκδρομές σε Μυλοπόταμο, Τσαγκαράδα, Παπά-Νερό, Σκιάθο. Η αποστολή βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην περιοχή μας. Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις μέσα από τον «Λαό», η επαρχία Αλμυρού και η γύρω περιοχή έχουν μεγάλες δυνατότητες αναφορικά με τον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό…


Σχετικά Άρθρα

Πεζοπορία στις 3 κορυφές της Όθρυος

Πεζοπορία στις 3 κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού από πέρυσι καθιέρωσε τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως ημέρα πεζοπορίας στο βουνό…
Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Για ακόμη μία φορά, ο Αλμυρός είναι στο επίκεντρο της αγωνιστικής αναρρίχησης καθώς αυτό το διήμερο…
Πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού για μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού

Πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού για μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού

Το τμήμα πεζοπορίας του ΕΟΣ Αλμυρού βρέθηκε για ένα διήμερο στα ιστορικά μέρη των Καλαβρύτων. Όπως…